Meidän ruokailutilan seinä taitaa olla se eniten muutoksia kokenut seinä tässä huushollissa. Tauluasetelmat ovat vaihtuneet suhteellisen tiuhaan ja erilaisten tauluasetelmien luonti on minulle yksi luonnollinen tapa uudistaa sisustusta.

mv_ruokailutila6

Tällä hetkellä ruokailutilassa on mustakehyksisiä tauluja, mutta useinmiten seinällä on ollut värikäs kokoelma erilaisia isäni maalaamia tauluja. Kokosin ruokailutilan eri ilmeet yhteen kuvaan:

ruokailutilan_taulut

Koska tauluasetelma vaihtuu melko usein, saan paljon kyselyitä siitä, kuinka kiinnitämme taulut ja miten reiät eivät näy seinässä. Niinpä teimme pienen videon havainnollistamaan tätä asiaa ja sitä etteivät ne pienet reiät seinässä näy kauempaa. Nyt pokka pitää! 😉

Pienistä nauloista jää toki pikkuriikkinen reikä kipsilevyseinään. Jos on tarkka ja reiät häiritsevät, saa naulanreiät kyllä umpeenkin. Isäni paikkaa ne aina pienellä tilkalla seinän väristä maalia käyttäen pientä sivellintä.

Mutta älkää nyt ainakaan siksi jättäkö tauluja kiinnittämättä seinään, että pelkäätte seinien rei’ittämistä. Tauluilla saa kuitenkin luotua niin paljon ilmettä ja syvyyttä sisustukseen.

Translation: My father is a painter, so the art collection on our walls changes quite often. These are some of the looks that we have had in our dining room.

Author

16 Comments

 1. Heips, pienen niksin haluaisin jakaa jonka itse olen todennut käteväksi: naulan reijässä kun pyöräyttää valkoista liitua, niin hups reikä katoaa 🙂

 2. Mitä materiaalia seinänne ovat, kipsilevyäkö vai jotain muuta? Kuinka raskas taulu tuollaisella pikkunaulalla pysyy, ja kannattaako naula lyödä seinään kohtisuoraan vai kanta yläviistoon?

  • Jep, kipsilevyä. Tokihan kiviseinään ei voi ripustaa vain naulalla. Se olisi tietenkin pitänyt mainita tekstissä… 🙂

   Meillä on suuretkin taulut olleet kiinni näillä pikkunauloilla, mutta ne taulut ovat melko kevyitä. En uskalla sanoa kuinka painavaa taakkaa tuollainen pieni naula jaksaa kantaa. Mutta eipä olla tässä vuosien varrella tarvittu järeämpiä konsteja.

   Naulat on naulattu kohtisuoraa. Kipsilevyssä pysyy ilmeisesti paremmin jos on kohtisuoraa naulattu.

 3. Hei! Suosittelen ehdottomasti taulukiskoa, meillä on koko huushollissa, kiskon voi tietenkin asentaa vain yhdelle seinälle. Sen lisäksi että seiniin ei jää mitään jälkiä, voi mallailla erilaisia asetelmia ja korkeuksia. Todella kätevä systeemi!

  • Täytyy myöntää, että minä vähän vierastan tuota taulukiskoa. En jotenkin pidä ideasta, että taulut heiluvat siinä ja siimat kiiltelee auringossa. Mutta enpä ole kyllä kokeillutkaan.
   Hyvä, että teille on löytynyt toimiva systeemi. 🙂

 4. Onpas kyllä helpon näköistä ja siistiä jälkeä. Onko sinulla taulunkehyksissä rautalanka valmiina vai laitatko ne jälkeenpäin itse? Taulukisko on myös varmaan kätevä, mistähän niitä saa?

  • Meidän iskän tauluissa on valmiina nuo rautalangat. Kehystysliikkeet yleensä kyllä laittavat sellaiset.

   En osaa sanoa mistä taulukiskoja saa, kun ei itsellä ole niistä kokemusta.

 5. Taulukiskoista: edellisessä kodissamme asensimme taulukiskot mutta en pitänyt niistä lainkaan koska siimat jonka varaan taulut ripustetaan ei ole hivele kodin tunnelmaa, sopivat taulunäyttelyihin ym. En tykännyt yhtään, mut tämä vaan minun mielipide jonkun toisen mielestä hyvät 🙂

  • Olen vähän samaa mieltä, mutta jokainen toki ripustaa taulunsa niin kuin itse tykkää. 🙂

 6. Pitää vain uskaltaa, kiitos rohkaisusta:). Mustakehyksinen tauluryhmä on särmä ja kaunis. Kuten kyllä muutkin.

  En ole noin pienillä nauloilla uskaltanut ripustaa kuin pieniä tauluja. Meillä on taulukisko, joka loistava isoille tauluille ja vaihtelunhaluisille. Minua eivät siimat häiritse:).

  • Kiva jos sait tästä vähän rohkaisua. 🙂

   Taulukisko sopiikin parhaiten varmaan juuri isolle taululle, seinälle jossa on vain yksi suuri taulu. Jos meillä olisi tuossa taulukisko, niin siimoja saisi olla aika paljon… ;D

 7. Tuo on varmasti ongelma, jonka kanssa moni painii 🙂 Laitetaan ne taulut siihen ja siinä ovat seuraavat 10 vuotta. Varmaan moni mieskin siellä taustalla vaikuttamassa, että kun se kerran on laitettu ja mahdollisesti vielä porattu betoniseinään reikä, ei sitä ihan heti olla uudestaan tekemässä.

  Tauluhyllyt on kyllä myös käteviä, mutta eihän se ihan sama asia kuitenkaan ole vaikka isojakin muutoksia voi asetteluilla tehdä. Meilä on ehjiä seinäpintoja (tarkoitan ehjillä, ettei ole kulkuaukkoja, ikkointa ym) tässä talossa kovin vähän, joten tauluja ei kovin paljon seinille edes saa.

  Kauniiden kuviesi innostamana tuli sohvalla istuessa mieleen, että ruokailuhuoneemme peräseinälle voisikin jotain uudistusta ison taulun sijaan keksiä!

  • Kyllä, miehenkin mielipide vaikuttaa. Eipä tuo meidänkään isäntä riemusta kiljahtele, kun ehdotan että laitetaan tauluja seinälle. ;D Jotain tauluja olenkin sitten itse vain naputellut seinälle.

   Tauluhyllyt ovat kyllä käteviä. Meilläkin on sellainen olohuoneessa, tv-tason yllä. Mutta siitä voi tosi helposti tippua taulu. Ainakin tuossa meidän mallissa ei pysy kaikki taulut hyvin pystyssä ja yksi taulu onkin jo tippunut ja lasi rikkoutunut (kun tytär vähän paukutteli vieressä olevaa ovea).

   Tauluilla on kyllä kiva aina välillä vähän uudistaa ja ilme voi muuttua melko paljonkin pelkästään tauluilla.

 8. Meillä on kauan aikaa ollut taulut laittamatta paikoilleen. Moni seinä on betonia, joten tulee porata varmastikin reikä. Nyt kuitenkin päätin, että ne pääsevät paikoilleen, kunhan saadaan akkuporakone hankittua. Kyllä ne tuo semmoista kodikasta ilmettä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.