Tänään meidän pihaan saapui 500 kg:n säkki hohtavan valkoisia pihakiviä. Näitä olikin jo odotettu! Hankimme pihakivet viimeistelemään saunatupaan johtavaa pihapolkua. Ryhdyttiinkin heti iltasella hommiin ja tehtiin polku valmiiksi kertaheitolla.

pihakivet

IMG_0798

pihakivet_paikoilleenPolku on jo pitkään ollut keskeneräinen (ennen kuvan näet esim. viime kesäisestä ”Pihapolku ja pionit” postauksesta), eikä tässä viimeistelyhommassa kestänyt onneksi enää kauaa. Aseteltiin vain suojakangas paikoilleen askelkivien alle ja kaadettiin kivet päälle. Hommaan meni vain puolisen tuntia. Sitten Mankku vielä huuhteli kivet vedellä, sillä niissä oli melko paljon kivipölyä.

IMG_0795

IMG_0796

IMG_0811

On ihanaa vihdoin saada piha taas yhden askeleen verran valmiimmaksi! Näistä valkoisista pihakivistä olin haaveillut jo reilun vuoden ja parisen viikkoa sitten tilasimme ne Netraudasta. Kivet ovat sävyltään ”Valkoinen marmori”. Eli nyt sain sitä marmoria ainakin pihalle. 😉 Sävy on todella hohtavan valkoinen; en ihan odottanut näin valkoisia kiviä, mutta hyvä tästä tuli.

Vielä jäi 10 pikkupussia (100 kg) ylimääräisiä kiviä. Pitää keksiä niille vielä jokin kiva paikka pihalta…

Translation: New stones for our garden.

Author

28 Comments

 1. Voi, meillä tuollainen ihanuus ei onnistuisi. Ympärillä on mäntyjä joidenka siitepöly leviää kaikkialle keväisin ja isot koivut satavat siemeniä koko loppukesän 🙂

  Kaunis se silti on!

  • No voi että. Meillä ei vielä ole paljon puita, mutta varmasti tuohonkin roskia tippuu. Ajateltiin painepesurilla ne sitten suihkutella pois. 🙂

 2. Ompa kaunis polku! Ripottelet loput kivet sinne sun tänne, tavallisten kivien sekaan, istutusalueille..ne loistavat sieltä kivasti 🙂

 3. Todella kaunis ja erilainen! Pitääkö suojakankaan alla olevaa maata käsitellä jotenkin? Voiko vain laittaa nurmikon päälle?

  • Meillä oli tuossa alla ennestään soraa. Ei varmaan nurmikon päälle kannata laittaa tämmöistä, vaan kaivaa nurmikko ensin pois ja pohjustaa polku sitten esim. soralla tai kivituhkalla tms…

 4. Oon yrlttäny osallistua käynnissa olevaan arvontaa, mutta se ei anna kommenttiboksia näkyviin. Ei eilen eikä tänäänkään. Pystyiskö osallistua tätä kautta?

 5. hieno!
  Olen itsekin suunnittelut koristekiviä uudelle pihalle, mutta tähän asti olen luopunut ajatuksesta, koska en ole keksinyt, miten pidän alueet puhtaina. Miten puhdistatte syksyn lehdet, tippuvat neulaset ym. tuosta?

  • Painepesurilla ajateltiin häätää roskat pois polulta. Luulen, että se ratkaisu toimii ihan hyvin… 🙂

 6. Ihanan siisti ja viimeistelty tunnelma syntyy näistä kivistä! Tällaisen haluan itsekin toteuttaa omalle pihalle sitten joskus kun sen aika on.

  • Hieno homma! 🙂 Tämä polku oli ennen vähän ankea kun siinä oli vain soraa askelpolkukivien alla…

 7. Upeat kivet, mutta onko ne pahat kulkea vai onko tarkoitus astua vain noihin askelkiviin? Ja tuleeko askelkivistä liukkaat sitten kun on yöpakkasia? Olisi kiva kuulla kokemuksia myöhemmin! Loppukiviähän voi käyttää pihalla muiden kivien seassa tai sitten jos raatsii seuraavana kesänä kesäkukkien ympärillä ruukuissa. Tuo sävy on todella kaunis ja näyttävä!

  • Askelpolkukivien päällä on tarkoitus kävellä. 🙂 Ne on aseteltu askeleiden mukaan, jolloin kävely tulee luontevasti eikä tarvitse hyppiä kiveltä kivelle. Nämä askelkivethän ovat olleet tuossa meillä jo parisen kesää ja hyvin ovat toimineet. Liukkaus ei ole ollut ongelma.

 8. Ihana! Kerrotko vähän tarkemmin miten toteutitte polun. Millaiset pohjatyöt teitte polulle? Kaivoitteko kuinka paljon maata pois? Mitä laitoitte kankaan alle (soraa, kivituhkaa vai jotain muuta) ja kuinka paksulti? Ehkä ensi kesänä meidänkin pihaa koristaa vastaanvanlainen polku;)

  • Meidän ei tarvinut tehdä pohjatöitä, sillä polku oli jo valmiiksi soralla. Eli se kohta oli jätetty sellaiseksi rakentamisen jälkeen. Mankku kyllä mietti, että lisää vielä askelpolkukivien alle kivituhkaa, jotta ne nousevat pikkuisen korkeammalle tuolta koristekivien seasta…

 9. Onnittelut hienosta polusta! Näyttää tosi kivalta ja raikkaalta. Kuinka hienolta mahtaa näyttää sitten kun tuuli puhaltaa kauniita syksyn punaisia ja keltaisia lehtiä pihalle ja tuo valkoinen loistaa? Voin melkein kuvitella kuinka tuo käytävä saunalle loistaa, myös pimeässä. Muutama lyhty syksyn pimeinä iltoina, wau! Postailehan kuvia myös siitä, miltä näyttää kun tuo polku on hieman asettunut.

 10. Onhan tuo näyttävä, mutta mun mielestä aikas irrallinen tohon koko muuhun pihaan verrattuna…

 11. Samaa mieltä J:n kanssa: irralliselta näyttää, enkä ole ihan varma sopiiko talonne tyyliin muutenkaan.
  Teillä näyttää olevan todella paljon rimoitusta terassilla. Eivätkö ne peitä maisemaa, kun talossanne on kuitenkin suuret ikkunat?

  • Eivät rimat peitä sellaista mitä olisi tarkoitus katsella. Näiden kuvien perusteella teidän on ehkä vähän hankala nähdä kokonaiskuvaa.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.