Muistatteko vielä, kun jonkin aikaa sitten kerroin ”Sisustussuunnitelma NCC Mandariiniin (osa 1)” postauksessa NCC:n asunnosta, jonne sain tehtäväksi hahmotella sisustusta. Päätin suunnitella sisustuksen kuvitteelliselle pariskunnalle, jolla on kaksi teini-ikäistä lasta. Perheellä on luonnollisesti ennestään kalusteita, eikä kaikkia ole tarkoitus hankkia uutena. Suunnitelmassa painottuvat tunnelmallisuus, luonnonmateriaalit, laadukkaat ja aikaa kestävät huonekalut sekä harmoninen värimaailma. Tuon sisustukseen tunnelmaa tehostevärein, joilla on tarkoitus maalata tiettyjen huoneiden kaikki seinät, ei vain yhtä tehosteseinää. Suunnittelun lähtökohdaksi poimin nämä inspiraatiokuvat:

sisutusideat

Keskityn tässä postauksessa neljän huoneen sisustukseen: olohuoneeseen, ruokailutilaan, vanhempien makuuhuoneeseen sekä teini-ikäisen tyttären huoneeseen. Hahmottelin huonekalut asunnon pohjakuvaan hauskasti tuotekuvin, jotta saatte idean siitä mihin kohtaan laittaisin minkäkin huonekalun. Liitin huoneen viereen myös värinäytteen siitä sävystä, jolla huoneen seinät tultaisiin maalaamaan.

mandariini_pohjapiirros_huonekalut

Aloitetaan olohuoneen sisustuksesta. Kuvitteellisella perheelläni on ennestään vanha 50-luvun lipasto, nahkainen lepakkotuoli ja Flosin ”Acro” klassikkovalaisin. Myös taidetta on kertynyt matkaan vuosien varrelta. Uutena hankittaisiin sohva, kirjahylly, matto, sohvapöytä sekä lukunurkkauksen sisustus. Olohuoneessa ei maalattaisi seiniä tehostevärillä, vaan ne saisivat olla valkoiset.

olohuone

Olohuoneen pohjakuvassa ”tehosteseinäksi” nimetylle seinustalle hankkisin hyllykokonaisuuden, johon jättäisin tilan myös televisiolle. Näin hallitseva tv ikään kuin sulautuisi hyllykokonaisuuteen eikä pomppaisi niin selkeästi esille.

Sohvaksi valitsisin ajattoman mallin, esimerkiksi Adean Wilhelm-sohvan ja sijoittaisin sen hyllyseinää vastapäätä, jolloin tv:tä on mukava katsella. Sohvan taakse jäävälle seinälle asettaisin yhden suuren taulun tai vaihtoehtoisesti kokoelman pienempiä tauluja. Flosin valaisin sijoitettaisiin sohvan viereen.

Suuri matto nitoo huonekalut kokonaisuudeksi ja tuo pehmeyttä tilaan. Lasinen sohvapöytä ei peitä maton kaunista kuviota ja näyttää muutenkin ilmavalta tilassa. Gubin ”Pedrera” sohvapöytä sopii kivasti yhteen myös lepakkotuolin kanssa. 50-luvun lipaston päälle asettaisin valaisimen, esim. Muuton ”Cosyn” sekä asetelman perheen omista esineistä. Lipaston taakse jäävälle seinälle voisi myös laittaa muutaman taulun.

Parvekkeelle johtavan oven viereen tekisin lukunurkkauksen, johon laittaisin jonkin ihanan löhötuolin, esim. Woodnotesin ”My” säkkituolin sekä kauniin lukuvalon roikkumaan katosta ikkunan eteen, löhöpisteen viereen.

ruokailutila_tuotteet

Asunnon ruokailutila on erotettu omaksi tilakseen olohuoneen läheisyyteen. Tilojen välissä ei kuitenkaan ole ovea, joten olohuoneesta on näköyhteys ruokailutilaan. Ruokailutilan seinien sävyksi valitsin tumman vihertävän harmaan sävyn N439 Tikkurilan valikoimasta. Se tekee ruokailutilasta tunnelmallisen sopen. Ruokapöydän sijoittaisin huoneen keskelle, jolloin sen ympäri pääsisi kulkemaan esteettä, tilastahan on kulku myös toiselle parvekkeelle. Pöydän yläpuolelle laittaisin näyttävän, suuren valaisimen esim. Foscarinin ”Le Soleil” -valaisimen. Pöydälle asettelisin vielä kynttelikön tai esine/kukka-asetelman tuomaan tunnelmaa.

tytonhuone_tuotteet

Perheen teini-ikäinen tytär pitää kaikesta tyttömäisestä ja seuraa innokkaasti muoti- ja sisustustrendejä. Hänen huoneensa seinät maalattaisiin puuterisen roosalla Tikkurilan G477-sävyllä, joka on hienostuneen sävyinen olematta liian pinkki. Työpöydän sijoittaisin ikkunan eteen, jolloin silmiä voisi lepuuttaa välillä ikkunasta näkyvään maisemaan. Työtuoliksi valitsin Menun ”Afteroom” tuolin mustana tuomaan hiukan kontrastia sisustukseen. Työvalaisimeksi sopisi Muuton vaaleanharmaa ”Leaf” valaisin, kun taas kattovalaisimeksi laittaisin tyttömäisen ”Baklava”-valaisimen.

Peilin sijoittaisin vaatekaappien viereiselle seinälle, jolloin siinä olisi kätevä peilailla asuvalintoja. Seinälle asettaisin kellon, jotta siitä voi kätevästi tarkistaa ettei myöhästy koulusta. Asettaisin seinälle myös muistitaulun, johon voi itse koota kauniita asetelmia korteista ja pienesineistä. Sängyn sijoittaisin oven puoleiselle seinustalle. Mattoa ei hankittaisi uutena, vaan tänne muuttaisi perheen vanha olohuoneen matto, joka on valkoinen perusvillamatto.

vanhempienmh_tuotteet

Vanhempien makuuhuoneeseen halutaan myös luoda tummaa ja tunnelmallista fiilistä. Seinät maalattaisiin Tikkurilan M350-sävyllä, joka on syvän tummansininen. Mahdollisesti myös katto maalattaisiin samalla sävyllä. Parisänky pedattaisiin ylellisillä pellavalakanoilla, sävynä tummanharmaa. Yövalot löytyvät perheeltä ennestään: ne ovat klassiset Tolomeo-valaisimet seinäkiinnitteisenä versiona. Lattialle asettaisin Asplundin mustavalkoisen maton.

Makuuhuoneeseen jää tilaa myös lipastolle, jonka sijoittaisin sängyn ja vaatekaappien väliin jäävälle seinänpätkälle. Lipaston takana olevalle seinälle asettaisin Iina Vuorivirran ”Vino” peilin ja lipaston päälle laittaisin kauniin asetelman pienesineistä, sillä lipasto näkyy suoraa ovesta huoneeseen katsottaessa. Koko huoneen ilmeen kruunaisi näyttävä valaisin, esim. ”Crown Minor” kattovalaisin.

Loput tilat sisustettaisiin perheen vanhoilla kalusteilla ja esineillä, jotka tuovat sen viimeisen silauksen kodikkuutta ja persoonallisuutta kotiin. Pienimmästä huoneesta tekisin työhuoneen ja laittaisin sinne hyvän työpöydän sekä mukavan työtuolin. Huoneen päätyyn mahtuisi myös varavuode tai vuodesohva.

Asuntonäytöissä saattaa olla hankala hahmottaa sitä kuinka omat huonekalut voisi sijoittaa huoneisiin. Siksi NCC on myös sisustanut valmiiksi näyttelykoteja, joista tilan tuomat mahdollisuudet havainnollistuvat helpommin. As oy Helsingin Mandariinin kalustetun esittelykodin kuvat näet NCC:n sivuilta. Vaikka esittelykodit onkin sisustettu uusilla huonekaluilla, kannattaa muistaa että persoonallisin sisustus syntyy yhdistelemällä vanhaa ja uutta sekä eri tyylejä, jotka rikkovat kokonaisuutta. Kodikkuuden tuo arki ja asukkaat itse.

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

ncc

Translation: My interior design plan for a NCC apartment.
Inspiration pics: Fantastic Frank and Bolaget

Product pics: manufacturers

 

Author

4 Comments

  1. Hei, olisin kysynyt pellavavuodevaatteista…eli onko eri merkkien välillä mielestäsi eroa, miten hyvin pussilakanan sisällä peitto pysyy paikallaan tai miten pehmeää pellava materiaalina on? Balmuir, Finlayson, Anno jne.

    • Kyllä Balmuir tuntuu laadukkaalta heti ensi tuntumalta ja peitto pysyy paremmin paikoillaan, kun pussilakanan päädyssä on napit. Annolta minulla on vain tyynyliinat. Lakanoita on Pentikiltä, Finlaysonilta ja Balmuirilta. Kaikista tykkään kovasti! Mutta Balmuirit tuntuu erityisen ylellisiltä. 🙂

  2. Ainoa ongelma uusissa NCC taloissa on pieni huonekorkeus. Kaikki sisutuskuvat näyttävät hienoilta jos on oikeat puitteet. En muuttaisi kyllä itse NCCn uudiskohteisiin, enkä usko että sinäkään muuttaisit.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.