Lupasin tarkempaa selostusta siitä, kuinka tein betonimaisen pinnan Kalklitir-maalilla meidän olohuoneen seinään. Eli nyt seuraa tarkemmat ohjeet siis. Kalklitir-maalin sain viehättävästä Legera-sisustusliikkeestä Kokkolasta ja sävyksi valitsin Winter Primon.

kalklitir_phrenaValmis Kalklitir-maalipinta

Koko homma alkaa tietysti esivalmisteluista. Ensin poistetaan listat ja teipataan seinän reunat katosta ja viereisistä seinistä. Teipataan myös suojamuovi kiinni lattianrajaan – tämä on tärkeää, sillä Kalklitir-maali on kuin kuravettä ja roiskuu ympäriinsä varsinkin tällä minun tekniikallani.

ennen_maalausta

Halusimme tässä samassa rytäkässä asentaa tv:n kiinni seinään ja piilottaa johdot seinän sisälle, joten teimme sitä varten reiät valmiiksi. Eli Mankku porasi kaksi reikää seinään: alimmaisesta reiästä johdot sujautetaan seinän sisälle ja ylimmästä reiästä ne tulevat ulos (tv:n takaa). Tästä löytyy lyhyt video Instagram-tililtäni.

Esivalmistelujen jälkeen sekoitimme Kalklitir-maalin. Kannattaa varata kannellinen astia, sillä ylimääräinen maali voidaan säilyttää siinä kätevästi. Jämämaalia voi käyttää vielä n. vuoden ajan.

maalinlevitys

Ja sitten vain sutimaan. Yleensä Mankku on meillä se, joka hoitaa maalaushommat, mutta tällä kertaa halusin maalata itse, sillä tavoitteena oli tehdä eläväistä jälkeä eikä tasaista maalipintaa. Jos Mankku olisi sutinut maalia, olisin koko ajan joutunut vieressä neuvoa, että millaista kuviota haluan. 😉 Eli sudin siis menemään ihan ronskein vedoin ees taas. Tämä video havainnollistaa tekniikan paremmin:

Käytin ihan tavallista maalipensseliä, sillä oma Kalklitir-maalille tarkoitettu pensselimme oli mennyt rikki. ”Joku” oli jättänyt sen Palladio-maalipurkkiin (Palladio-sävyllä maalasimme viime vuonna makuuhuoneen seinän) ja koska maali on vähän syövyttävää, oli pensselistä irroneet kaikki karvat. Onneksi homma sujui hyvin myös ihan peruspensselillä.

Maali näyttää aluksi hurjan tummalta, mutta vaalenee kuivuessaan.

ekakerrosEnsimmäisen kerroksen jälkeen kuivunut pinta näytti vielä melko vaalealta ja sieltä täältä kuulsi valkoinen maalipinta läpi.

tokakerros

Kun ensimmäinen maalikerros oli kuivunut, levitin toisen kerroksen maalia ja samalla sain valkoiset läikät peitettyä. Tässä vaiheessa pystyi paremmin hahmottamaan miltä maalisudin vedot tulisivat näyttämään seinässä. Lopullinen kuiva maalipinta näyttää tältä:

kalklitir_winterprimo_pinta

Maalasin tuon seinänpätkän siis kahteen kertaan ja siihen kului vain yksi pussi Kalklitir-maalia.

tvn_kiinnitys_seinaan

Kun maalipinta oli kuivunut, asensimme seinään kiinnikkeet tv:tä varten sekä tauluhyllyn takaisin seinään (ei olisi pitänyt, sillä haluankin sen hyllyn pois).

Valmis seinä

kalklitir_winter_primo

olohuoneen_betoniseina

Kuten mainitsin, haluankin tuon tauluhyllyn pois. Se onkin jo irroitettu – nyt pitäisi enää paikata ruuvinreiät siististi. Onneksi jäi sen verran maalia yli, että se riittää paikkaamiseen. Sitten vielä muutama taulu seinään ja alkaa olla valmista…

P.S. Eikö ollutkin pöydällä olevat pionit hauskasti avautuneet ihan kokonaan auki. Ikinä ennen en ole nähnyt, että pionit aukeasivat noin…

Translation: Instruction on how I painted our living room wall with Kalklitir paint (shade Winter Primo) to make it look like a concrete wall. Sorry, only in Finnish this time.


Author

15 Comments

 1. Tosi hyvältä näyttää. Olen itsekin miettinyt tehdä nykyiseen kämppään samantyyppistä. Tuntuu vaan hirveen vaikeelta 🙂 Miten kesä on lähtenyt käyntiin?

  • Tämmöisen seinän tekeminen oli tosi helppoa, kun sai sutia maalia miten sattuu. 🙂 Vaikeampaa on tehdä tasaista pintaa.
   Ihan mukavasti on kesä lähtenyt käyntiin ja kaikenlaista pientä menoa on tiedossa. 🙂 Toivottavasti teidän rakennuslupa tulee pian!

 2. Kaunis seinä ja tuo jollain tavalla lisää ryhtiä teidän olohuoneeseen. Erittäin onnistunut valinta!

  • Kiva kuulla! Kyllä minäkin tykkään, vaikka välillä mietinkin että tuliko liian läikykäs pinta.

  • Kiva kuulla ja toki saa kysyä. 🙂 Matto on Linie Design – merkkinen ja malli on nimeltään ”Asko mixed”.

 3. Täytyy kyllä sanoa, että sopii teille hyvin, ja näyttää hienolta!! Tauluhyllykin on mielestäni hieno tuossa, mutta kaikilla oma maku. 🙂

  • Mukava kuulla, että tykkäät. Ei se tauluhylly ihan katastrofi tuossa ole, mutta haluan simppelimpää ilmettä. Hyllylle löytyy paikka lastenhuoneista. 🙂

 4. Kysyisin mikä onkaan tuo ihana pöytävalaisin? Ehkä asia on joskus aiemmin kerrottu, mutta en ainakaan valaistus-tägillä löytänyt. Seinäkin on hieno – olet valtavan viitseliäs, minulla olisi jäänyt tekemättä tuo homma 🙂

 5. Oho mitkä pionit! 😀 joo aikamoista sutimista tuo… näyttää ihan siltä että ”ihan sama mitä tästä tulee”-meiningillä vedetään vaikka niinhän sen pitääkin. Meillä kanssa työnurkkauksessa tuo, ja näyttää ihanasti just betonilta! Tosi hyvin sopii teillekin, tv-taso tulee kivasti esille. 🙂

 6. Hei. Ihanan näköinen seinä! postauksesta innostuneena hain itsekin Kalklitir maalisävylaatat oululaisesta liikkeestä kotiin testiin. Tuo winter primo näyttää teidän seinällä ja minun koneella harmaalta, mutta jostain syystä mallilaatta vivahtaa ruskeaan kotona, vaikkei vieressä ole mitään sitä heijastavaa. Näyttääkö se teidän seinällä harmaalle? terveisin Marja

 7. Minkä kokoinen seinä on eli montako neliöö? Ja pussillinen riitti teillä?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.