Minulle yksi tehokkaimmista tavoista rentoutua on puuhastella kotona kaikenlaista pientä; sisustaa, tuunata tai ideoida jotain uutta. Ensimmäisen kesäloman jälkeisen työpäivän jälkeen kaipasin jotain tuollaista tekemistä ja niinpä tartuin pensseliin ja sudin vanhoihin puutarhakalusteisiimme uutta maalia pintaan. Kylläpä puutarhakalusteiden maalaus rentoutti kummasti!

IMG_0054

IMG_0045

maalatut_terassikalusteet

ennenjalkeen

IMG_0067

Puutarhakalustesetti on varmaan ainakin 15 vuotta vanha; olen ”perinyt” sen siskoltani. Nyt uuden maalin myötä setti on kuin uusi. Minulle oli tärkeää, että kalusteissa kiinni olleet metalliset logolevyt irroitettiin ennen maalausta. Ne ovat pieni tärkeä osa, joka viimeistelee kalusteen. Minusta olisi näyttänyt tökeröltä jos oltaisiin vain maalattu maalilla laattojen yli. Maalin sävy on muuten Tikkurilan ”takorauta”. Se on hyvin saman sävyinen kuin meidän talon ovet ja ikkunanpuitteet.

Sijoitin nyt tämän pienen kalusteryhmä meidän saunan terassille, sillä meillä on ollut siinä aiemmin vain yksi penkki. Nyt on sielläkin on kiva juoda kupposet kahvia tai vilvoitella saunan jälkeen. Eikä muuten se töihin paluu niin kamalaa ollut, kun kesä jatkuu vielä kuitenkin…

Translation: I painted our old terrace furniture with dark grey paint. I got this furniture set from my sister and it is at least 15 years old, so it was about time it got some new paint. Now the set is as good as new!

Author

18 Comments

 1. Hei! Millä maalilla maalasit kalusteet? Meidän yksi kalusteryhmä alkaa näyttämään siltä, että uusi maalipinta olisi ajankohtainen ensi kesänä ja olenkin miettinyt, että mitä maalia kannattaisi puutarhakalusteisiin käyttää?

  • Maalasin Tikkurilan Unica-maalilla, joka soveltuu sekä sisä- että ulkokalusteille ja niin puu- kuin metallipinnoille. Hyvä tuli. 🙂

 2. Tulipa niistä viehättävät maalaamalla. Teitkö kovasti pohjatöitä ennen maalausta. Kaksi kerrosta?

  • Jep, kaksi maalikerrosta. Ei tehty mitään pohjatöitä. Suoraa vaan maalattiin kuluneelle pinnalle. :p

 3. Kiva uudistus, jotenkin ryhdikkäämmän näköinen tuo kalusteryhmä nyt! Ja ihan samaa mieltä tuosta metallilaatta-asiasta, paljon tyylikkäämpi lopputulos syntyy kun viitsii irrottaa laatat maalaamisen ajaksi.

  • Niinpä, laattojen irroittaminen on pieni vaiva, mutta lopputuloksessa huomatta viimeistelevä piirre.

 4. Tosi hyvälle näyttää. Niistä tuli erittäin ryhdikkäät.

  Meillä on sama brojekti täällä odottamassa. Vain tarkka sävy vielä puuttuu. Näin kalusteet saavat vielä monta vuotta käyttöaikaa ja näyttävät kuin uusille. Meillä on pihatyöt vielä kesken ja totesin, että rahaa menee ovista ja ikkunoista. Näin saan tavallaan hankittua piristystä terassille ilman, että on tarvinnut uusia koko kalustoa. Sitten vielä uudet kivat pehmusteet, niin ihan uusi terassi ilme on saatu. =)

  • Kyllä vanhaa kannattaa kunnostaa. Pienellä vaivalla kalusteista tulee kuin uudet ja samalla sitä itsekin rentoutuu, kun saa vähän puuhastella. 🙂 Meilläkin on pihassa vielä paljon laittamista…pikkuhiljaa. 🙂

 5. Kalusteista tuli oikein hienot! Olen harkinnut tehdä saman muutoksen, olen myös kiinnostunut siitä mitä maalia käytit ja mitä pohjatyötä teit? Levyjen irrottaminen maalamisen ajaksi oli kyllä sen työn arvoista!

  • Pohjatöitä emme tehneet ollenkaan. 🙂 Ehkä olisi pitänyt, mutta täällä on hätäistä porukkaa. 😀
   Ja siis Tikkurilan Unicalla maalattiin kahteen kertaan.

 6. Tulipa tosi hyvät!! Minäkin tänään K-rautaan hakemaan ruskealle puulaatikolle samaa maalia. En löytänyt mutta käteen jäi alumiini värinen maali. Saas nähdä.. Ja tietysti kyltit irti ensin. Kaikki mitä tehdään niin kunnolla tai sitten voi jättää tekemättä

  • Tuli varmasti onnistunut lopputulos. 🙂 Alumiini sävy kuulostaa hyvältä. Uusi maali kohentaa kyllä kummasti vanhan kalusteen.

 7. Hei,

  Hienolta näyttää.

  Samanlainen projekti olisi edessä.
  Saanko tiedustella millä maalilla muutos tehtiin?

  • Tikkurilan Unicalla maalattiin. Vielä meillä olisi yksi toinen vanha kalusteryhmä (4 tuolia), joille pitäisi tehdä sama homma…

 8. Hei, minäkin olen kiinnostunut kuulemaan lisäinfoa tästä onnistuneesta projektista. Hieno muutos, jonka aion itsekin toteuttaa pienelle terassikalusteryhmällemme.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.