Tänä aamuna nautittiin runsas aamiainen yhdessä blogiystäväni Sannan (Inspired by Love -blogista) kanssa, joka oli meillä yökylässä. On mukavaa, että olen viime aikoina saanut tavata niin montaa blogikollegaa ja harvoin saa blogikavereita kylään omaan kotiin saakka! Torstai-päivän vietimme Jyväskylän Asuntomessujen pressipäivässä ja siellä tapasin herttaiset Saijan (Coconut White), Soilen (Sisustus ja sepustus) ja Tarjan (Keltainen talo rannalla). Niin ja Peetankin (Raw Design Blog) kanssa rupattelin. Mukavia päiviä!

Nyt aamupäivällä päätin heti alkaa käydä läpi asuntomessukuviani, kun tunnelmat ovat vielä tuoreessa muistissa. Valitsin messuilta kolme minulle mieleenpainuvimpaa kohdetta, jotka tulen esittelemään blogissani lähiaikoina. Tämä ensimmäinen – ja ihan ykkössuosikkini – ei liene yllätys: Kannustalon Lato. Kohteessa yhdistyvät kahden sisustusidolini työnjälki: muotoilija Ulla Koskinen on luonut Lato-talomallin kun taas sisustussuunnittelija Helena Karihtala on toteuttanut sisustuksen nyt asuntomessuilla esillä olevaan Latoon. Ei siis yllättävää, että ihastuin tähän kohteeseen niin paljon!

Kannustalo-Lato-terassi(2)

messukoti

lato_mh2

lato_mh

lato_lastenh

messukoti

lato_oh

Lato ei talona ole mahtipontinen ja näyttävä arkkitehdin luomus, vaan se on selkeä ja ajaton, kodikas, sympaattinen talo. Ehkä juuri siksi pidän siitä niin kovasti. Lato on sellainen talo, josta on helppo haaveilla. Se ei tunnu olevan liian saavuttamattomissa. Minusta Kannustaloissa on aina se oma fiilis ja tunnelma, joka erottaa ne muista taloista. En osaa selittää sitä, mutta sen vain aistii. Muut Kannustalofanit varmaan ymmärtävät mitä tarkoitan.

messukoti

khh

messukoti

lato_tyohuone

messukoti

messukoti

Ladon sisustus oli hyvin paljon mieleeni! Kokonaisilme on kaunis ja harmooninen. Ajatonta ja laadukasta. Ei liian ”nähtyjä” designesineitä, vaan hienostuneen tyylikäs sisustus. Pintamateriaalivalinnat olivat aivan ihastuttavia: pidin erityisesti pesutilojen kuusikulmaisesta harmaansävyisestä laatasta sekä tammisisista väliovista ja ikkunankarmeista.

messukoti

lato_kph

messukoti

lato_keittio

lato_keittionpoyta

messukoti

Kävimme Ladossa kahteen kertaan, sillä ensimmäisellä kerralla ei ehtinyt kiinnittää huomiota viimestelyihin; ihastelin ovien listattomuutta sekä ulkoterassin harjaan asti ulottuvaa kattokorkeutta. Myös keittiön betoninen ruokapöytä on aivan ihastuttava!

lato_terassi

lato_pergola

lato_terassikalusteetmessukoti

Terassit oli myös sisustettu viihtyisästi ajattomin rottinkikalustein sekä puutavarasta nikkaroiduin sohvaryhmin. Jotain tuollaista itse nikkaroitua terassisohvaa olen haaveillut meillekin! Sohvaryhmässä oli myös hieno ja erikoinen ulkogrilli.

Kaksi muuta suosikkikohdettani ovat hyvin erilaisia kuin tämä Lato, mutta ihastuttavia nekin. Kirjoittelen niistä pian tarkemmin. Nyt ulos nauttimaan auringosta!

EDIT: Lisään tähän vielä linkin tuoteluetteloon, josta näkee mistä mikäkin huonekalu on hankittu: Ladon tuotekortti

 

Osa kuvista lainattu Kannustalon kuvapankista (lainakuvia ovat ne, joissa ei ole Valkoinen Harmaja -logoa)

Translation: This is my favourite from Finnish Housing Fair. The house is manufactured by Finnish Kannustalo and the house model is called ”Lato”. Two of my favourite designers have contributed to this house: designer Ulla Koskinen has designed the house, while interior designer Helena Karihtala is responsible of the interior decoration. Such a timeless and beautiful house!

 

Author

32 Comments

  • Se oli tehty mittatilaustyönä kohteeseen, mutta muistaakseni House Doctorin valikoimassa on vastaavanlaisia…

 1. Voi ei! Ihastuin tuohon Latoon ensimmäistä kertaa viime talvena bongattuani sen jostain sisustuslehden valmistalo-koosteesta. Saap nähä, jos sitä josks vielä muuttaa omaan Latoon kaupungin vilskeestä 😉 Kiitos taasen hyvästä blogauksesta!!!

 2. Ihana talo, valoisa ja ilmava.
  Yksinasuvana en enää osaa ihailla näin isoa taloa. Minulle riittää vähän vähemmätkin neliöt mutta varsinkin olohuone-keittiö osio on ihana ja makuuhuone vaatehuoneineen näyttää houkuttelevalta.
  Onkohan mitään tietoa kenen tuo ihastuttava valkoinen nojatuoli raheineen on? Siis se mikä on olohuoneessa. Todella kaunis ja kutsuva 🙂

 3. Oivoi, aivan ihana kohde! Ehkä on pakko päästä messuille tänä(kin) vuonna!

  Pakko muuten vielä sanoa, että aivan uskomattoman tasokkaita nämä sinun kuvasi! Vau, aivan kuin ammattilaisen jälkeä ja niinhän sinä tavallaan oletkin, blogiammattilainen! 🙂

  • Oli kyllä ihan mukavat messut! 🙂 Me ollaankin edellisen kerran oltu Asuntomessuilla täällä Kokkolassa.

   Huomasithan, että osa kuvista oli lainattu Kannustalolta. Itse vaan nopeasti räpsäsin mitä ehdin. 🙂

 4. Oli kyllä ihana tavata teidät, olette upea pari! Lato oli yksi minunkin suosikeita. Talossa oli upea tunnelma ja se oli hieno niin ulkoa kuin sisältäkin.

  • Kiitos samoin! 🙂 Oli hauska illallinen. Mukavaa nyt lueskella sinunkin postauksia tuolta messuilta, kun meillä jäi kokonaan ne kerrostalokohteet käymättä…

 5. Kiitos inspiraatiosta, ihana ihana talo ja sisustus! Tuo makuuhuoneen matala kiintokaluste oli erityisesti mieleen.

 6. Todella kaunis tämä lato! Osaatkohan sanoa minkä merkin tuo lastenhuoneen musta matto on? Tosi kiva!

  • Lastenhuoneen matto näytti olevan: GAN Rugs, Tasili-matto. Minustakin se on tosi kiva ja erilainen valinta. Lastenhuonekin oli niin tyylikäs, ei mikään perinteisen värikäs.

 7. Kaunis talo! Veikeät nuo keittiön kaapit 🙂 Tuossa makkarissa on jotain sellaista tunnelmaa, johon ihastuin, samoin terassin sohva ja puutuolit ovat kivat.

 8. Hyvältä näyttää taas Kannustalo.
  Bongasin koukeroisen kynttilänjalan, joka on aina kaikissa Kannustalon asuntomessutaloissa mukana.
  Monta kivaa juttua: khh, terassin valaisimet ja taide…

  • Ai, en tiennytkään että kynttilänjalalla on tuollainen historia. Kiva juttu! 🙂
   Taide oli kyllä myös todella hyvin valittu kohteeseen.

 9. Ihastuin tähän kohteeseen täysin. Julkisivu, hulppea takaterassi sekä sisustus olivat erityisesti mieleeni. Lato ei ole aiemmin ihastuttanut minua, ainakaan sinä harmaana mitä perssikuvissa on totuttuu näkemään, mutta tämä valkoinen pystyynpaneloitu talo erottui edukseen. Sisustuksessa huomioni kiinnitti kylpyhuoneen lattian kaakelit ja olohuoneen metalliset nojatuolit ja rottinkiset terassikalusteet, näin pari mainitakseni.

  • Niin, tämä valkoinen Lato suurempien ikkunoiden ja korkean terassin ansiosta on kyllä upea ja erilainen kuin Ladon ensimmäinen versio. Alkaa jo vähän lähennellä sitä unelmieni taloa, joka minulla on mielessä… 😉

 10. Kiva kun esittelit tämän kohteen näin yksityiskohtaisesti, se on minunkin suosikki (mitä nyt kuvien kautta olen kohdetta nähnyt)! Varsinkin makkari on upea! Valitettavasti en taida tänä vuonna päästä messuille, joten on ihasteltava kuvien kautta 😉

  • Mukava kuulla! 🙂 Onneksi kuvien kautta voi hyvin ihailla messukohteita. Paikanpäällä taitaa normaaleina messupäivinä olla niin tungostakin ettei ihan samaa tunnelmaa pysty aistia.

  • Kiitti, vaikka osa onkin lainakuvia kuten mainitsin. 🙂 Helpompaa on kuitenkin lehdistöpäivänä kuvata, kun kohteissa ei ole tungosta.

 11. Ihana talo! Kannustalot ovat olleet aina omia suosikkejani, ja tätä kotia rakentaessa Rauhala oli jotain niin ihanaa, eikä se ole kyllä hävittänyt lumoaan vieläkään. Se ei kuitenkaan käynyt meidän tontille, joten päädyimme arkkitehdin piirtämään kotiin omilla toiveilla. Nyttemmin voisin päätyä tuollaiseen Ladon tapaiseen modernimpaan ja ajattomampaan malliin.:) Helena Karihtalalla on ihan mielettömän hyvä silmä!
  Sitä hieman jäin tuossa ihmettelemään, että onko varaavatakka tosiaan ulkoseinää vasten? Jos on, niin voin sanoa, että ei olisi mennyt läpi mun mieheltä tuollainen harakoille lämmittäminen…;)

  • Juu, kyllä takka on ulkoseinää vasten…

   Me ihastelimme jossain vaiheessa (ennen tämän talon rakentamista) myös Auroraa, jota oltaisiin vähän pelkistetty omaan makuun sopivaksi. Mutta vaakakuppi kääntyi sitten kuitenkin Harmajaan, kun tästä olimme haaveilleet jo monta vuotta. 🙂

 12. Olen varmaan ensimmäinen joka on pettynyt tähän latoon. Odotin paljon enemmän, minusta ulkokuorikaan ei ole latomainen. Ehkäpä olen liikaa tottunut tummiin latoihin, samanlaiseen kuin Ulla Koskisella? Ulkoa puuttuu ne ikkunasuojat ja valkoinen ei minun silmissä sovi tähän taloon. Terassit talon päädyssä ei sovi tyyliin eikä tammiset ikkunanpokat sisällä. Noh, minun mielipide ja sisustussilmä 😉 Karihtalan tekemä kokonaisuus kuitenkin hieno!

  • Jep, ne ikkunasuojat puuttuivat tästä Ladosta. Minä kyllä tykkään valkoisestakin Ladosta ja minusta on kiva, että siitä suunnitellaan erilaisia versioita. On sitten moneen makuun sopivia. 🙂

 13. Kannustalot on ihania! Tykkään ihan hulluna sekä Ladoista että Harmaja-taloista. Voi itku, ihan hillitön oman talon rakennuskuume heräsi tämänkin postauksen myötä. Harmikseni (tai onneksi?) miehen rakennuskuume on ihan miinuksella. 😉

  • Heh, meillekin tulee välillä ihan hillitön talonrakennuskuume. Eikä tämmöisten ihanuuksien näkeminen helpota sitä kyllä yhtään. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.