Kirjoittelin vähän aikaa sitten Ikean Vindalsö-tarjoiluvaunusta, johon olin ihastunut. Sattuipa sitten niin sopivasti, että Mankulle tuli pieni Tampereen reissu, joten annoin isännälle tehtäväksi tuoda meille kyseisen tarjoiluvaunun Ikeasta. Kun tarjoiluvaunu oli koottu ja nökötti olohuoneessa, näytti se niin kivalta, että päätin tuunata siitä sisälle sopivan version.

ikean_tarjoiluvaunu

vindalso_ikea_diy

vindalso_diy

Tuunaaminen kävi ihan helposti, sillä vaihdoimme vain pöytäritilöiden tilalle valkoiset lastulevypalat. Meille on jäänyt kaikenlaista levyä raksa-ajalta, joten on hyvä saada niitä hyötykäyttöön. Levy olisi saanut olla muutaman millin matalampaa, mutta ihan hyvältä näyttää näinkin. Vaihtamalla alkuperäiset ritilälevyt, tarjoiluvaunusta poistuu terassikalusteen ”vibat” ja näin se sopii minusta oikein hyvin sisäkäyttöönkin. Ritilät eivät ole mitenkään kiinni, joten tarjoiluvaunun vaihtaminen sisä-ulkoversioiden välillä tapahtuu tosi nopsaan.

ikea_vindalso_diy

 

mh_ovella

Saa nähdä raaskinko viedä tarjoiluvaunua ollenkaan terassille. Näin sateisina ja harmaina kevätpäivinä se ei ainakaan houkuttele.

Translation: I turned my new garden trolley (”Vindalsö” from IKEA) into one that looks good also inside the house. We did this by simply changing the boards into plain white ones. Now it can be used both inside and outside!

———————————————————————————————–

Sitten vielä yksi toinen juttu: Divaania kustantava Aller Media sekä tutkimustoimisto Kopla Helsinki ja akateemista opinnäytetyötä suorittavat opiskelijat toteuttavat yhteistyössä Suuren Blogitutkimuksen, johon ollaan parhaillaan rekrytoimassa blogien lukijoita osallistujiksi. Tavoitteena on selvittää mm. blogien roolia mediakentässä sekä lukijoiden ja bloggaajan välistä dynamiikkaa. Osallistuminen tapahtuu kätevästi netin kautta chat-muotoisena eli omalla tietokoneella kirjoittamalla. Olisipa mukava saada myös minun blogini lukijoita mukaan! Tästä alta löydät tarkempaa tietoa sekä linkin osallistumiskaavakkeeseen.

osallistu_blogitutkimukseen

SUURI BLOGITUTKIMUS 2014 – blogien rooli ja asema muuttuvassa mediakentässä

Tutkimuksen tehtävänä on analysoida blogien ja bloggaajien asemaa ja merkitystä mediakentässä sekä ymmärtää niiden lukijasuhteen dynamiikkaa syvemmin. Tavoitteena on myös selvittää blogien kaupallisia mahdollisuuksia sekä miten blogit mahdollisesti muuttavat toimittajien ammattikenttää. Tutkimuksessa tarkastellaan blogien roolia eri näkökulmilta: ensisijaisesti blogin lukijoiden, mutta myös bloggaajien näkökulmasta. Lisäksi syvennytään perinteisen toimittajakunnan ja mainostajien ajatuksiin.

Kiinnostuitko?
Nyt haemme tutkimukseen mukaan yli 15-vuotiaita blogien lukijoita. Valitsemme 15 keskustelijaa 11.6. klo 17.00-18.30 pidettävään online-ryhmäkeskusteluun. Palkkioksi keskusteluun osallistumisesta saat valita mielesi mukaan yhden Allerin kustantaman lehden, joka lehdestä riippuen ilmestyy kotiisi 1-3 kk ajan.
Ilmoittaudu mukaan:

http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1184291&chk=DKJCNMEA

 

Author

35 Comments

 1. Voi vitsi, näyttää tosi hyvältä!
  Kunpa osaisi itsekin ajatella noin luovasti kalusteiden suhteen.

  • Kiva kuulla. 🙂 Siinä kun tarjoiluvaunu olkkarissa nökötti, niin huomasin vasta kuinka hyvin se sopisikaan sisälle.

 2. Sulla on kyllä silmää tällaisten asioiden suhteen. Itseltäni tuo vaunu olisi mennyt Ikeassa pelkällä olankohautuksella ohi. Nyt siitä tulee ihan Artek-fiilis (tai oikeastaan se on kauniimpi kuin Artekin vastaava) Mulla on sellainen olo, että tätä vaunua nähdään blogeissa vielä paljon…

  • Voi kiitos mukavasta kommentista lisbet! 🙂
   Vaunu on vähän funkistyylinen minusta, joten ehkä juuri siksi ihastuin siihen.

 3. Voi elämä miten kaunis! Melkein vois kotiin itsekin tuollaisen hankkia, upea ja onnistunut tuunaus! 🙂

 4. Ostoslistalla kun vaan menis Ikeaan, mut käyköhän niin et tää sun suosittu blogi aiheuttaa kadon… 😉
  Todella hieno. Olin itsekin suunnitellut tuollaista muokkausta. Niin hieno nähdä jo valmis toteutus.

  • Heh, tuskin tämän postauksen perusteella katoa käy. Mutta vaunu on niin kaunis, että en ihmettele, että siitä niin moni pitää. 🙂

 5. Vautsi vau. Tosi upeen näkönen. Mistä on teidän päiväpeitto? Kivan näköinen 🙂

  • Päiväpeitto on J.F by Finlayson -sarjasta (saatu blogin kautta). Se on kyllä minustakin oikein ihana. Kivaa, kun voi vihdoin pedata välillä sängyn. 😉

 6. Kaunis on, tuunattuna ja ilman 🙂 Ja ostoslistalla vaikkei ole tarve eikä pihalle mahdu eikä…

 7. Kaunis..marmoritaso tai 10X10 valkonen laattapintakin olisi tosi makee kans…jos ei mee liian painavaksi..

  • Niinpä! Minä mietin, että jos olisi marmorikontaktimuovilla päällystänyt levyt, mutta jotenkin vierastan kuitenkin kontaktimuovia. Toinen vaihtoehto oli vaneri. Mutta sitten, kun näitä kalustelevyjä lojui tuolla nurkissa, niin päätettiin näistä sahata pikaisesti tasot. Tulipa hyötykäyttöön. 🙂

 8. Tulipas siitä paljon parempi! Juuri pääsin eroon yhdestä pöydästä ja kaapista…

 9. Ihan mahtava tuunaus, voisin itsekin tehdä, kunhan vain keksisi mihin tuon meille laittaisin 😀

  • Kiva kuulla! 🙂 Tarjoiluvaunu on loppuen lopuksi tosi monikäyttöinen: juuri näin sivupöytänä, tai vaikka keittiössä…

 10. Voi kiitos vinkistä!
  Ostin parvekkeelle Kartellin valkoiset Masters tuolit, joten tämä sopisi hyvin sinne!
  Alunperin mietin teetättää yrteille tikashyllyn, mutta tämä ajaa saman asian:)

  • Voi tämä sopisi tosi kivasti valkoisten Masters-tuolien kanssa! 🙂 Ja melko edullinenkin on. 🙂

 11. Tuota vaunua olen itsekin ikeassa ihaillut, mutta eipä meiltä taida sille sopivaa tilaa löytyä vaikka kuinka hieno olisi:( Mahtava tuunaus kyllä!

  • Niin, eipä sellaista kannata ostaa, mille ei oikeasti ole käyttöä.
   Kiva kuulla, että pidit tuunauksestani. 🙂

 12. Ihana vaunu tuli ja sopii ihanasti kauniiseen kotiinne 🙂 Mutta jäi ihan häiritsemään että teitkö jotain tuolle vaunun ”työntö osalle”?? Kun näyttäisi olevan valkoinen alkuperäisessä kuvassa..

  • Siinä alkuperäisessä kuvassa on virhe – työntöosa on saman sävyistä puuta kuin me ritilät. Sille en siis tehnyt mitään.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.