Eipä uskoisi säiden puolesta, että on helmikuu! Lunta ei ole enää yhtään, aurinko paistaa ja linnut laulaa. Taitavat kasvitkin mennä jo sekaisin aikataulusta: tätini kukkapenkistä pilkistää jo tulppaanien alut.

En tiedä onko jo liian myöhäistä, mutta suojasimme nyt kartiovalkokuusemme kevätauringolta. Aurinko on kuitenkin paistanut kunnolla vasta pari päivää, joten uskoisin, että suojaus ehti ihan ajalleen.

kasvit_hupuissa

etupihan_kasvit

kasvit_sakissa

Viime vuonna suojasimme kasvit vihreällä varjostusverholla, mutta siitä huolimatta pari kartiovalkokuusta pääsi kärsimään ja ruskettumaan. Onneksi säilyivät kuitenkin hengissä ja virkosivat itsestään. Ja muuten, kylläpäs näytti viime vuonna tähän aikaan aika erilaiselta meidän etupihalla: kurkkaa tästä.

Tänä vuonna ostimme säkkikangasta, joka on minusta kauniimpaakin kuin se vihreä muovinen verkko. Toivotaan, että tämä säkkikangas suojaisi kasveja paremmin.

Harmaja_koristeportti2

Etupihan ruukuissa minulla on edelleen syksyllä hankitut kasvit. Kanervat punertavat vielä ihan nätisti, mutta saviruukuista on maali irronnut. Voisin kesällä maalata ne uudestaan. Vaikkapa mustiksi. Hemtexistä aikoinaan ostetut lyhdyt ovat myös vähän kärsineen näköisiä: maali on haalistunut ja osatkin vähän irtoilevat. Nekin voisi kunnostaa.

asfalttipiha

Meidän etupiha asfaltoitiin marraskuussa. En ole tainutkaan postata siitä kuvaa aiemmin. Pihasta tuli kertaheitolla paljon siistimmän ja viimeistellymmän näköinen. Enää ei sisällekään kulkeudu soraa niin helposti. Pihan sisäänkäynnin molemmin puolin on kaksi pölkkyä, joiden päällä olemme pitäneet ulkotulia. Taitaa ulkotulienkin aika olla jo ohi, kun kevät tekee jo tuloaan…


Translation: A peek into our front yard. It’s so strange that we do not have any snow! Some of the plants have to be covered so that the bright spring sun doesn’t harm them.

Author

33 Comments

 1. Ihanaa nähdä ulkokuvia. Mielestäni teidän sisäänkäynti on ihana ha näyttävä. En tiedä sopisiko omalle tontille. Kerro miten päädyitte tähän? Itse haluaisin vähän enemmän kun mitä meille on tällä hetkellä piirretty. Pitäisi vaan keksiä mitä 🙂

  • Harmaja-mallistossa ihastuin alunperin juuri tähän koristeporttiin ja se oli ehdottomasti saatava taloon. 🙂 Tontti valittiin sen perusteella osittain ja mikäli rakennuslupa ei olisi mennyt läpi, oltaisiin haettu toista tonttia. Minusta tämä koristeportti on yksi olennainen osa Harmajan tyyliä, ikkunoiden ja muiden yksityiskohtien lisäksi. Se erottaa talomallin muista.

 2. Nuo harmaat rappuset on kyllä upean väriset! Jotenkin niistä tulee auringonvalossa välkehtivä meri ja lämmin kesä mieleen. Nimimerkillä: Vilkas mielikuvitus ja kesää kovasti kaipaava haaveilija =)

  • Ihana mielikuva! Samaistun kyllä ajatuksiisi. 🙂 Merenrantaan on kyllä pikkuisen matkaa meidän tontilta…

 3. Ihana piha! Meillä pihanlaitto edessä tulevana keväänä ja ajateltu myös asfalttia. Onko sisäänkäynnin edessä myös asfalttia? Olisi kiva nähdä muitakin kuvia ja kuulla mielipidettä asfaltista pihassa:)

  • Tuon koristeportin rappusten edessä on heti tie. Sitä ei ole vielä asfaltoitu, mutta se on tulossa. Voisin keväämmällä ottaa laajempia kuvia pihasta. Ainakin tähän mennessä asfaltti on ollut oikein hyvä ratkaisu.

 4. Hei, hyvän näköinen piha! Kyselisin mitä materiaalia portaat on? Tosi hyvän näköinen harmaa!:) t.Jane

  • Kiitti! 🙂 Terassit ja portaat ovat siperian lehtikuusta, joka harmaantuu luonnostaan tuollaiseksi. Se on kätevä materiaali myös siinä mielessä, ettei sitä tarvitse huoltaa. 🙂

 5. Teidän talo onkin ulkoapäin tosi paljon samantyylinen kuin meillä. Samaa on valkoinen lautaverhoilu, moderni arkkitehtuuri, tummanharmaat ikkunanpokat ja ritelikköjen käyttö. Meillä riteliköt on tosin myös tummanharmaita ja tehostevärinä on viininpunaista. Teidän sisääntulosta tulee mieleen meidän pergola 🙂

  • Ai niinkö? Minun pitääkin tulla kurkkimaan blogiisi jos siellä on kuvia… 🙂 Kuulostaa kauniilta talolta.

 6. On tuo lehtikuusi ja sen harmaantuva väri vain niin kaunis! Me päädyimme myös tekemään omamme siitä ja olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Ostitko nuo kartiovalkokuuset ihan pieninä taimina vai oliko ne jo ”hyvänkokoisia” istuttaessasi ne pihalle? Meidän pihalle istuttamamme kartiovalkokuuset eivät ole kovin isoja, ehkä n. 30 cm korkeita ja toinen kuusen aluista ”ruskettui” ja tiputti lähes kaikki neulasensa..kiva kuulla, että teillä se eheytyi itsestään. Toivottavasti niin käy myös meillä. Istutin muistaakseni aika myöhään kesällä/alkusyksystä, joten en tiedä oliko aika väärä..puutarhajutut ei ole minun juttuni..:) Laitatko noihin kuusiin muuten jotakin lannoitetta tmv?

  • Taimet olivat aika pieniä. Yksi taisi olla suurempi, mutta muut n. 30 cm korkeita. Ei olla laitettu niihin mitään lannoitetta, mutta käytettiin havukasveille tarkoitettua multaa.

   Toivottavasti teidän kartiovalkokuusi virkoaa!

 7. Tosiaan on hieman eri tunnelma pihalla nyt verrattuna viime vuoden hankiin. Talonne on todella kaunis, ihastelen aina noita valkoisia rimotuksia ja muutenkin valkoista verhousta 🙂

  • Mukava kuulla! 🙂 Ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä tähän talomalliin ja rimotuksiin. Vielä kun saisi tuon pihan oikein kukoistamaan, mutta siihen auttaa vain aika…

 8. Teillä on tuo pääsisäänkäynti kyllä talon kauneimpia kohtia! 🙂
  Lumien, näiden vähäistenkin, sulettua, on armoton ankeus tullut meillä pihalla vastaan… Jäätynyt rapakkohan tuo nyt on! Plääh, kun annoin miehelleni luvan luistaa nurmikon laitosta viime syksynä. Nyt sen edestään löytää. No, onpa ollut kovasti aikaa miettiä pihanlaittoa koko talvi. Eikä tule sitten turhia nurmialueita, joita pitäisi jyrsiä pois.

  -Jutta

  • Hienoa, että osaat ajatella positiivisesti! Noinhan se juuri on. Ja kun miettii ja suunnittelee pihan rauhassa, niin ei tule hutivalintoja niin helposti. Minä taidan nyt keväällä vain istutella kukkasia, muuten kaikki suurimmat kasvit on jo hankittu. Nyt vain odotellaan, että ne kasvaisivat…

 9. Nättiä nättiä :)!
  Saako udella, millä olette päällystäneet talonne sokkelin/kivijalan? Sävy näyttää hyvin samalta
  kuin talonne harmaa sävy. Meillä on samanvärinen talo, valkoinen tummanharmain tehostein ja kivijalka vielä käsittelemättä. Ensi kesän puuhia. Mitä olette laittaneet sokkelin juureen, kiviä ympäri talon?

  • Sokkeli pinnoitettiin jo ennen talopaketin tuloa. Siitä taitaakin löytyä oma postaus ihan tuolta blogin alkupäästä. Pinnoite oli sellaista Maxitin rouhetta, muistaakseni.
   Jep, osassa talon reunaa kiertää välppäkivet. Tuovat kivasti pehmeyttä pyöreällä muodollaan ja lämpimällä sävyllään.

 10. Olisi kiva nähdä kokonaiskuva, jossa näkyisi sekä nyt kuvissa näkyvää asfaltoitua pihaa että samaan aikaan sisäänkäynnin kohtaa. Eli varmaankin kadulta otettua yleiskuvaa.
  Onkohan noiden rimoitusten huoltaminen iso homma? Minkä kokoinen tontti teillä onkaan?

  • Juu, voin keväämmällä ottaa laajempaa kuvaa. Rimoituksia ei ole vielä tarvinut huoltaa, joten en osaa sanoa tuosta vielä mitään…
   Meidän tontti on n. 1300 m2.

 11. Yksi hyvä konsti ehkäistä havujen aurinkovaurioita on lämmin vesi. Eli sankollinen tai kaksi lämmintä vettä juurille. Meillä on useampi tuija enkä viitsi katsella noita huppuja kovin kauan.

 12. Mistä tuollaista säkkikangasta saa? Viime kesänä istutettiin tontin ympärille n.300 tuijaa ns aidaksi ja kevätaurinkoa varten ne pitäisi suojata. Toi säkkikangas näyttää kivalta.

  • Kodin Terrasta ostettiin säkkikangasta, mutta sitä saa varmaan kaikista rautakaupoista. Tsemppiä tuijien suojaamiseen!

 13. Kysymys oli timanttituijista. Ne taitaa olla vielä herkempiä aurin
  golle kuin kartiotuija :/

  • Voih, onko niin… Mutta aidasta tulee varmasti upea! Suojaamisessa on vaan hommaa, mutta onneksi sitä ei kai tarvitse tehdä enää sitten, kun kasvit ovat kasvaneet suuremmiksi…?

 14. Hei. Pitääkö kartio valkokuuset suojata 😮 itse en ole koskaan suojannut,ja aina on komeasti mennyt talven yli. Ostin kuuset 30cm kokoisena. Luulin ettei kuusta saa peittää(siskoni perhe parkeerasi as.vaununsa kuusiaidan viereen pariksi kk:ksi. Se kohta kuusiaidasra kuoleentui,siihen jäi as.vaunun mallinen ruskea kohta. Siksi en ole koskaan suojannut. terv. Koo

  • Riippuu varmaan missä asuu. Täällä Keski-Pohjanmaalla suositellaan suojaamaan, mutta etelämmässä ei ehkä tarvitse…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.