Meidän kotimme on vallannut hyvin vihreäsävyinen jouluilme. Vihreää on melko hillitysti tekstiileissä ja vahvemmin jouluista fiilistä tuleekin kasveista sekä kausivaloista. Ikkunoita koristavat joulukyntteliköt ja yksi joulutähti. Kynttiläasetelmia löytyy nyt tähän aikaan aika monen tason päältä. Joulukukka-asetelmista kirjoittelin eilen, joten tässäpä nyt kokonaiskuvaa olohuone-ruokailutilan jouluisemmasta ilmeestä.

olohuone_jouluinen

pikkukuusi

Pieni kuusi on koristanut olohuonettamme jo reilun viikon ajan. Aluksi siirsin sen aina yöksi työhuoneeseen oven taakse turvaan etteivät kissat käy kaatamassa lasipulloa, mutta enää en ole sitä tehnyt. Onneksi kuusi on saanut olla rauhassa. Silloin, kun Pehmis oli pentu hän kyllä kaatoi tämmöisen vastaavanlaisen virityksen meidän ruokapöydällä…mutta ilmeisesti enää ei jaksa innostua kuusenoksista.

skov_skandinavisk

Olohuoneen pöydillä on melko runsaat asetelmat. Enempää tavaraa tuskin tulee laitettua esille enää.

beandlive_joulukalenteri

Be&Liv-joulukalenteri ilostuttaa tänäkin vuonna (saatu viime vuonna blogin kautta) ja se on täytetty lempparisuklaalla, eli Geishalla. Joulutähteä on hankala kuvata ikkunaa vasten, mutta yllä olevassa kuvassa se näkyy heijastuksena välioven kautta.

kirjahylly_keittio

Keittiökaappien päälle asettelin puisen tähden, jonka olen ostanut parisen vuotta sitten. Ehkä innostun maalaamaan sen vielä mustaksi – valkokuultoinen maali ei oikein sovi meidän tyyliin. Keittiötasolle on jäänyt esille flunssan karkoittajia: nenäsumutetta, mustaviinimarjamehua ja hunajaa. Onneksi flunssa-aalto alkaa olla nyt nujerrettu!

jouluruusu

Jouluruusun asettelin kirjahyllyyn. Jotenkin tämä kasvi ei vaikuta minusta jouluiselta. Yhdistän ennemminkin hyasintit, joulutähdet ja amaryllikset jouluun.

olohuone_vihreaa

ruokailutila_joulu

ruokapoydalla

Kubus-kynttelikköön asettelin mustat kynttilät, jotka löysin perjantaina Kodin Terrasta. Sytytettyinä ne näyttävät pikemminkin tummanruskeilta. Kynttilät ovat todella pitkiä, joten mielummin poltan niitä ensin vähän lyhyemmiksi, jolloin ne näyttävät minusta kauniimmilta. Kubus-kynttelikkö saa tänäkin vuonna toimittaa adventtikynttelikön virkaa.

kubus

mannynoksat

Maljakossa on kahdentyyppisiä männynoksia. Meinasin ensin asetella ne kahteen eri maljakkoon, mutta kun kasveja on nyt jo niin paljon esillä niin olkoot nyt tässä. Runsas havukimppu näyttääkin kauniimmalta. Kissa on vaan tainut käydä nuuhkimassa oksia, sillä pöydälle on varissut roskia.

Minusta tuntuu, että meillä on nyt jo kovin jouluinen ilme enkä usko että koristeita tulen ainakaan enää kovin paljon lisäämään. Tietysti joulukuusi laitetaan sitten aatonaattona ja jouluna pöytä koristellaan juhlavammin. Pitäisikin alkaa ommella sitä pellavapöytäliinaa…

Hyvää ensimmäistä adventtia!

Translation: It’s beginning to look a lot like Christmas in our house. Lot’s of green in flowers and textiles. Candle arrangements and seasonal lights on the windows. 

Author

12 Comments

 1. Kauniita asetelmia. Oletteko lakanneet ruokapöydän pinnan uudelleen, kun kiiltelee ainakin kuvissa enemmän kuin meidän vastaava?

  • Ei olla tehty ruokapöydälle mitään. Se on kyllä pysynyt tosi hyvänä. En tiedä onko valmistuserissä eroa siinä millainen pintakäsittely pöydässä on. Omamme on jo monta vuotta vanha (ostettiin ekaan taloon joskus vuonna 2007).

 2. Vakkarilukija hätäilee varmaan suotta Reply

  Hei, toivottavasti en ole ilonpilaaja, mutta tiesitkö, että jouluruusu on myrkyllinen? Siis jos vaikka kissa sattuu maistelemaan. En tiedä kuinka paljon pitää syödä tms, mutta asia on jäänyt mieleeni ja löysin goolettamalla siitä vanhan uutisenkin:

  http://yle.fi/uutiset/joulutahden_myrkkyvaitteet_palturia_-_jouluruusu_on_paljon_vaarallisempi/5466897

  Ehkä hössötän turhaan, itselläni ei ole lemmikkejä, joten en tiedä mitä ne maistelevat tai maistelevatko ollenkaan, mutta ajattelin varoiksi kertoa.

  • Enpäs tiennytkään tuota! Kiitos että kerroit. Sanoinkin heti lapsille ettei jouluruusuun saa koskeakaan – he ovat jo niin isoja, että ymmärtävät. Kissat eivät taas tuonne hyllyyn ole koskaan menneet, joten ovat siinä mielessä turvassa. Mutta hyvä tietää kuitenkin ja tarkkailla tilannetta.

 3. Hei, muistatko mistä tässä postauksessa näkyvät ihanat tyynyliinat ovat. Etenkin tuo harmaavalkoinen siksakkuvioinen?

  Hyvää joulunodotusta, VIlma

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.