Olen saanut kyselyitä vanerilevyseinämästä, jonka toteutin meidän kotiin Iittala-stailauksen yhteydessä. Niinpä ajattelin kirjoitella tarkemmin tuosta ideasta. Kun sain tietää, että saamme stailata Iittalan uusilla tuotteilla kotiamme, tiesin heti että haluaisin tehdä asetelman Aitio-hyllyistä*. Ajattelin esitellä hyllyjä eri tiloissa, joten siksi ei tullut kysymykseen porata reikiä seiniin joka huoneessa. Hyllyjen kiinnittäminen erilliseen vanerilevyyn ratkaisi tuon ongelman ja onhan se ihan kivan näköinen sisustuselementti jo sellaisenaankin.

iittala004

Sopiva vanerilevy löytyi Finespon jämälaarista. Levy on n. 10 mm paksu ja sen mitat ovat muistaakseni 120 cm x 200 cm. Kiinnitin Aitio-hyllyt vähän epäsymmetrisesti seinämään kiinni, sillä sellainen asetelma viehättää minun silmääni eniten. Emme ole kiinnittäneet vanerilevyä seinään mitenkään, vaan se pysyy paikoillaan kun pöytä painaa levyä seinään kiinni. Varmuuden vuoksi suosittelen kyllä, että levyn ruuvaa vaikkapa edes yhdellä tukevalla ruuvilla seinään – reikiä tulee siten vain yksi sen sijaan että kaikki hyllyt olisivat suoraa seinään ruuvattuna.

iittala010

Kuvia kertyi stailauspostaukseen kuitenkin jo niin paljon, että vanerilevyseinän siirtäminen eri tiloihin (esim. lastenhuoneeseen ja eteiseen) jäi toteuttamasta tuossa postauksessa. Me bloggarit saimme yhteistyön myötä pitää jotain Iittala-tuotteita itsellämme ja minä päätin pitää juurikin Aitio-hyllyjä. Vanerilevyseinämä on siis ihan pysyvä osa meidän kotiamme. Hyllyihin saa kätevästi työhuoneen erilaiset tarvikkeet esille ja osan piiloonkin syvän hyllyn sisälle. Pöytätaso pysyy näin ollen siistimpänä. Ja voihan olla, että innostun vielä jossain vaiheessa siirtämään vanerilevyseinämän esim. lastenhuoneeseen…

Näistä kuvista näkee muuten työhuoneemme todellisen seinäsävyn hyvin: se on vähän lilaan taittava musta (sävy on Tikkurilan ”Kätkö”). Monesti luullaan, että seinät ovat ihan mustat, mutta todellisuudessa ne ovat enemmän munakoison sävyiset. Olen kyllä tykännyt tästä tummasta väristä tosi paljon. Se ei ole ihan niin kova kuin puhdas musta.

iittala014

Tänään osallistuin muiden kampanjassa mukana olleiden bloggareiden kanssa Iittalan järjestämälle brunssille Kontoretilla. Juttelimme, että tällainen vanerilevy olisi kätevä myös sängynpäätynä (Minna Time of the aquarius -blogista toteuttikin muuten jo sellaisen). Levyn voi halutessaan sävyttää omaan sisustukseen sopivaksi.

Brussilla oli myös jännittävä osuus, jossa julkistettiin Aitio-hyllyjen suunnittelijan Cecilie Manzin valitsemat lempikuvat bloggareiden stailauksista. Palkinnon saivat Kettukarkin Maire (tällä kuvalla) sekä Home via Laura -blogin Laura (tällä kuvalla). Onnea vielä tätäkin kautta teille! Toivotaan, että saadaan taas joskus uudestaan luoda omia näkemyksiä uutuustuotteiden käyttötarkoituksista omassa kodissa. Ja niin, vielä ehtii osallistua siihen Iittala-arvontaankin!

* osa Iittala-tuotteista kuvauslainassa ja osa saatu yhteistyön myötä

Translation: This autumn, I took part in a styling co-operation with Iittala. The aim was to display Iittala’s new products in our home (my styling can be seen in this blog post). I decided to attach Aitio shelves (designed by Cecilie Manz) on a plywood board which could be moved into different rooms of the house. But since I already took so many pics for the styling post, I did not move the board into any other room than our study. As a part of the co-operation we get to keep some of the products ourselves and I decided to keep the Aitio shelves. Therefore, this plywood board is a permanent part of our home decoration. Maybe I’ll move the board into some other room some day, but for now it is very functional in our study.

Author

11 Comments

 1. Valaisimet ovat kaikki kauniita ja niille löytyisi vaikka kaikille paikka,Leimu olohuoneeseen ja muille löytyisi myös tilaa eri huoneista.Valitettavasti oma budjetti ei tällä hetkellä ostoksia kestä joten arpaonnea toivon.

  • Käythän jättämässä kommentin sinne arvontapostaukseen (jos siis haluat Iittala-arvontaan osallistua). Tämän postauksen kommentteja ei huomioida arvonnassa.

 2. Levyn mitat ovat varmaankin tarkoitus olla sentteinä tai jos milleinä, niin vielä yhdet nollat perään 🙂

  • No kappas, sen siitä saa kun väsyneenä junassa kirjoittelee. Kiitos kun ilmoitit – kävin korjaamassa virheen. 🙂

  • Mukava kuulla, että tykkäät. 🙂 Se tuo kivaa vaihtelua työhuoneeseen ja hyllyihin saa kätevästi toimistotarvikkeita piiloon, joten ne eivät seilaa pöydällä.

 3. On hieno!
  Kysymys näytön kellosta. Miten olette onnistuneet samaan kellon näytönsäästäjään?

 4. Love the wall and definitely love the desk! Any chance telling me where it is from? (Found your blog through Pinterest, love your work 🙂 )

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.