Instagram-tiliäni seuraavat tietävätkin, että vietimme alkuviikon mökillä. Vuokrasimme mökin Suvasveden rannalta, Kuopion ja Joensuun välistä. Puolivahingossa tulin varanneeksi ns. erämökin, joten mökki oli aika syvällä ”korvessa”, monen mutkan takana eikä lähistöllä ei näkynyt yhtään naapureita. Mikäs siinä. Saimme nauttia rauhassa kauniista maisemista ja hiljaisuudesta.

auringonsateet

mokkiterassi

mokkimaisema

kala

mokki

palju

soutelu

Mökillä uitiin ja ongittiin ahkerasti. Käytettävissä oli myös soutu- ja polkuvene, mutta koska pelastusliivejä ei ollut, sai Mankku käydä yksin soutelemassa. Laiturilta pystyi seuraamaan kalojen ja rapujen liikkumista vedessä. Ranta syveni melko jyrkästi, joten onneksi mökillä oli myös palju. Siellä lapset nauttivatkin pulikoida.

mokkimaisema2

portaat

mokkiterassi2

pyyhe

suihku

keittio

latytLiesituulettimeen täytyi käyttää kekseliäisyyttä, että saatiin se toimimaan

portaat_parvelle

lamppu

Itse mökki oli melko tavanomainen, vuonna 2006 valmistunut hirsirakennus. Sisustuksellisesti melko perinteistä ja tavallista mökkityyliä, mutta nappasin kuitenkin muutaman kuvan minua viehättäneistä kohdista.

mokki_grilli

grilli

pitkospuut

kasvi

metsa

Mökiltä lähti pitkospuut läheiselle korkealle kalliolle, josta oli upeat näkymät. Sinne oli tehty myös hyppytasanne, mutta siitä ei kukaan meistä uskaltanut hypätä. Olin sydän syrjällään jo sillä kalliolla, kun pelkäsin, että lapset liukastuvat alas sieltä.

kalliolta

maisema3

laiva

ukkospilvet

auringonlasku

Tämmöinen pikkumökkireissu oli oikein mukavaa vaihtelua loma-arkeen. Totesimme kuitenkin, että kaksi yötä riitti meille vallan hyvin erämökkeilyyn ja sitten oli ihanaa palata taas ihmisten ilmoille. Ja tietysti yksi kohokohdista oli kotiinpaluu. 😉

Loppuloman taidankin viettää ihan kotosalla. Täällä meilläpäin on nyt kovasti vilskettä, sillä käynnissä on KokkolaCup-jalkapalloturnaus. Lisäksi eloa kaupunkikuvaan on tuomassa Eurooppalainen ruokatori -tapahtuma. Siellä pitää käydä piipahtamassa!

Author

7 Comments

 1. Kivan näköistä eräeloa siellä!! Ja allekirjoitan myös tuon kotiinpaluun ihanuuden. Me ollaan oltu nyt vajaa viikko menossa ja kummasti alkaa jo koti, piha ja oma sänky kummittelemaan mielessä :).

  • Kyllä on mukava tehdä pieniä reissuja, mutta on se kotiinpaluufiiliskin sitten niin mahtava. 🙂 Olisihan se kauheaa jos ei kotonaan viihtyisi… 😉

 2. No eipä ne pelastusliivit paljoa maksa jos niihin investoi, parillakympillä saa, jättää muutamat sohvatyynyt ostamatta. Kyllä lomalla nyt vesillä pitää olla, eikä vaan rannasta kattoa

  • Just. Minusta taas olisi ihan turha laittaa rahaa sellaisiin juttuihin, joita emme todellakaan edes joka vuosi tarvitse. Varsinkin kun on mahdollisuus käyttää lainaliivejä – nyt ei vain hoksattu ottaa niitä mukaan, kun oletettiin, että mökillä olisi pelastusliivit jos kerran venekin löytyy.

 3. Hei!

  Mökki ja maisemat näyttävät ihan mahtavilta. Mistä kautta tuota mökkiä voi vuokrata?
  Aurinkoista kesää!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.