Minulla näyttää olevan vahva mustavalkoinen kausi meneillään sisustuksessa. Mustavalkoinen sopii hyvin tähän vuodenaikaan, kun ei vielä viitsi fiilistellä keväisillä tekstiileillä, mutta toisaalta kovin talviset tekstiilit tuntuvat liian jouluisilta. Mustavalkoinen on siis juuri passeli valinta. Niin, soffalle on ilmestynyt taas pari uutta tyynynpäällistä. Tällä kertaa Afroartin valikoimasta.

afroartin_pallotyyny

afroart_tyynyt

mustavalkoista

sohvanurkka

kolmiotyyny

pallotyyny_kukka

kolmioita

pallotyyny

Uudet ostokset ovat kuvassa näkyvät mustavalkoiset pallokuvioiset ja kolmiokuvioiset koristetyynynpäälliset. Olin ihastellut näitä Legerassa jo liikkeen avaamisesta lähtien ja nyt päätin ne vihdoin kotiuttaa, kun alennuskin oli sopivasti voimassa.

Afroartin tyynyjen kuviot on painettu käsin Afrikassa ja tyynynpäälliset ovat Reilun kaupan tuotteita. Jokainen tyyny on erilainen ja minua viehättäkin juuri pallokuvioiden epäsymmetrisyys. Kangas on puuvillaa ja väritykseltään luonnonvalkoista tai ehkäpä jopa vaalean beigeä; miten tuon sävyn nyt haluaa tulkita. Sävy sopii kivasti ihan vitivalkoisen sohvankin kanssa.

Keväämmällä ajattelin yhdistellä värikkäitä kukkakuvioita mustavalkoisten tyynynpäällisten kanssa…

Translation: I love my new pillow cases by Afroart. I seem to have a strong black-and-white period going on in my home interior. However, in the spring I’m going to add more flowery and colourful textiles to our living room.

Author

18 Comments

  • Minä ihastuin ekaksi tuohon kolmiokuvioiseen, mutta pilkullinenkin oli niin viehättävä, että sekin piti napata mukaan. 🙂

  • Juu, ihan älytön tyynyhullu olen minäkin! 🙂 Mutta kun irtopäällisillä saa niin kätevästi uudistusta aikaiseksi ja erilaisia kuoseja on kiva yhdistellä toisiinsa. Eikä ne tyhjät tyynynpäälliset vie paljon tilaa kaapissakaan. Voi sieltä sitten aina kaivaa esille, kun haluaa vaihtelua…

  • Se on kyllä totta. Kohta kyllä kaipaan jo jotain pehmennystä tähän mustavalkoisuuteen…täytyy taas kaivella kaapin perukoita ja suunnitella pientä muutosta.

 1. Mä oon niin pimee noiden tyynynjen kanssa, ja noita olen katsellut myös…pakotin itseni toppuuttelemaan pidemmälle kevääseen 😀 Pitää löytyä tyynynpäällinen, mikä saa oikeasti hurraamaan onnesta 😀 Mutta noi on niin kauniit ja sopii teille tosi hyvin 🙂

  • Ymmärrän. 🙂 Olin niin kauan ihastellut noita tyynyjä, että nyt oli pakko alesta kotiuttaa. Sopivat kivasti terassillekin kesällä…

 2. Minulla on myös musta-valkoinen kausi menossa, ja siksi ihastuin kovasti myös noihin tyynyihisi. Kysyisin kuitenkin, mistä tuo aivan ihanan hurmaava norsu-tyyny on peräisin? Olen ihastellut sitä aiemminkin.

  Kiitoksia myös Mirka Johanssonin julisteiden esittelystä! Harmikseni en sellaista järjestämässäsi kisassa voittanut, mutta kaksi julistetta lähti nyt tilaukseen!

  • Norsutyyny on Svenskt Tennin kangasta. Heidän nettikaupastaan aikoinaan tilasin ja ompelin päälliset. Sieltä saa kyllä myös valmiita tyynynpäällisiä.

   Kiva kuulla, että Mirkan työt ihastuttivat niin, että teit tilauksen. 🙂 Minusta on hienoa, että taidetta saa myös julisteen muodossa kotiin.

 3. Ai vitsit, noita myydään Legerassa. Oon ihaillu Afroartin tuotteita, mutta niitä ei taida saada ostaa täältä Tampereelta.. Netistä tilaaminen on musta vaan jotenkin tympeetä, vaikka oonkin sellaista sukupolvea, jonka pitäisi varmaan kaikki ostoksensa tehdä sujuvasti netistä. 🙂

  Legera vaikuttaa tosi kivalta liikkeeltä. Oltiin kesällä Pohjanmaalla reissussa ja kävin kiskomassa Legeran ovenripaa, mutta sattui tietenkin olemaan maanantai enkä ollut tarkistanut aukioloaikoja…

  • Juu, onhan se kivempaa ostaa tuotteet niin, että saa ensin vähän hypistellä niitä. Netistä tilatessa on niin vaikea hahmottaa tuotteen kokoakin.

   Teidän pitää tehdä uusi reissu Kokkolaan! 😉

 4. Meillä myös tuo pilkullinen tyyny 🙂
  Yllätyin, että oli niin luonnonvaalea, sun kuvissa näyttää valkoisemmalta.
  Mutta tosi kiva joka tapauksessa 🙂

  • Jep, tyynyjen pohjakangas on kyllä aika luonnonvaalea, kuten yritin tekstissäni kuvailla. Kuvissa näyttää valkoisemmalta.

 5. Moi! Tykkään lueskella blogiasi, meillä ollaan vielä ihan sotkuremppavaiheessa… Ajattelin kysyä teidän lasiovista. Mitä lasia siinä on? Oletko tyytyväinen? Täällä pohditaan, mitä meille laitetaan. Kirkasta vai muuta?
  //Stina

  • Osassa meidän sisäovista on tosiaan opaalilasi. Valo pääsee läpi, mutta lasi ei ole läpinäkyvä. Ollaan kyllä tykätty tästä ratkaisusta. Tulee vähän ilmavuutta tilaan, kun ovi ei ole ihan umpinainen. Muistaakseni sisäovet olivat Mattiovilta (kuuluivat talopakettiin).

 6. Pingback: Afroart hos Valkoinen Harmaja « Legera - Afroart hos Valkoinen Harmaja

 7. Onpa mielettömän sievät tyynyt tosiaan ja tuo Reilun kaupan alkuperäkin vielä! Tuli aivan pakottava tarve pistää myös omat sohvatyynynpäälliset vaihtoon 😉

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.