Tänään kylvettiin pääsiäisruoho lasten kanssa. Olen säästänyt erilaisia lasipurkkeja ja ajattelin nyt hyödyntää niitä. Tuumasin, että ruoho saattaisi näyttää kivalta, kun se kasvaa lasipurkissa. Multa saa reilusti näkyä läpi. Koska meillä oli myös kissoille tarkoitettua ruohoa päätin, että ne voidaan kylvää mataliin, kaapin uumeniin unohtuneisiin ASA-merkkisiin lautasiin, jotta kisujen on siitä helppo käydä nappaamassa ruohoa.

sekalaiset_lasipurkit

purkit_ylhaalta

paasiaisruohon_istutus

siemenet_purkeissa

paasiaisruoho_istutettuikkunanedessa

paasiaisruoho_ikkunalla

Homma kävi nopeasti ja valmiit purkit asettelin sivupöydälle ikkunan eteen. Nyt vain odotellaan kasvun ihmettä ja sitä tuleeko näistä yhtä kivan näköisiä kuin olen kuvitellut…

Translation: Easter preparations: I seeded some ryegrass into different kind of glass vases.

Author

18 Comments

 1. Älyttömän hauska idea, taidan kopioida sen ? Juuri pähkäilin mihin laittaa ruohot kasvamaan ja täällähän se vastaus oli. Kiitos, luulenpa että aika moni muukin monistaa hauskan ideasi.

 2. Meillä kasvatetaan myös lasipurkissa, ohraa. Kaunis on lopputulos! Nyt itää ikkunalla herneet ja ohra rinnakkain 🙂

  • Kuulostaapa ihanalta! Täälläkin on nyt pääsiäisruoho jo kovasti kasvanut ja ohrakin tulee perässä. 🙂

 3. Hauska idea taidankin laittaa ohrat kasvamaan. Rairuoho olisi hienompaa mutta kun on noi kissat niin on laitettava ohraa.

  • Minä laitoin molempia. Tai toisessa pussissa luki vain ”pääsiäisruoho”, joten en tarkemmin tiedä mitä se on. Näyttää kyllä rairuoholta. Ohra on kaunista, kun se on paksumpaa.

 4. Hauska idea! Mielenkiinnolla odotan, minkänäköisiä noista tulee! Pitäisiköhän itsekkin kokeilla? Meillä kylvettiin kyllä tänään jo yksi satsi.

  • Tällä hetkellä pääsiäisruohot kasvavat oikein tuuheasti purkeissa ja näyttää ihan kivalta. Ohra on vielä vähän hidaskasvuista, mutta eiköhän sekin tuosta tuuhene… 🙂

  • Tuo sivupöytä on turkulaisten puuseppien ”Nolla nollan” valmistama. Tai oikeasti se oli yksi iso sohvapöytä, mutta halkaisimme sen kahtia, jolloin saimme kaksi kapeampaa sivupöytää.

 5. Toi on munkin suosikki. Olen tehnyt sellaiseen leveäaukkoiseen ilves-lasikulhoon. Ohran siemenet tiiviisti ja siitä tulee upea. Meillä on aina laitettu elmukelmu päälle ja purkki kaappiin pimeään kunnes idut itäneet. Sitten aurinkoon ;-).
  Ihanaa aikaa tämä kevät!

  • Tuo kelmu ja pimeys onkin minulle ihan uusi vinkki! Kiitti! 🙂 Minä iskin suoraa vain tuohon ikkunalle ja kyllä ne nyt ovat alkaneet kasvaa. Ohra vähän hitaanlaisesti, mutta kasvaa kuitenkin. 🙂

   Kevät on kyllä melkein paras vuodenaika! 🙂

 6. Samoissa hommissa oltiin meilläkin tänään. Lisäksi tuli vaihdettua verhot keväisiin Lokkeihin (kelta/oranssit). Kyllä kevät on ihana. Meillä tuli tänään pikkuisen luntakin taivaalta. Ei haittaa.

  • Täälläkin välillä sataa räntää ja aamulla saattaa olla maa valkoisena. Onneksi sulaa päivän aikana pois. Kevät on niin ihanaa aikaa! Tai oikeastaan paras aika on vielä edessä, se kun kaikki alkaa pikkuisen vihertää. <3

 7. Lasipurkkiin meinasin minäkin istuttaa ruohoa. Tänään, ennenkuin unohdan ja on liian myöhäistä 🙂

  • Minä meinasin ensin kylvää Aalto-maljakoihin, mutta sitten muistin nämä purkit. Hyvä, kun tulevat hyötykäyttöön. 🙂

 8. Lasipurkkeihin istutettuna ruoho näyttää tosi kivalle. Laitoin viime vuonna korkeaan lasimaljaan. Sitä en vaan kunnolla pystynyt leikkaamaan, ainoa huonopuoli.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.