banaanilatut

Perjantaihuomenta! Kuvassa ei ole jälkiruoka, vaan aamupala. Syön yleensä joka aamu puuroa, mutta nyt piti minunkin kokeilla banaanilettujen (tai minä sanon kyllä ”lättyjen”) tekemistä, kun olin törmännyt niihin niin monessa paikassa sosiaalisessa mediassa. Ohje on tosi helppo:

BANAANILETUT
1 banaani
2 kananmunaa
– sekoitetaan ja paistetaan kuin letut
– päälle esim. luonnonjugurttia ja mustikoita

Raaka-aineiden suhde vaihtelee eri ohjeissa, mutta tuon ohjeen mukaan itse tein. Valitettavasti meillä ei ole lettupannua, joten minun lättyni eivät pysyneet kasassa. Makuunhan se ei vaikuta. 😉 Pitää kyllä joskus hankkia se lettupannu…

Mukavaa perjantaita!

Author

24 Comments

  1. Minäkin hurahdin näihin viime keväänä, sitten jäivät vähäksi aikaa kunnes tällä viikolla niitä pitkästä aikaa paistoin itselleni lounaaksi, maistuvat siihenkin aikaan päivästä! 🙂 Lettupannu minultakin vielä puuttuu ja näitä paistaessa taas muistin, että pitäisi se viimeinkin hankkia. Mukavaa ja makoisaa perjantaita! 🙂

    • Meillä jäi näitä vähän yli ja napsasin muutaman palan lounaaksi. Maistui melkein paremmalta kylmänä… 🙂

  2. Kannattaa surauttaa taikina teho- tai sauvasekoittimella ja paistaa letut melko alhaisella lämmöllä. Näin pysyvät hyvin kasassa ihan tavallisellakin paistinpannulla paistettuina.

    • Ok, kiitti vinkistä. 🙂 Olen niin hätäinen, että havoin maltan kaivella härveleitä esille… 😀

  3. Muuttuvat myös hyväksi jälkiruoaksi vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa 🙂 Kun paistaa todella pitkään ja todella matalalla lämmöllä, pysyvät paremmin kasassa.

  4. Minäkin oon kokeillu, mut jotenkin jäi sellanen maku silti et banaani banaanina ja paistettu kananmuna ihan vain itsekseen. 🙂

    • Niinkö…? Mietin, että maku ja koostumus olisi varmaan parempi jos lisäisi joukkoon kaurahiutaleita (Kalastajan vaimon blogista huomasin sellaisen vinkin)…

  5. Mä tilaan noita sitten sulta sunnuntai aamuksi, mieluusti klo 11 saunatupaan toimitettuina 😉
    Hehheh,no ei kai nyt sentään, omatoimisia vieraitahan me ollaan 😀 mutta ahkera kokki oot ollut kun aamulla paistellut lättyjä 🙂 Huomiseen!

    • Hehheheee, voipi olla ettei ihan onnistu, mutta katsotaan… 😀 Toivottavasti huominen järkkäytyy…

  6. Nämä ovat kyllä oivallisia! Varsinkin kreikkalaisen jogurtin ja mustikoiden kanssa erinomaisia ja jos haluaa makeutta, niin pienesti juoksevaa hunjaa päälle. Taikinaa voi myös maustaa vaikkapa vaniljalla tai kanelilla. Itse heitän sekaan myös vehnäleseitä.

    • Juu, meillä olikin juuri turkkilaista jugurttia ja mustikoita. Pitää kyllä testata seuraavaksi vähän mausteiden kera… 🙂

  7. wife of Cale Reply

    En tieda tiedatko asiasta mutta kysynpa nyt kuitenkin; onko induktioliedelle olemassa omaa valurautaista pannua tms. muuta lettupannua? Olen myos miettinut puurokattilaa (kattila jossa kaksi pohjaa) induktiolle, loytyykö naita mistaan? Oletan etta teilla on induktioliesi kaytossa.. Kiitos jo etukateen jos ennatat vastata! 🙂

      • Anna-liisa: kaikki kattilat eivät sovi induktioliedelle. Oliko se nyt niin, että jos magneetti tarttuu kattilan pohjaan, niin se sopii induktioliedelle…

    • Wife of Cale: Niin, meillä on vielä etsinnässä se lettupannu. Uskoisin kyllä, että niitä löytyy myös induktioliedelle (jep, meillä on induktioliesi). Ilmoittelen, kun löydän… 🙂 Tuosta puurokattilastakaan en osaa sanoa tarkemmin; me keitämme aina ihan ”tavallisella” kattilalla (iitalan Toolsilla) puuroa.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.