Modernisti Kodikkaan Kerttu on laittanut liikkeelle hauskan blogihaasteen, jonka ideana on ennustaa tulevia sisustushittejä blogeissa. Kerttu heitti haasteen minullekin ja tietysti tartun siihen innolla! Ensin mietin, että listaisin nyt viime aikoina blogeissa pinnalla olleita juttuja. Mutta mitäpä sitä kertaamaan. Sisustusblogejien seuraajat ovat varmasti panneet merkille kuinka moni bloggari on ihastunut esim. Eamesin tuoleihin, Hay:n Loop-naulakkoon ja Tray-pöytiin, pellavalakanoihin, wieniläistuoleihin, kristallilaseihin, beni ourain -mattoihin sekä valokuvatauluihin, joista tuijottaa piinaava naisen katse.

Mutta mitkä voisivat olla niitä tulevia blogihittejä? Sepä olisikin aikamoista jos sellaista osaisi ennustaa! Koska moni sisustusbloggari oli jo tarttunut tähän haasteeseen, yritin keksiä sellaisia hittejä, joita ei vielä muiden ennustuksissa ole näkynyt. Vaikeaahan se oli, kun aika samat jutut näyttävät olevan nousussa monen mielestä. Oma ennustukseni tulee tässä:

blogihitit

Uskoisin, että 80-luvun sisustustyyli tulee jälleen. Tietysti uudelleen muokattuna, mutta niillä samoilla vivahteilla kuitenkin. Pyöreitä muotoja, kromia, pastellisävyjä ja marmoria (niitä onkin jo näkynyt). Kollaasissa 80-lukulaisuutta edustavat Ikean 365+ BRASA -sarjan valaisimet.

Viherkasvit jatkavat suosiotaan, mutta ennustan että seuraavaksi blogihitiksi nousee kauniin sävyinen rusokäenkaali, ts. ”onnenapila”. Tätä kasvia minäkin olen jo ihaillut kauan aikaa, mutta nyt vasta sain selville kasvin nimen.

Muutamat bloggarit ovatkin jo bonganneet Iskun koululaistuolin nimeltään ”Tuoli 50”. Se on otettu uudelleen tuotantoon Iskun 85-juhlavuoden kunniaksi ja iskee ajattomuudellaan ja pelkistetyllä ilmeellään monen bloggarin makuhermoon.

Tarjoiluvaunuja on myös alkanut näkyä paljon (meilläkin) ja uskon, että niiden suosio tulee vain lisääntymään. Onhan tarjoiluvaunu kuitenkin kätevä sivupöytä ja lisätaso. Kollaasiin poimin Normann Copenhagenin ”Block” tarjoiluvaunun.

Ja sitten Artek. Ehkä vähän kummastelitte miten poimin sen tähän. Artekin tuottethan ovat klassikoita ja ”aina muodissa”. Mutta kuitenkin uskon siihen, että aika ajoin tietyt ajattomatkin jutut ponnahtavat vieläkin suurempaan suosioon ja hypetykseen. Kuten esim. marmori. Itse ainakin muistan ajan, jolloin Artekin tuotteet eivät olleet niin suuressa suosiossa sisustuksessa, mutta nyt niitä näkee taas runsaasti ja ne ovat ”trendikkäitä”.

P.S. Alkaa blogijututkin tulla vahvasti uniini. Näin nimittäin viime yönä sellaista unta, että joku oli perustanut blogin nimeltään ”Modernisti sellaista” ja siinä parodisoitiin sisustusblogeja ja niissä olevia ilmiöitä. Kyllä mielikuvitus keksii kaikenlaista!

Translation: Kerttu, from the ”Modernisti kodikas” blog gave out a blog challenge where the aim is to predict the future trends in interior design blogs. I gathered my prediction in the collage. In my opinion, we’re going to see lot’s of 80’s vibes, lilac plants, school chairs and tea trolleys in interior design blogs in the future. I also predict that Artek’s products will continue their popularity, although they are timeless pieces and always ”in fashion”.

Pics in the collage: the plant picture is from Trendenser-blog and the rest are from manufacturers websites

Author

15 Comments

  • Jep, kaikki näyttävät jo olevan tulossa…mutta saa nähdä kuinka suosituiksi nousevat. 🙂

  • Niinpä, näitä on tosi kiva lukea. Kuitenkin kaikki kirjoittavat aina vähän eri näkökulmasta. 🙂

 1. Jahas, ei kun pihalle kaivamaan maasta kaikki onnenapilat sisälle purkkiin talveksi 🙂

  • Tämä oli hauska haaste. 🙂 En tajua noita mun unia…ne on usein aika merkillisiä. 😀

 2. Kiva kollaasi! Tuo blogi-parodia-uni oli kyllä loistava. Muistan nauraneeni kippurassa siskonpeti-sarjan sketsisikermälle jossa parodioitiin kotoiluohjelmia.

 3. Ennustaminen on aina vaikeaa, mutta koska vaatepuolella on jo näkynyt viitteitä Game of Thronesista, niin veikkaisin sen vaikuttavan pian jo sisustustyyleihinkin. Runsaat, voimakkaan väriset ja kuvioidut ”kangasmassat” ja tumma puu huonekaluissa. Tähän tyyliin voi yhdistää monenlaista etnistä jujua aina Aasiasta Afrikkaan.

  Huonekasvit ovat todellakin palaamassa koteihin 15-20 vuoden tauon jälkeen. Oi, muistan opiskeluaikana, miten pikkuruinen yksiöni oli täynnä huonekasveja, joita yritin vaalia parhaani mukaan. Pitkäikäisin kasvi kulki mukana yli 10 vuotta.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.