Tämä viikonloppu on sujunut syntymäpäivähulinoiden merkeissä. Koko lauantaipäivä juhlittiin ja tänään on siivottu sotkuja. Eipä kyllä ollut sotkussa eroa paljon verrattuna lähtötilanteeseen ja lopputulokseen (Facebook-seuraajani tietävät mitä tarkoitan ;)), mutta tietysti ennen juhlia piti siivotakin.

En ole mikään kovin innokas party planner, vaan yleensä nämä lastensynttärikutsujen tarjoilut ja koristelut syntyvät melko viime tipassa. Nytkin suoritin ostokset perjantaina ja nappasin mukaan sellaisia koristuksia, mitä ruokakaupasta satuin löytämään. Meidän neiti pitää kovasti kaikesta värikkäästä sekä kukkakuoseista, joten pidin hänen toiveensa mielessä ja valitsin sen mukaan.

varikas_kattaus

kattaus_details

neilikat

herkut

kakku_herkut

herkut_2

Ostin ensimmäistä kertaa kertakäyttöpöytäliinaa! Hui! Se oli siis sellainen rulla, josta sai irrotettua tabletteja, mutta nyt laitoin rullasta pitkän kaitaliinan pöydän keskelle. Ihan kätevä näin lasten synttäreille. Sitten muistin, että meillä on Pia Wallénin suunnittelemia värikkäitä lasinalusia, joten ilman muuta otin ne osaksi kattausta. Juomalasit olivat ihan kunnon lasit (Iittalan Aino Aalto -juomalasit), mutta niiden seuraksi ostin kertakäyttömukeja, sillä ajattelin että mukeihin lapset saisivat kasata lempiherkkujaan. Kukikkaat kertakäyttölautaset olivat jäätelökakkua varten. Innostuttiin nimittäin kokeilemaan jäätelökakkua Vaaleanpunaisen hirsitalon malliin ja oikein hyvää tuli! Vähän liian jäisenä vain laitettiin kakku esille, joten leikkaamisessa sai käyttää voimaa. Muuten ei kauheasti leivottu itse, sillä on tullut todettua, että lasten synttäreillä parhaiten maistuvat karkit ja sipsit.

vieraat_tulee

puhallus

piirretaan

Lapset innostuivat piirtämään liitutauluseinään. Vieraista se oli varmaan jännää, mutta meidän lapset eivät juurikaan tuohon seinään piirtele ja siksi aiommekin tapetoida sen lähiaikoina.

pyorahdys

Kaverisynttärit sujuivat leppoisissa merkeissä. Oli pullonpyöritystä ja ongintaa sekä tietysti ihan vapaata leikkiä. Kavereiden jälkeen tulivat lähimmät sukulaiset kylään, eli pidettiin molemmat synttärit samaan syssyyn. Aikuisten synttäriversiossa tarjoiltiin perinteisesti Mankun marenkikakkua (mutta nyt mansikoilla höystettynä), kun se on gluteeniton ja kaikkien mieleen.

Tänään olenkin sitten vain siivoillut ja pessyt pyykkiä. Mankku innostui pesemään ikkunoita höyrypesurilla ja oikein puhtaat tulikin. Minun varmaan pitäisi nyt pestä ne sisäpuolelta… 😉

Translation: Snapshots from our daughter’s birthday party. She turned 6.

Author

10 Comments

 1. Kivan näköiset juhlat:) mistä nuo hauskat servetit on? Ja olisin kiinnostunut kuulemaan tuosta höyrypesurista. Onko hintansa väärti? Minkämerkkinen pesuri teillä on?

  • Servetit taisivat olla Lambi-merkkiset. Cittarista vaan poimin kauppareissulla mukaan.

   Höyrypesuri on Kärcherin. Se on meillä lainassa vanhemmiltani. Ihan näppärästi näytti ikkunat puhdistuvan, vaikka se on kai tarkoitettu ennemminkin muunlaiseen puhdistukseen. Kärcherillä on erikseen se ikkunanpesuri – siitä haaveilen. 😉

 2. Onnittelut 6-vuotiaalle ! Jotenkin tykkään neidin huoneessa olleesta liitutauluseinästä. Olin ajatellut samantyylistä (mutta vain puolen metrin aluetta maalattuna/rajattuna alueena) mutta se jäi. Minkälaista tapettia pohditte?

  • Kiitos onnitteluista! 🙂

   Minäkin kyllä tykkään tuosta liitutauluseinästä, mutta kun se ei nyt vain pääse oikeuksiinsa, kun huoneessa on lipastoa ja pöytää sun muuta sälää seinän edessä. Ja lapset piirtelevät mielummin paperille.

   Neiti haluaa vaaleanpunaista tapettia, jossa on kukkasia. 🙂 Yksi hyvä vaihtoehto on jo löytynyt, mutta kirjoittelen siitä tarkemmin myöhemmin…

  • Oli kyllä oikein kivan rennot juhlat ja suloisia pikkuneitejä. Kyllä heidän menoaan on niin hupaista seurata. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.