Sisustuksen ja muotoilun superviikko Helsinki Design Week on jälleen käynnistynyt Helsingissä. Itse en valitettavasti pääse käymään tänä vuonna esim. Habitaressa ollenkaan, mutta haluaisin tämän designviikon kunniaksi nostaa esiin suomalaista muotoilua. Sydämen asiani on tukea aloittelevia yrittäjiä ja suomalaista uutta muotoilua.

Asia on tärkeä, sillä jos ostamme suomalaisia tuotteita tuemme suomalaista työllisyyttä ja yrittäjyyttä. Jo pienikin panos riittää. Toivoisin myös, että aloittelevia ja osa-aikaisia yrittäjiä tuettaisiin kevyemmällä verotuksella. Monet saattavat haaveilla oman yrityksen perustamisesta, mutta vero- ja paperityöt lannistavat ja tuntuvat hirveän työläiltä. Lisäksi osa-aikainen yrittäjä kärsii kovasta sivutuloveroprosentista. Ehkä verotusta keventämällä kannustettaisiin suomalaisia perustamaan uusia yrityksiä (aluksi vaikkapa vain sivutoimisesti) ja näin saataisiin lopulta aikaan lisää työpaikkoja, lisää vientiä ja sitä mukaa myös talouskasvua koko Suomelle…

suomalaiset_tuotteet

1. naulakko: BEdesign / 2. huivi: Balmuir / 3. säilytin: Everyday Design /
4. koristetyyny: Johanna Gullichsen / 5. koristetyyny: 1kertaa2 / 6. koristetyyny: Saana ja Olli

Siksi haluaisin aloittaa uuden blogihaasteen:

Olisi kiinnostavaa kuulla mitkä ovat sisustusbloggareiden uusia suomalaisia lempituotteita?
Mitä uusia suomalaisia designtuotteita kotoasi löytyy tai mistä tuotteesta unelmoit?

Onko lähialueellasi muotoiluosaamista, jota haluaisit tuoda esiin?
Kirjoita siitä postaus!

Haastan mukaan seuraavat blogit:

Pihkala

Modernisti Kodikas

All You Need Is White

Muotoseikka/

Muotopuoli

Ehkäpä tämän haasteen avulla saamme luotua lisänäkyvyyttä suomalaisille pienyrittäjille ja löydämme itsekin uusia, ihastuttavia sisustustuotteita. Toivottavasti nappaatte haasteen ja jaatte sitä muillekin!

Translation: Helsinki Design Week has started and I want to bring more attention to great Finnish designs. The products in the image are from some of my favourite Finnish brands. I hope my fellow bloggers will write about their favourites!

Author

27 Comments

  • Kiva, että otit tästä kopin! 🙂 Eihän suomalaista osaamista voi koskaan hehkuttaa liikaa…

 1. Kiitos tästä!! On tärkeää tuoda esille suomalaisia tekijöitä ja plussaa vielä se että meillä Suomessa on taitavia tekijöitä.

  Naulakko on todella kiva! 🙂

  • Niinpä, täällä on niin taitavaa väkeä! 🙂 Ja on aina plussaa jos löytää blogien kautta uusia tuotteita ja muotoilijoita. Mielellään antaa heille näkyvyyttä tällä tavoin jos mahdollista.

 2. Wowza!!! Muotoilijana ja yrittäjänä tämä kuuluu myös mun lempiaiheisiin! Kiitos tästä haasteesta Suvi! Annan kuitenkin etukäteis varoituksen, sillä mulla tulee olemaan oma lehmä ojassa tähän haasteeseen vastatessa 😀

  • Hyvä, että tartuit tähän! Sinun tuotteesi ovat upeita! Tsemppiä yrittäjyyteen! 🙂

 3. Hienoa! Suomalainen yrittäjyys kunniaan. Myös pienet kotimaiset verkkokaupat kilpailevat Suomalaisista asiakkaista ulkomaisten kauppojen rynniessä Suomenkin markkinoille. Monille bloginäkyvyys on ainoa mahdollinen tapa markkinoida yritystä, sillä suuriin mainoskampanjoihin ei ole varaa. Useita pieniä verkkokauppoja pyöritetään sivutoimisesti tai yhden yrittäjän voimin ja olen huomannut että verkkokauppayrittäjiä pidetään jotenkin alempiarvoisena kuin esim. kivijalkaliikkeiden pitäjiä. Luullaan ilmeisesti, että sellainen yrittäminen on jotenkin paljon helpompaa, mitä se ei tietenkään ole. Tukekaamme siis kaikkea Suomalaista yrittäjyyttä tasapuolisesti ja niitä arjen pieniä valintoja tehden.

  • Olen samaa mieltä. Kaikenlaista suomalaista yrittäjyyttä pitää tukea. Verkkokaupassa on varmasti omat, erilaiset haasteensa verrattuna kivijalkamyymälöihin. Tsemppiä!

  • Juu, kateellisena olen katsellut kuvia ja postauksia Design Marketista. Jospa pääsisi vaikka ensi vuonna sinne itsekin piipahtamaan… 🙂

 4. Ulkosuomalainen Reply

  Tätä me ulkosuomalaiset teemme jatkuvasti jokapäiväisessä elämässämme, nostamme suomalaista muotoilua esille kodeissamme ja teemme sitä tunnetuksi täällä Suomen rajojen ulkopuolella. Joskus toki hämmästyy, kun yrittää suosia suomalaista ja saakin tietää, että tuote on valmistettu jossain ihan muualla. Tämän olen saanut kokea niin kotimaisen vaateteollisuuden kuin muotoilunkin kohdalla. Tähän lopuksi haluaisin näin uutena kommentoijana kiittää blogistasi ja lähettää yhden toivomuksen: jostain syystä kommentit näkyvät hyvin himmeällä tekstillä ja niitä on vaikea lukea. Kiitos, jos voit tehdä asialle jotain. Hyvää alkusyksyä Suomeen!

  • Hyvä, että pidätte Suomen lippua korkealla siellä ulkomailla! 🙂 Toisaalta ymmärrän, että suurten yritysten on pakko siirtää osaa tuotannosta ulkomaille, jotta voivat kasvaa ja pärjätä kilpailussa. Mutta toivottavasti aina osa työpaikoista säilyisi Suomessa. Etenkin suunnittelupuoli. Sitten taas täysin kotimaiset yritykset voivat pitää kilpailuvalttina kotimaisuutta.

   Voin välittää palautteesi tuosta fontista meidän ylläpidolle. Se on kyllä vähän liian vaaleanharmaa…

 5. Hei Suvi, oletko huomannut kommentteja keittiön välitila-postauksessa?

  • Luen kommentit yleensä kännykästä, kun ne sinne välittyävät, mutta saatan sitten unohtaa käydä vastaamassa jos kyseessä on vanhempi postaus. Minäpä käväisen tuolla….

  • Juu, huomasinkin heti sen postauksen. Upeita valaisimia! Kaikkea hyvää Himmee-brändille!

 6. Hyvä ja ajankohtainen haaste.

  Ihastuin tuohon harmaaseen Missonin tyynyyn joka sinulla keinutuolissa. Mistä olet ostanut ja onko paljonkin aikaa?

  • Mustavalkoinen Missonin tyyny on jo useamman vuoden vanha. Olen ostanut sen aikoinaan Sisustuksen Koodista. Voit kysäistä josko heillä olisi taas niitä: [email protected]

  • Kiva, että nappasit haasteen! Olitkin poiminut mukaan minulle ihan uusia tuttavuuksia. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.