Terveiset Helsingistä! Reissun takia en ole ehtinyt tänne blogin pariin muutamaan päivään. Olen Helsingissä viettämässä melko blogipainotteista viikonloppuna. Ohjelmassa on ollut asiakastapaamisia, koulutusta Allerilla sekä tietysti myös sisustusputiikeissa kiertelyä. Teimme tänään Kertun kanssa hyvin tehokkaan sisustuskierroksen Helsingin putiikeissa. Pääkohteena taisi olla uusi Fritz Hansenin myymälä, joka on avattu Yrjönkadulle. Liike oli täynnä vaikka mitä ihanuuksia ja pakko oli tietenkin ottaa muutama kuvakin muistoksi. En raahannut kameraa mukaan, joten nyt luvassa vain kännykkäräpsyjä.

fritzhansen1

fritzhansen2

fritzhansen3

Myymälän sisustuksen on suunnitellut Ulla Koskinen. Ihastelin tietenkin lukuisia designklassikoita, mutta erityisen kauniilta näyttivät myös tummat, vihreät ja sinisävyiset seinät. Tummat seinät tuovat syvyyttä ja tunnelmallista ilmettä tilaan. Huonekalutkin tulevat hienosti esille tummaa taustaa vasten. Oli myös tosi mielenkiintoista nähdä miltä tällaiset murretut, tummansävyiset seinät näyttävät luonnossa, sillä olen suunnitellut sellaisia seiniä eräseen kohteeseen.

Huomatkaa muuten, että mallailin seiskatuolia ja muurahaistuolia vierekkäin (toiseksi viimeinen kuva), sillä näiden kombinaatiotahan haaveilin meillekin (tarkemmin ”Seiskatuoleille kaverit?” postauksessa). Hyvin sopivat yhteen!

Nyt meinaan vain ottaa rennosti täällä hotellilla. Nauttia omasta ajasta ja suunnitella kyllä vähän jotain blogijuttujakin. Huomenna on luvassa vielä blogibrussi ja sitten matkaan kotiin, jossa muut jo odottelevatkin. Arvelen, että matkan kohokohta tulee jälleen olemaan se kotiinpaluu…

Translation: Today I visited the new Fritz Hansen store in Helsinki. The store was of course filled with design classics that I love, but I also loved the dark wall colour! It brings out the furniture in such a lovely way. The store is designed by Finnish designer Ulla Koskinen.

Author

5 Comments

  1. Tuollaisilla tummemmilla seinillä saa aikaiseksi sellaista vähän hotellimaista tyyliä, jonka suuri ihailija olen. Hotellihuoneissahan on usein vähän hämyinen valaistus, joka osaltaan syntyy siitä, että huoneessa on isoja tummia elementtejä. Kotona olen arastellut tummia pintoja, mutta viime aikoina olen miettinyt tummaa seinää esimerkiksi yläkerran aulaan. Vaikutelma on kyllä tehokas.

    • Ihan totta. Meidän työhuone on ihan tumma (vähän munakoison sävyinen) ja saunatuvan seinätkin maalasimme hiljattain mustiksi. Tummassa huoneessa on kyllä oma tunnelmansa. Saunatuvan mustat seinät tuntuvat kyllä minusta vähän kovilta ja olenkin ehdotellut isännälle, että maalattaisiin ne uudestaan jollain murretun tummalla sävyllä, joka olisi pehmeämpi kuin ihan kova musta. Saa nähdä toteutuuko tuo muutos jossain vaiheessa…olisi kätevää siinä mielessä, että listoja ei ole vielä laitettu paikalleen edes edellisen maalauksen jäljiltä… 😀

  2. Pakko päästä kommentoimaan, että itse valitsisin noita muurahaisia jossain tummassa värissä valkoisten seiskojen kaveriksi. 🙂 Muutenkin muurahaiset ovat aiemmin esittelemistäsi vaihtoehdoista ajattomimmat ja ihanimmat. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.