Jatketaan vielä laadukkailla ja upeilla suomalaisilla tuotteilla… Eteiseemme kotiutui nimittäin viime viikolla Koodista ehkäpä maailman kaunein naulakko: kotimaisen BEdesignin ”Lume”-vaaterekki. Edellisen keltaisen HAY:n naulakon myin blogikirppikselläni jonkin aikaa sitten ja ehdimme jo kaivatakin uutta naulakkoa. Omat ulkovaatteemme sijoitamme yleensä eteisen yhteydessä olevaan pieneen vaatehuoneeseen, mutta vierastakkeja varten vaaterekki on hyvin tarpeellinen.

bedesign_lume

bedesign_lume2

bedesign_lume_naulakko

Valitsin valkoisen värin, sillä tarvittaessa tämän vaaterekin voi sijoittaa myös makuuhuoneeseen ja se sopii siihenkin värimaailmaan. Lume-vaaterekki on muotoilultaan kauniin yksinkertainen ja ajaton. Sen lisäksi se on todella viimeistelty, sillä rekki on tukeva ja sen yläosassa, kohdassa johon henkarit sijoitetaan, on muovinen ”pehmuste”, mikä hillitsee metallisten henkareiden kolinaa toisaan ja rekin runkoa vasten ja henkarit pysyvät myös paremmin paikoillaan. Nämä ovat meille olennaisia ominaisuuksia, sillä eteisessä parveilee usein paljon lapsia ja entinen naulakko kolisi ja heilui usein. Ja onhan tämä naulakko oikein ilo silmälle!

Translation: I bought a new coatrack for our entrance hall. It is from a Finnish company called BEdesign. I really love it’s simple design and yet it is very functional, since it has well-thought details: such as a plastic part on top, which prevents metallic hangers from clacking against each other and it also keeps them in place better. The coatrack is also much steadier than the one we had before (it was from HAY and I sold it a few months back).

 

Author

33 Comments

  • Värin päättäminen saattaakin olla hankalaa joskus. Minäkin mietin mustaa ja valkoista hetken: musta olisi tuonut enenmmän kontrastia, mutta toisaalta valkoinen sopisi myös makuuhuoneeseen. Ja siksi päädyttiin valkoiseen. Luulen myös, että valkoinen on minulle ajattomampi valinta, sillä joitakin vuosia sitten ei sisustuksessani juurikaan ollut mustaa, mutta valkoista on ollut aina.

 1. Tämä on vakavasti harkinnassa, sitten, kun nykyinen eteinen (tai tuleva) kaipaa jotain uutta. Pidän tästä ehdottomasti enemmän kuin Hayn vaaterekistä. Kotimaisuus on lisäksi iso plussa! 🙂

  -Jutta

  • Kotimaisuus oli yksi vahvoista kriteereistä miksi päädyimme juuri tähän rekkiin. Haluan tukea suomalaista muotoilua ja käsityötä niin paljon kuin vain pystyn.

 2. Ihmettelen vaan noin 2,5 kertaista hintaa Hayn naulakkoon verrattuna!
  Kummassakin tapauksessa kyseessä on design tuote (joskin Hay lienee huomattavasti tunnetumpi designtalo), materiaali sama ja materiaalimenekki aikalailla sama.

  • Ihan aiheellinen kysymys ja yritän vastata sinulle parhaani mukaan.
   Luulen, että tärkein kriteeri, mikä vaikuttaa hintaan on kotimaisuus. HAY:n rekki valmistetaan Kiinassa (vaikka se toki on tanskalaista muotoilua). Tämä Lume rekki on suunniteltu Suomessa ja sen lisäksi se valmistetaan käsityönä Suomessa. Lume on myös kokoottava, jolloin jokainen yksityiskohta on pitänyt miettiä paljon tarkemmin kuin HAY:n hitsatussa naulakossa. Lumen suunnittelussa on pitänyt huomioida tarkasti kaikki liitoskohdat ja kulmat, jotta rekki näyttää siltä miltä pitääkin jokaisen kokoamana. Lumessa on paljon enemmän mietittyjä yksityiskohtia (kuten jo postauksessani mainitsin), sitä voi myös säätää alaosasta, jotta rekki saadaan suoraksi myös vinossa lattiassa. Tuotteiden maalipinta on erilainen ja sen huomaa selvästi käsituntumalla. Erot huomaa todella selvästi, kun on kokemusta molemmista naulakoista. Kokoeroakin on: Tämä pienempi Lume on kymmenisen senttiä HAY:tä leveämpi.

   Arvostan hyvin paljon taitavaa suomalaista muotoilua ja käsityötä, joten se oli yksi tärkeimmistä syistä miksi päädyin tähän rekkiin enkä HAY:n. Tärkeää on toiminnallisuus ja se, että tämä on huomattavasti tukevampi kuin HAY.

 3. Oi sentään, kuinka upea ilmestys toivottaat vieraat tervetulleiksi. Minulle ainakin tulisi varsin odotettu fiilis. Pitääpä ihailla noita enemmänkin viel. Kiitos vinkistä 🙂

  • Kiva kuulla! 🙂 Mielummin vieraiden takit tähän kuin meidän kaaostilassa olevaan vaatehuoneeseen…. 😉

 4. Hei, tummanharmaista ikkunan ja oven listoista kysymys. Oletteko löytäneet jostain listoja tuossa värissä valmiina vai itse maalanneet? Meille tuli talopaketin mukana kaikki listat valkoisina vaikka sisääntulojen ovet ja ikkunat kokonaan harmaita.

  • Maalasimme itse listat samalla värisävyllä kuin ikkunanpuitteet. Minusta valkoiset listat olivat korostuneet liikaa tummia ikkunanpuitteita vasten.

 5. Ihana. Muistuttaa aika paljon HAYn Loop Standia mutta on paljon isompi ja varmaan ei niin hutera kun on kunnon jalat. 🙂 divaaniblogit.fi/villasolsidan

  • Samankaltaisuutta kyllä löytyy, mutta viimeistelyssä ja tukevuudessa on kyllä huima ero. 🙂 Meillä on Lumen pienempi malli, joka on n. 10 cm leveämpi kuin se pienempi Loop.

 6. Todella kaunis ilmestys on tämä Lume. Meilläkin hetki sitten ostettiin eteiseen naulakko, ja tämä oli myös listalla…mutta koko oli aavistuksen liian suuri meidän eteiseen, joten päädyimme toiseen naulakkoon.

  • Voih harmi ettei sopinut teille, mutta hyvä että löysitte kuitenkin sopivan naulakon. 🙂

  • Minustakin! Istuskelen sohvalla ja vain ihailen tuota eteisen näkymää nyt. 🙂 Minun tapani rentoutua…

  • On se kyllä! Ja ihanaa, kun ei naulakko enää kolise eteisessä. 🙂 Oikeasti, siitä Hayn naulakosta lähti ikävät äänet, kun lapset heiluttelivat sitä.

 7. Ilmeisesti täällä ei saa olla eri mieltä kun koodissa myytävästä tuotteesta on kyse? Kommenttini oli asiallinen ja totta. Tämän blogin lukeminen loppui tähän.

  T. Pitkäaikainen lukija

  • Anteeksi, mutta kommenttisi oli joutunut roskakoriin automaattisesti jostain syystä (joskus käy näin). Kävin sen äsken poimimassa mukaan, kun ihmettelin mitä tarkoitat. Ikävää, että ehdit pahoittaa mielesi.

 8. Kaunis on. Hintaa on täälläkin tosin ihmetelty. Ehkä sitten hiukan viimeistellympi kuin Hayn naulakko? Ja kaippa se vaan on niin, että kotimaisuus maksaa…

  • Jep, tuossa ylempänä yritinkin selittää mistä hintaero johtuu. Mielummin tuen kotimaisia nuoria suunnittelijoita kuin isoa firmaa, joka valmistaa tuotteensa Kiinassa. Toki pidän myös Hayn tuotteista, mutta jos on mahdollisuus valita, niin silloin valitsen kotimaisen ja laadukkaamman tuotteen.

 9. Voih…kaunis on, tuon kyllä ilomielin ottaisin meillekin, mutta valitettavasti ei vain mahdu millään omaan budjettiin.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.