Tänään vietämme Venetsialaisia, eli huvilakauden päättäjäisiä. Kesä alkaa olla loppumaisillaan, joten jatketaan vielä terassiteemalla, kun se on edes vähän ajankohtaista. Kuten mainitsin aiemmin, olemme saaneet terassisohvakin nyt valmiiksi. Rungon tekemistä olen kirjoitellut aiemmin ”Terassisohvan runko” -postauksesta ja koko projektin lähtökohdasta ”Tehdäänkö itse soffa terassille…?” -postauksessa. Ja tämmöinen siitä sitten tuli:

terassisoffa

pihakalusteet

IMG_0903

terassikalusteet2

terassikalusteet

Terassisohvan rungon Mankku hitsasi itse samaan tapaan kuin betonipöydässä, mutta rungon osia ei sahattu jiiriin. Siksi teräsputkien päähän piti asettaa muovitulpat. Emme vielä tätä sohvanrunkoa tehdessä tienneet, että metallipajasta saa valmiiksi jiiriin sahattuja teräsputkia. Toisaalta pidän näistä tulpista, ne tuovat sohvaan vähän Bauhaus-meininkiä.

sohva_takaa

Sohvan runko levytettiin pinnoitetulla vanerilevyllä, jota meiltä löytyi ennestään. Saa nähdä kuinka se kestää ulkona. Aiomme kuitenkin siirtää sohvan talveksi suojaan. Halusin jättää vanerilevyn puiset raidat näkyviin; niissä tosin on vähän maalia vielä, sillä levy oli aikoinaan valkoinen (maali rapsittiin pois). Sohvarunko oli terassilla parisen viikkoa, kun odottelimme sohvatyynyjen valmistumista. Silloin huomasimme, että ruuvit meinasivat vähän ruostua, joten nyt lakkasimme ne venelakalla. Sama homma tehtiin puisille vanerireunoille.

sohvatyynyt

Sohvatyynyt annoimme ammattilaisen tehtäväksi, sillä oli tärkeää, että niistä tulisi siistit ja halusin niihin tereet viimeistellyn ilmeen vuoksi. Niinpä turvauduimme jälleen Plan S -ompelimon puoleen, jossa aikoinaan teetimme hupun nojatuoliimme.

Alunperin olin ajatellut vaalean harmaata kangasta, mutta kun näimme kangasnäytteet, päädyinkin valitsemaan valkoisen, sillä harmaa versio tästä kankaasta kiilsi hiukan ja halusin välttää kiiltävää efektiä. Kangas on Laurizon’sin mallistosta ja se on tarkoitettu ulko- ja venetilojen verhoiluun, joten se kestää vettä, siinä on homeenesto, uv-suoja ja vaikka mitä (en enää edes muista kaikkia ominaisuuksia). Ompelija hankki myös tyynyjen sisuksen, eli koko setti tuli häneltä valmiina. Tosi hyvää työtä!

Tyynyt kiinnitetään sohvaan tarranauhoilla. Emme vielä tosin ole nitoneet tarranauhojen toista puolta sohvan runkoon kiinni, eli siinä mielessä sohva on vielä pikkuisen kesken. Tuuli jo ennätti lennättää selkänojan tyynyjä pois paikoiltaan, joten täytyy nyt nopsaan tehdä tuo viimeistely.

terassikalusteet_vino

terassilla

terassi

terassisohva

Sijoitimme sohvan takapihan terassille, josta riippukeinu siirtyi toiseen paikkaan. Tähän on kiva alkaa koostaa oleskeluryhmää ja melko valmista alkaa jo ollakin. Terassisohvasta tuli kyllä oikein mieleinen, vaikka ehkä se vielä vaatisi vähän tuotekehitystä. Mutta ainahan tehdään ensin prototyyppi. 😉

No tuskin teemme enää toista samanlaista sohvaa, mutta jos jotain pitäisi muuttaa, tekisin sohvasta aavistuksen verran matalamman. Ihan visuaaliselta kannalta. Istuinmukavuus on yllättävän hyvä ja mittasuhteet osuivat sen suhteen ihan nappiin. Jostain syystä istuinpatjan toinen reuna nousee vähän ylös; tämä ei johdu patjasta, sillä sama juttu kävi vaikka käänsin patjaa.

Illaksi pitää laittaa lyhtyjä ja ulkotulia esille. Terassivalotkin tuovat kivasti tunnelmaa viimeiseen kesäiltaan…

Mukavaa Venetsialaista kaikille!

Translation: We made a sofa for our terrace and this is the final result. I really like it, altough I came up with a few small things that I would do differently the next time. The summer is almost over, but we still have some time to enjoy our new sofa and concrete table…

 

Author

27 Comments

  • Heh, oli pakko kokeilla tehdä itse. Kauan sitä tuumailtiin ja sitten ykskaks lomalla rentoutunut mieli sai aikaan selkeän vision, joten siitä nopsaan vain toteuttamaan. 🙂 Minäkin kyllä katselin sitä Vepsäläisen alumiinisohvaa jossain vaiheessa…

 1. Mielettömän hieno!! Miten te teitte ton rungon vai saako noita ostettua jostain? P.s toi naapurin trampoliini-hökötys pilaa maiseman…;)

  • Mieheni hitsasi rungon itse (kirjoittelin siitä aiemmin). Ja juu, trampoliini pilaa kyllä maiseman. 🙂 Se on meidän oma ja lapset siitä niin tykkää – ei minulla ole sydäntä ottaa tramppaa pois vain visuaalisten syiden takia…

  • Kiitos, onpa kiva että DIY-sohva ja pöytä saivat niin positiivisen vastaanoton. 🙂

  • Heh, juu…kuka alkais valmistaan näitä…? ;D Vois olla liian rankkaa Mankulle… ;D

 2. Niin hieno, että voisitte alkaa myymään sekä sohvaa että pöytiä! Pieni nettikauppa blogin yhteyteen?

  • Heh, juupajuu… 🙂 Jos aikaa ja uskallusta riittäisi, niin kyllähän sitä tekisi vaikka mitä…

 3. Löysin terassisohvanne sattumalta ja kiinnostuin… Minkälaiseen kulmaan selkänoja on hitsattu? Entä istumakorkeus? Ja minkälaista täytettä istuintyynyissä on? Olisin kiitollinen tiedoista, jos vaikka saisin ensi kesäksi jotain tehtyä tyhjälle terassille .

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.