Nautin siitä, kun saan rauhassa häärätä ja sisustella kotona. Siinä mieli rentoutuu ja saa samalla jotain konkreettista aikaiseksi. Täytyy myöntää, että välillä kyllä oman kodin nurkat kyllästyttää ja sitten tuleekin miettineeksi, miten voisi saada aikaan isompaa muutosta (ostamatta uutta). Päätimme kokeilla uutta järjestystä olohuoneessa ja lopputuloksesta tuli oikein kiva!

Olohuoneen keskeisin huonekalu on tietysti sohva. Meillä on Adean Band -modulisohva, johon olemme erittäin tyytyväisiä. Yleensä pidämme modulipaloja irrallaan toisistaan, jolloin sohvakulmauksesta tulee ilmavampi. Olen siirrellyt moduleita aikaisemminkin parilla eri tavalla, mutta nyt laitoimme sohvat ensimmäistä kertaa vastakkain.

Sohvien vastakkain asettaminen mietitytti aluksi television vuoksi. Mietin, että pitäisikö sitten televisio siirtää ikkunaseinälle, mutta se ei tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Samsungin The Frame tv sujahtaa saumattomasti osaksi tauluasetelmaa, joten ajattelin, että antaa sen olla paikoillaan. Ja eihän alustavasti ollut edes varmaa toimisiko uusi järjestys ollenkaan tässä tilassa. Televisio jäi siis paikoilleen ja sohvat saavat olla vastakkain.

Uusi järjestys tuo lisää avaruutta ja valoa

Tykkäämme tosi paljon lopputuloksesta! Tämä järjestys tuo lisää avaruutta kotiin, kun ikkunoiden edessä ei ole sohvaa ja ikkunoiden edusta jää vapaammaksi. Tykkään hirmuisesti myös siitä, että Muuramen lipasto on ikkunoiden edessä ikäänkuin ikkunalautana; valaisimet ja asetelmat pääsevät siinä kauniisti esille.

Uusi järjestys on toiminut käytännössäkin oikein mainiosti. Television katsominen ei ole ollut ongelma, sillä se onnistuu ihan hyvin vain toiseltakin sohvalta ja jos kokoonnumme koko perheellä katsomaan leffaa tms. niin yleensä silloin suuntaammekin saunatuvan kotiteatterille. Mankun kanssa katsomme makkarissa iltaisin tv:stä suoratoistopalveluita. Tämän järjestyksen myötä televisio ei myöskään määrittele huonekalujen sijoittelua, vaan se häivyttäytyy entistä vahvemmin osaksi tauluseinää.

Tämä muutos toi kaipaamaani piristystä kotiin ja koti sai aivan uudenlaista viehätystä taas. Hiukan olen vielä hienosäätänyt sisustusta näiden kuvien ottamisen jälkeen; lisäsin nimittäin jalkavalaisimen sisustuspylvään viereen, sillä kaipasin iltaisin valoa tuohon kohtaan. Täytyisi myös ostaa uusi varjostin vanhaan Tolomeo Mega -valaisimeen, sillä nykyinen alkaa olla jo aika kellastunut. Onneksi varaosia saa designvalaisimiin helposti! Edelleen haaveilen myös uudesta sohvapöydästä ja ehkäpä sellainen kotiutuu meille vielä kevään aikana…

Vaihteletko sinä usein huonekalujen järjestystä kotona?

Author

2 Comments

  1. Yritin vaihtaa olohuoneen järjestystä ja siirsin sohvan ja nojatuolit ja pyöritin niitä neljä tuntia, todetakseni että ainoa minkä paikka muuttui oli lattiavalaisin. Huonekalut eivät vaan sattuneet muuhun järjestykseen.

    • Suvi M Reply

      Ymmärrän. 🙂 Minäkin olen joskus vaihtelunhalussani kokeillut erilaisia järjestyksiä vain todeten, että alkuperäinen oli paras.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.