*sohvapöydästä saatu alennusta

Ehkä muistattekin, kun kirjoittelin jonkin aikaa sitten sohvapöydistä ja pohdin kahden valinnan välillä: Woodnotesin ison Twiggyn ja Adean Plateaun. Molemmat upeita kotimaisia vaihtoehtoja, eikä valinta ollut suinkaan helppo! Suurin osa teistä kannatti Twiggyä, mutta kumpi pöytä meille lopulta kotiutuikaan…

Ehkä huomasittekin jo viime viikon Iittala-postauksestani, että valitsimme sohvapöydäksi Adean Plateaun. Se sopi kuitenkin mittasuhteiltaan paremmin meidän olohuoneeseen ja pidimme siitä, miten sen jaloissa toistuu musta metalli kuten samassa tilassa olevassa nojatuolissa, sivuhyllyssä sekä takassa. Koen myös, että tämä pöytä on monikäyttöisempi, sillä se sopisi myös sivutasoksi kapeutensa puolesta.

Plateau pöytä on monelle varmaankin tuttu neliön tai suorakaiteen muotoisena. Itse ihastuin erityisesti tähän soikion malliseen pöytään, joka on muotoilultaan ajankohtainen. Kanteen on saatavilla eri sävyisiä marmorilevyjä ja me valitsimme meille klassisen vaalean carrara-marmorin, joka löytää parin keittiön välitilasta. Mietin kyllä myös ruskean sävyistä marmoria, mutta tämä vei voiton ajattomuudellaan.

Vanhat sohvapöydät odottavat eteisessä, että viedään ne saunatuvalle – tai ehkä myymme ne pois…?

Järjestelin muuten taustalla näkyvän kirjahyllyn uudestaan. Jonkin aikaa sitten vein siitä kaikki kirjat työhuoneen kirjahyllyyn, mutta nyt tekee mieli tuoda kotiin taas kodikkaampaa ilmettä ja olen inspiroitunut kaikista ihanista kirjahyllyistä, joita olen ruotsalaisista sisustuslehdistä bongannut, niin toin kirjat takaisin. Hyllyä tarvitaan edelleen toki myös maljakoiden ja sisustusesineiden säilyttämiseen, mutta pidän siitä, että hyllyssä on myös kirjoja, eikä se ole vain ”tavaran esittely hyllykkö”. Ja onhan meidän kiinteät hyllyt myös yksi lempijutuistani tässä kodissa.

Olohuoneessa on myös ”uusi” pöytävalaisin: klassinen Costanzina-valaisin. Se on itse asiassa siskoni vanha valaisin, joka oli vähän rikki, kun toinen varjostimen metallituista oli mennyt poikki. Toivoin synttärilahjaksi valaisimen korjausta ja niinpä Mankku olikin korjannut sen minulle synttäripäiväksi. Valaisin on nyt väliaikaisesti tuossa jakkaran päällä. Pitää löytää sille sopivampi paikka, sillä minusta tuntuu, että tuo sohvannurkkaus on nyt vähän levoton.

Sohvat ovat meillä olohuoneessa edelleen vastakkain ja olemme tykänneet tästä järjestyksestä kyllä kovasti. Voi olla, että käännän järjestystä taas, kun elämä laajenee terassille ja ikkunanäkymät sinne ”ruuhkautuvat” terassikalusteiden ja muun sälän vuoksi. Olen joskus miettinyt, että kannattiko rakentaa terassia suoraa olohuoneen ikkunoiden eteen: ehkä olisi ollut kivempi katsoa ikkunoista kasveja kuin tavallaan toista olohuonetta.

Nautin tosi paljon ilta-auringon tuomasta valosta tähän tilaan ja nappasinkin ex tempore vielä nämä kuvat. Olen harvemmin kuvannut kotia tästä suunnasta. Näistä kuvista hahmottuu paremmin tuo tila, joka meillä on olohuoneen ja ruokailutilan välissä.

Olohuoneen palaset alkavat nyt olla paikoillaan, mikä tuntuu tosi kivalta. Sisustushan ei kuitenkaan koskaan ole täysin valmis, varsinkaan tällaisen sisustusintoilijan kodissa, mutta muutokset tulee pienemmistä jutuista kuin huonekalujen vaihtamisesta. Esillepanoilla ja tekstiileillä saa niin paljon muutosta aikaiseksi!

Lue myös:

Olohuoneen kulmakivet – uusi sohvapöytä?

Vinkit kodin kevätsisustukseen – lemppareitani Iittalan iik-kampanjasta

Author

4 Comments

  1. Olin ehdottomasti tämän sohvapöydän kannattaja aiemmassa pohdinta postauksessa. Ja miten hyvin se sopii kokonaisuuteen. Upea muotokieli.

    • Suvi M Reply

      Kiva kuulla! 🙂 Matto on Linie Designin ”Charles”.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.