Viime lauantaina 2.1.2021 koitti vihdoin päivä, jota olimme odottaneet loppusyksystä saakka: Topi-kissa kotiutui meille! Päätimme syksyllä hankkia kolmannen kissan niin omaksi iloksemme kuin myös seuraksi etenkin meidän Pörrölle, joka on todella seurallinen kissa. Topi on kotiutunut hienosti ja kissojen tutustuminen on lähtenyt hyvin käyntiin.

Olen saanut toiveita kertoa tarkemmin kissojen tutustumisesta toisiinsa, joten päätin kirjoittaa tästä oman blogipostauksen näin muutaman päivän jälkeen. Eniten kolmannen kissan hankkimisessa jännitin sitä, kuinka Pehmis ja Pörrö ottavat uuden tulokkaan vastaan. Pörrö on kiintynyt erityisesti minuun ja on aina mukanani kaikissa kotiaskareissa, joten pelkäsin jos siihen tulee muutos uuden kissan myötä. Onneksi tuo pelko on osoittautumassa turhaksi!

Pari ensimmäistä päivää meillä meni tiiviisti uuteen pentuun tutustuessa. Topia tietysti jännitti uusi koti ensin jonkin verran, emmekä suinkaan heti antaneet kissojen nähdä toisiaan. Topi tutustui kotiin olohuone-keittiö-ruokailutilan puolella ja Pehmis ja Pörrö olivat oven takana talon makuuhuonepäädyssä. Kuitenkin jo saman päivän aikana avasimme ovet ja päästimme kissat näkemään toisensa.

8-vuotias Pehmis ottaa rennosti omaan tapaansa

Pehmis ja Pörrö jännittivät uutta tulokasta, ja tietysti myös Topi heitä. Pehmis tottui uuteen tulokkaaseen kuitenkin jo parin päivän jälkeen, eikä enää sähissyt pienelle. Seurasi Topin touhuja uteliaana ja uskaltautui lähellekin. Pörrö taas jännitti enemmän ja luikki välillä piiloon. Minä ehdin jo vähän stressatakin kuinka tutustumisen käy ja olin oikeastaan ihan tyytyväinen, että pääsin välillä töihin, kun Mankku ja lapset jäivät kotiin lomailemaan kissojen kanssa. Sain välillä muuta ajateltavaa.

2-vuotias Pörrö seuraa Topia silmä tarkkana

Jää Topin ja Pörrön välillä alkoi murtua eräästä kohtaamisesta, kun Pörrö uskaltautui vähän lähemmäs Topia, joka lymyili hyllyn alla. Pörrö kävi haistelemassa ja sähisemässä Topille ja luikki sitten pois. Tämän jälkeen Topi tuli kepein askelin pois hyllyn alta ja ei sen jälkeen ole enää jännittänyt kumpaakaan vanhempaa kissaa.

Pörrökin on alkanut lämmetä Topille aivan selvästi, kun on huomannut ettei Topia tarvitse pelätä. Tänään Topi juoksi ympäri olohuonetta aivan villinä ja Pörrö olisi halunnut liittyä leikkiin mukaan, muttei vielä aivan uskaltanut. Niinpä Pörrö juoksi turvallisesti makuuhuoneen puolella. Pörrö on leikkinyt entiseen tapaan, eikä enää välttele Topia samoin kuin ekoina päivinä. Topi on välillä mennyt tosi rohkeasti Pörrön lähelle, mutta Pörrö kyllä osoittaa sähisemällä, että on syytä pysyä vielä kauempana. Enää Pörrö ei kuitenkaan jännitä Topia yhtä paljon kuin alussa, eikä heti juokse pakoon jos Topi tulee lähelle. Tosi kiinnostuneena seuraa Topin touhuja.

Olen tosi onnellinen siitä, että kissojen tutustuminen on lähtenyt näin hyvin käyntiin! Kuitenkin Topi on ollut meillä vasta viisi päivää ja nyt menee jo näin hienosti! Uskon, että kissoista tulee vielä tosi hyviä kavereita. Pehmiskin on innostunut leikkimään normaalia enemmän. Meillä pöhisee olohuoneen pistorasiassa Feliway Friends -haihdutin, joka erittää ilmaan sellaisia feromoneja, jotka vähentävät kissojen konflikteja; en tiedä onko tuolla vekottimella ollut vaikutusta, mutta ei siitä ainakaan haittaa ole ollut (ihminen ei huomaa sitä mitenkään).

Topi on maine coon rotuinen – meidän ensimmäinen rotukissa ja ensimmäinen poikakissa. Ihastuin maine coon rotuun Pörrön myötä, sillä Pörrö on puoliksi maine coon. Rodussa viehättää etenkin seurallisuus ja toki myös söpö ulkomuoto (luonne on kuitenkin tärkeintä). Topi on ihanan toffeenvärinen ja hänellä on valtavan suuret tassut. Topista kasvaa todennäköisesti tosi iso kissa, sillä onhan maine coon myös suurin kissarotu. Topi on todella reipas ja aktiivinen. Kehrää äänekkäästi ja alkaa naukumaan jos ketään ei näy lähettyvillä. Hänestä kasvaa varmasti aivan valloittava persoona.

Olemme tosi onnellisia uudesta perheenjäsenestä ja kissojen tutustumista on ihana seurata nyt, kun ei enää tarvitse jännittää, että kissat stressaisivat. Kissojen kuulumisia pääsee seurailemaan tarkemmin heidän omalla IG-tilillään: @pehmis.porro.topi

Lue myös:

Joulu toi Pörrön

Hän on täällä (Pehmis tuli kotiin)

Author

6 Comments

  1. Onnea ylisuloisesta perheenjäsenestä! Kun cooniherra on kyseessä, niin kohta huomaat, kuinka kissanruokaa alkaakin kulua ja kuinka yöllä voi olla hankala kääntää kylkeä, kun 10+ kg karvakasa kuorsaa sikeästi jalkopäässä. 😀

    • Suvi M Reply

      Voi kiitos! <3 Kyllä, hänestä kasvaa suuri. Nytkin menee jo valtavat määrät kanasuikaleita. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.