Kaupallinen yhteistyö: Iittala & Asennemedia

Oi ihana kevät – lempivuodenaikani! Koti täyttyy valosta ja inspiroi maustamaan kodin sisustusta keväisillä jutuilla, kukkasilla ja ihanilla esillepanoilla. Tänä keväänä olen erityisen innostunut väreistä! Poimin kotiin omia lemppareitani Iittalan kevään iik-kampanjasta, jossa on tarjolla myös erikoiseriä upeimmista suomalaisista astioista ja lasituotteista.

Pitkän talven jälkeen parhaalta tuntuu, kun valon määrä alkaa lisääntyä niin aamuisin kuin iltaisinkin. Valo inspiroi minua valtavasti, enkä koskaan lakkaa ihailemasta sen kulkua kodin eri tiloissa – varjoja ja heijastuksia, joita se luo kodin seinäpinnoille. Lisääntyvä valo innostaa tuomaan kodin sisustukseen ripauksen kevään tuntua.

Kun kodin sisustuksen perusta on ajaton ja sopivan neutraali, on sisustukseen helppo luoda näkyvää muutosta pienin keinoin. Yhteistyössä yhden kaikkien aikojen lempibrändini, Iittalan, kanssa olen valinnut iik-kampanjasta omia lemppareitani tuomaan kevättunnelmaa kotiin.

Ihan ensimmäiseksi kevät näkyy kodin sisustuksessa mitä upeimmissa leikkokukissa. Nyt on leikkokukkien paras sesonki jos minulta kysytään. Tarjolla on vaikka mitä ihania vaihtoehtoja! Tällä kertaa valitsin kimppuun keväisiä leinikkejä, vahakukkia sekä näyttävän alliumin.

Kokosin kimpun yhteen kodin lasiaarteistamme: klassiseen Iittalan Aalto-vaasiin, jonka olemme aikoinaan saaneet kihlajaislahjaksi. Siksi se on niin kovin rakas, mutta pidän valtavasti myös maljakon ajattomasta muodosta. Aalto-maljakkoon sopivat monenlaiset eri kukat. Haaveilen jostain värillisestä Aalto-maljakosta ja ehkä klikkaankin sellaisen kauniissa pellavan sävyssä tai valkoisena ostoskoriin – valkoinen Aalto-maljakko on yksi Iittalan iik-kampanjan ale-tuotteista.

Iittalan iik-kampanjaan sisältyy alennettujen tuotteiden lisäksi erikoiseriä tietyistä tuotteista ja ne ovat myynnissä vain niin kauan kunnes erä on myyty loppuun. Erikoiseränä on valmistettu esim. Valkea-kynttilälyhtyjä sitruunankeltaisen ja vaaleanpinkin keväisissä lasiväreissä sekä hiekansävyistä Birds by Toikka Pohjoisen pöllöä. Minusta ne ovat aivan ihania ja juuri ne valitsinkin omaan kotiin!

Pöllö seikkailee meillä kodin eri asetelmissa ja tuo mielenkiintoa sisustukseen

Arvostan valtavan paljon Oiva Toikan työtä ja meiltä löytyy ennestään yksi hänen suunnittelema pöllö (se on muuttanut mökille). Se saa nyt kaverin tästä hiekansävyisestä, sinisilmäisestä Pohjoisen pöllöstä. Pöllö seikkailee meillä kodin eri asetelmissa ja tuo mielenkiintoa sisustukseen.

Kaikki lasipöllöt valmistetaan käsityönä ja suupuhaltamalla Iittalan lasitehtaalla Suomessa. Koska jokainen pöllö valmistetaan käsin, vaihtelevat pöllöjen yksityiskohdat persoonallisesti – jokainen on oma yksilönsä. Tiesittekö, että Birds by Toikka -kokoelman ensimmäinen lintu syntyi vuonna 1972.

Kuinka ihanaa onkaan tähänkin vuodenaikaan polttaa tuikkuja!

Iittalan Valkea-lasilyhdyt ovat toisen muotoluidolini, Harri Koskisen, suunnittelemia ja Suomessa valmistettuja. Erikoiserän vaaleanpinkit ja sitruunankeltaiset versiot sopivat täydellisesti kevääseen ja lähestyvään kesään. Kuinka ihanaa onkaan tähänkin vuodenaikaan polttaa tuikkuja!

Yhdistelen näitä sävyjä keskenään ja vaihtelen tuikkujen paikkaa kotona olohuoneessa, makuuhuoneessa ja ruokailutilassakin osana kattausta. Ja kuinka ihana lahjaideakin Valkea-kynttilälyhty olisi! Näitä voisi kerätä pikkuhiljaa eri sävyissä…

Pienet viherkasvit tuovat sopivasti vehreyttä kotiin ja sopivat täydellisesti Iittalan Nappula-ruukkuihin

Leikkokukkien lisäksi toin kotiin keväistä tunnelmaa uusien viherkasvien avulla. Mankku tokaisi yhtenä päivänä, että syy miksi hän kokee, että vanhempieni kodissa on niin viihtyisää on se, että siellä on niin paljon viherkasveja. Otin heti neuvosta vaarin ja hankin meille kolme uutta viherkasvia. Meillä oli aiemmin valtavan kokoinen peikonlehti, mutta koska se kasvoi niin suureksi, oli meidän annettava se pois. Nämä pienet viherkasvit tuovat sopivasti vehreyttä kotiin ja sopivat täydellisesti Iittalan Nappula-ruukkuihin, jotka ovat aivan lemppareitani!

Nappulat ovat niin monikäyttöisiä! Niihin voi asetella pienten viherkasvien lisäksi esimerkiksi yrttejä keittiössä, niitä voi käyttää tarjoilukulhoina tai niihin voi koota näyttävän kukka-asetelman pidikkeiden avulla. Nappula-ruukku on todella kaunis myös vain sellaisenaan.

Alussa mainitsinkin, että innostun tänä keväänä erityisen paljon väreistä! Se ei tarkoita sitä, että laitan koko kodin väripaletin uusiksi, vaan tuon ripauksen väriä kotiin yksityiskohtien avulla. Ja kattauksessa! On ihanaa kattaa pöytään herkkuaamiainen viikonloppuna ja nauttia hitaasta aamusta koko perheen kesken. Kiireettömät hetket ovat minulle valtavan tärkeitä. Pirteän väriset astiat ja ihanat aamiaisherkut takaavat iloisen startin päivään.

Pirteän väriset astiat ja ihanat aamiaisherkut takaavat iloisen startin päivään

Meidän astiakokoelman perustan luo Iittalan valkoinen Teema-sarja, jota aloin kerätä heti, kun muutin omilleni. Vuosien varrella kokoelmasta onkin karttunut varsin laaja, mutta edelleen kaipaamme pientä täydennystä. Nyt hankin lisää mm. pieniä valkoisia lautasia sekä muutaman tarjoilukulhon. Meillä on tiedossa rippijuhlat loppukesästä (jos juhliminen on mahdollista), joten tarjoilukulhot ja pikkulautaset tulevat todellakin tarpeeseen.

Täydensin Teema-sarjaani myös pirteillä hunajankeltaisilla osilla. Innostukseni keltaiseen ei osoita mitään laantumisen merkkejä ja tykkään elävöittää valkoista Teema-sarjaani väreillä. Myös Teema-sarja on osa Iittalan iik-kampanjaa ja löydätkin näitä klassikoita Iittalan myymälöistä ja verkkokaupasta nyt kivalla alennuksella.

Ja huomasitteko jo herkullisen väriset Raami-lasit?! Suomessa valmistetut lohenpunaiset Raami-lasit ovat myös iik-kampanjan pieni erikoiserä, joka ei ole jatkuvassa valikoimassa vaan saatavilla vain hetken iittala.com verkkokaupasta. Meillä on ennestään Raami-laseja vihertävässä sävyssä ja koska pidän valtavasti niiden muotoilusta ja ajattomasta lasikuvioinnista, niin päätin täydentää lasikokoelmaamme. Olemme vieneet osan juomalaseista mökille, joten pieni täydennys tuli tarpeeseen.

Minusta tästä herkkuaamiaiskattauksesta tuli aivan ihana! Herkulliset voileivät, hedelmät ja lopuksi vielä vohvelit tuoreilla marjoilla olivat kyllä aivan mahtava startti päivään!

Kun päivä kaartaa iltaan, ilta-aurinko luo tunnelmaa makuuhuoneeseen. Innokkaana sisustajana halusin tietysti tuoda keväisen tuulahduksen myös makuuhuoneen sisustukseen. Ensinnäkin viimeistelin makuuhuoneen sisustuksen Iittalan upealla taidejulisteella, joka on painettu korkealaatuiselle mattapaperille. Laitoin julisteen kauniisiin puukehyksiin.

Alvar Aalto on ollut yksi idoleistani jo pikkutytöstä saakka. Olen aina ihaillut hänen arkkitehtuuriaan ja yhdessä Aino Aallon kanssa suunnittelemia huonekaluja ja esineitä. Iittalan taidejulistesarjan vedokset pohjautuvat Alvar Aallon alkuperäisluonnoksiin Aalto-maljakosta. Valitsin julistesarjan keltasävyisen version, sillä minusta se sopii täydellisesti meidän makuuhuoneeseen. Huone ehtikin olla nyt reilun vuoden ilman taulua, joten nyt tila tuntuu taas enemmän omalta, kun seinällä on taulu.

Makuuhuoneen sisustus sai keväisen tuulahduksen orkidean myötä. Rakastan leikkokukkia, mutta harmittelen sitä, että ne kestävät vain hetken. Olisi ihanaa jos makuuhuoneessa olisi kukkivia kukkasia pidempään ja siksi hankinkin tänne orkidean. Minulla ei ole vuosikausiin ollut orkideaa ja nyt ihastuinkin tähän pienempi kukkaiseen lajikkeeseen.

Nappula-ruukku on täydellinen myös tällaiselle pienelle kukkaselle. Orkidean voi sujauttaa Nappulaan kätevästi suojaruukussaan, jolloin sen voi nostaa sieltä pois suojaruukussaan ja upottaa veteen lavuaarissa kunnes kasvualusta on täysin kastunut (näin orkideat säilyvät pidempään).

Kodin keväinen ilme syntyy näillä helpoilla vinkeillä:

 • Tuo kotiin tuoreita kukkasia ja viherkasveja
 • Käytä värejä vaikka vain pienissä yksityiskohdissa, esim. asetelmissa tai kattauksessa – se piristää valtavasti!
 • Lisää sisustukseen persoonallisuutta taide-esineillä ja tauluilla
 • Anna kevätauringon viimeistellä tunnelman

Suosittelen tutustumaan tarkemmin Iittalan iik-kampanjan tuotteisiin Iittalan verkkokaupassa tai myymälässä. Iittalan kevään iik-kampanja on käynnissä 8.-18.4.2021 ja tuo Iittalan verkkokauppaan ja kivijalkamyymälöihin laajan kattauksen alennushintaisia Iittalan ja Arabian tuotteita sekä muutamia vain iik-kampanjan myötä myyntiin tulevia erikoiseriä. Joukossa on vielä vaikka mitä Iittalan ja Arabian ihanuuksia, joita en tässä maininnut (esim. pellavansävyistä Kastehelmi-sarjaa). Nyt on hyvä hetki tehdä pieniä täydennyksiä kodin astiastoon ja sisustusesineisiin!

Author

4 Comments

 1. Ihania valintoja! Meilläkin on Teema-sarjaa ja se kaipaisi täydennystä. Keltaista en edes harkinnut, mutta nyt tuntuu siltä, että se voisikin olla kiva piriste. ?

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Keltainen Teema on aivan mahtava piriste ja sitä voi yhdistellä muihin väreihin kivasti.

 2. Hei, mistä tuo julisteen puukehys on ostettu? Onko siinä lasi eikä muovi edessä?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.