Tänä vuonna marraskuun pimeys on saanut minusta tiukemman otteen kuin koskaan aiemmin. Väsyttää ja pinnaa kiristää. Yritän löytää aina kuitenkin positiivisia kulmia asioihin, joten nyt tänä vuonna olen aloittanut joulufiilistelyn aikaisemmin kuin yleensä. Joulutunnelma näkyy jo pienesti kotona ja lisäilen joulusia juttuja pikkuhiljaa.

Mun aamukahvinurkkaus. Aallon jakkara seilaa aina sinne missä tarvitaan.

Monen vuoden ajan meillä on ollut tapana aloittaa joulufiilistelyt silloin, kun kaupungissa vietetään joulukauden avajaisia. Yleensä se on ollut marraskuun toiseksi viimeinen tai viimeinen viikonloppu. Silloin olen laittanut ensimmäisiä joulukoristeita ja kausivaloja esille.

Tänä vuonna aloitin aiemmin, oikeastaan siitä minun ja Annen jouluisesta Koti-Livestä. Sitä seuranneena viikonloppuna kaivoin esille jouluvalot: Design House Stockholmin kynttelikön sekä Ikean joulutähden. Joka vuosi jännitän kuinka monta polttimoa kyntteliköstäni on palanut ja että toimiiko se enää ollenkaan. Tätä kaunista kynttelikköä ei enää valmisteta, eikä varapolttimoitakaan taida enää saada mistään (minä olen hamstrannut niitä jonkin verran jemmaan). En tiedä kauniimpaa joulukynttelikköä kuin tämä. Onneksi se vielä toimii!

Pelkästään joulutähden ja kynttelikön lisääminen toi roimasti joulufiilistä kotiin

Pelkästään joulutähden ja kynttelikön lisääminen toi roimasti joulufiilistä kotiin. Kaapissa odottelisi vielä muutama toinenkin tähti, valosarjat sekä kaikenlaiset koristeet. Niitä lisäilen pikkuhiljaa joulun lähestyessä, mutta en toisaalta haluaisi kuorruttaakaan kotiin liikaa jouluisia juttuja.

Ensimmäiset amarylliksetkin olen jo hankkinut ja ne ovat ehtineet nuupahtaakin. Ihanaa, kun vuoden paras leikkokukkasesonki on alkamassa ja nyt on taas tarjolla vaikka mitä ihanaa maljakoihin!

Tänä vuonna meidän adventtikynttelikkönä saavat toimia Marimekon mini-maljakot, jotka saatoittekin bongata jo aiemmin. Maljakoihin sopivia enkelikynttelikön kynttilöitä pitää käydä ostamassa lisää, jotta tästä ideasta riittää iloa koko joulukauteen.

Eilen kävimme työkavereiden kanssa pikkujouluillallisella ja illanvietto oli kyllä sellainen juttu, mitä tähän kohtaan olinkin kaivannut! Pimeä marraskuu ja kaikenlaiset kiireet uuvuttavat todenteolla, joten nyt jos koskaan tarvitaan piristystä. Seuraava suunnitelma on suunnata mökille, sillä siellä jos missä irtautuu kiireistä ja luonto antaa energiaa aivan korvaamattomalla tavalla. Varmasti silläkin on vaikutusta uuvahtaneeseen olotilaan ettei olla pitkään aikaan oltu mökillä…

 

Author

4 Comments

  1. Kauniisti tähti näkyy muihinkin huoneisiin, eikä sen tosiaan tarvitse olla aina ikkunassa, kiitos vinkistä ?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.