Kaupallinen yhteistyö: Adea

Pandemia on muuttanut monen yrityksen työkulttuuria ja etätyöt ovat lisääntyneet merkittävästi. Paluuta entiseen tuskin tulee, vaan uskon että tulevaisuudessakin merkittävä osa työstä tehdään etänä. Meillä etätyötä tekee etenkin puolisoni, ”Mankku”, jonka etätyöpiste sijaitsee pihapiirin saunatuvassa. Uudistimme Mankun etätyöpisteen ja nyt se sulautuu kauniisti osaksi sisustusta.

Olemme monet kerrat olleet kiitollisia siitä, että rakensimme pihapiiriin erillisen saunatuvan. Se tarjoaa omaa rauhaa silloin kun sitä kaipaa ja sinne on kätevä majoittaa myös vieraita. Saunatupamme on pieni, joten on ollut haastavaa sisustaa sinne monta toiminnallisuutta: oleskelu, nukkuminen ja työskentely. Koronapandemian alkaessa saunatupa muuttui ennen kaikkea Mankun työpaikaksi ja kyhäsimme hänelle sinne työpisteen varastosta ennestään löytyvistä laatikoista ja työtasosta. Etätyössä ergonomia-asiat jäävät usein huomioimatta, jos työpiste on kasattu vähän miten sattuu.

Ajan myötä kävi entistä selvemmäksi, että paluuta entiseen työskentelytyyliin tuskin täysin tulee ja niinpä päätimme, että on tarpeen satsata työpisteeseen ja huomioida myös työergonomia tarkemmin. Minulle oli tietysti tärkeää myös se, että työpiste sulautuisi kauniisti sisustukseen. Innostuin kotimaisen Adean Smartwork-työpisteratkaisuista heti, kun ne lanseerattiin ja tiesin, että siinä olisi ratkaisu meidän työpisteongelmaan!

Adea Smartwork-tuotteiden tavoitteena on parantaa ihmisten arkea kaluste kerrallaan. Smartwork keskittyy nimensä mukaisesti työympäristön parantamiseen erityisesti kodeissa, hotelleissa ja muissa etätyölle tyypillisissä tiloissa. Tuotteet on suunniteltu yhteistyössä muotoilijoisen ja työfysioterapeuttien kanssa. Aivan kuten Adealle perinteissäkin kalusteissa, sohvissa ja nojatuoleissa, esteettisen laadun lisäksi käyttömukavuus ja ergonomia ovat tuotekehityksen lähtökohtia, Adealta kerrotaan.

Adean Smartwork-mallistoon kuuluu tällä hetkellä kaksi ajatonta lipastoa, Kabinet ja Fokus, jotka muuntuvat kädenkäänteessä työpisteiksi. Molemmat ovat todella upeita ja sopisivat meidän sisustukseen. Mankku tarvitsee työskennellessään kaksi näyttöä, joten 150 cm leveä Fokus oli meidän tarpeisiin parhaiten sopiva ratkaisu. Fokuksen on suunnitellut muotoilija Mikko Laakkonen.

Fokus näyttää tyylikkäältä kaapilta, mutta kätkee sisälleen korkeussäädettävän työpisteen. Kaapista avautuu ylätaso ja ovet ja sisältä löytyy pöytätaso, joka levitetään vielä syvemmäksi ovien ollessa auki. Ovet kääntyvät sivuille mekanismin ansiosta niin, että ne eivät vie ylimääräistä tilaa. Kaapin alaosaan jää hylly keskusyksikölle ja muille tavaroille.

Pöydän korkeutta säädetään sähköisen mekanismin avulla, jolloin työpiste soveltuu myös seisaalta työskentelyyn. Työpöydässä on kolme muistipaikkaa, joihin pystyy tallentamaan itselleen mieluisat työskentelykorkeudet. Ergonomia oli yksi tärkeimpiä painopisteitä Fokus-kaapin suunnittelussa ja korkeudensäätömekanismi onkin lisännyt huomattavasti Mankun työergonomiaa.

Työstä palautumisenkin kannalta on tärkeää saada työstä muistuttavat asiat pois silmistä

Kuten olen usein kertonutkin, arvostan huonekaluissa muunneltavuutta ja Fokus-kaappi on siitä kyllä loistava esimerkki! Kaapin ollessa kiinni tietokone ja toimistotarvikkeet kätkeytyvät sen sisälle, eikä erillinen työpiste erotu muusta sisustuksesta.

Siirtymä töistä vapaalle on erityiseen tärkeää etätöissä. Kukapa haluaisi esimerkiksi olohuoneessa katsella työpistettä, joka muistuttaa keskeneräisistä töistä ja houkuttelee työkoneen ääreen vielä työpäivän jälkeenkin. Työstä palautumisenkin kannalta on tärkeää saada työstä muistuttavat asiat pois silmistä, eikä erilliseen työhuoneeseen ole välttämättä mahdollisuutta. Fokus-kaappi tarjoaa tähän loistavan ratkaisun.

Laadukkaan huonekalun tunnistaa korkealaatuisista materiaaleista. Fokusta on saatavilla luonnonvärisenä ja mustana tammiviiluna sekä valkolakattuna saarniviiluna. Meillä on saarniviiluinen malli, joka tuo kivasti lämpöä tummaan sisustukseen. Metalliset jalat ja ovinupit ovat tyylikkään mustat.

Fokus-kaapin myötä saunatuvan sisustus selkiytyi ja rauhoittui, sillä esillä ei ole enää säläisiä avolipastoja saatika tietokoneita. Ostoslistalla on vielä säädettävä seinävalaisin, joka antaisi hyvää valoa työpisteelle. Uskon, että seinään kiinnitettävä valaisin olisi tähän paras ratkaisu, jolloin valaisinta ei tarvitsisi siirtää, kun työpistettä availlaan ja suljetaan. Myös uusi työtuoli pitää hankkia.

Kurkkaa vielä Instagramista videoni Fokus-pöydän toiminnallisuudesta, sillä siinä se havainnollistuu parhaiten.

Adean tuotteiden jälleenmyyjät löydät Adean verkkosivuilta.

Author

2 Comments

  1. Hieno idea tuo etätyöpiste kaappi. Näppärästi saa piiloon työvälineet, eivätkä niin houkuttele ns. työpäivän jälkeen jatkamaan. ?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.