Tuntuu, että kevät etenee todella nopeasti ja pian on jo kesä! En ole vielä ehtinyt tehdä juurikaan puutarhavalmisteluita, mutta sateisena päivänä touhusin kotona sisällä ja vaihdoin olohuoneeseen vähän kesäisempää ilmettä. Meidän kesäsisustukseen kuuluu raikkaus ja herkulliset värit.

Minulle on muodostunut tavaksi vaihtaa aina kesäisin sohviin valkoisen päälliset. Ne ovat minusta niin raikkaat ja pellavasekoitteinen Linosa-kangas on kivan rento kesään. Teen aina niin, että pesen ensin sohvanpäälliset ja laitan ne sitten märkänä sohviin paikoilleen – näin ne saa kaikista parhaiten ja rypyt oikenevat, kun päälliset kuivuvat.

Valkoisiin sohvanpäällisiin voi yhdistää mitä vain. Kesäisin tykkään laittaa olohuoneeseen värejä ja nyt hankinkin pari uutta Marimekon koristetyynynpäällistä paikallisesta Kulmakaappi-liikkeestä. Lähdin ostamaan pinkkiä Tiiliskivi-päällistä, koska ihastuin siihen heti ensi näkemältä. Liikkeessä etsin sille vielä kaveria ja valitsin sitten mukaan Unikko-päällisen, joka on ommeltu liikkeessä. Unikko on syvän tummanvihreä sävy on minusta aivan ihana! Toiselle sohvalle hetin lila-sävyisen Unikko-tyynyn ja sille kaveriksi Linumin lilan pellavatyynyn.

Minusta parhain setti koristetyynyjä syntyy, kun tekee rohkeasti erilaisia yhdistelmiä. Jos kaikki sopii liian hyvin yhteen, puuttuu minusta lopputuloksesta tietynlainen potku. Nytkin tässä ei olisi ehkä ensimmäisenä tullut mieleen yhdistää tällaisia tyynyjä pinkin Tiiliskivi-kuosin kanssa, mutta pariksi valittujen tyynyjen pellavanvaaleat sävyt tuovat rauhallisuutta kokonaisuuteen ja tummat sävyt lisäävät kivasti kontrastia.

Yksi aivan ihana väripilkku on tietenkin sohvapöydällä oleva Iittalan Aalto-vaasi (*tuote saatu), jonka juhlavuoden sävy ametisti on hurmannut minut ihan täysin! Minulla ei ole ennestään isoa värillistä maljakkoa ja olen kauan sellaisesta haaveillut. Värillinen maljakko näyttää kauniilta asetelmassa ihan tyhjänäkin, joten tälle tulee paljon käyttöä. Nyt sujautin maljakkoon Mankun synttärikukkaset, jotka anoppi toi – ihanasti auenneet tulppaanit!

 

Sohvan vieressä on kivan kokoinen pino lehtiä. Olen niitä kahlannut nyt sadesäällä läpi ja inspiroitunut taas valtavasti! Jos kaipaan sisustusinspiraatiota, niin suuntaan ensimmäisenä lehtikasoilleni, sillä pienen selailun jälkeen on usein taatusti inspiroitunut olo. Lemppareitani ovat ruotsalainen Elle Decoration ja Residense sekä suomalaisista etenekin Asun-lehti.

Nyt ruotsalaisissa sisustuslehdissä näkyy valtavan paljon kirjahyllyjä (joissa on siis ihan oikeasti kirjoja, eivätkä ne ole tavaran esittelyhyllyjä), taidetta sekä herkullisia seinäsävyjä. Siitä inspiroituneena olen tuonut kirjoja takaisin meidän olohuoneen hyllyyn ja nyt lisäsin vielä muutaman taulun lisää ruokailutilan seinälle. Siinä seinällä oli aiemmin vain tuo yksi näyttävä isäni Juhani Melenderin maalaus, mutta koska olin siirtänyt hiukan sen paikkaa, niin jäi toinen osa seinästä vähän paljaaksi. Kaksi pientä taulua täydensi minusta kokonaisuuden ihanasti. Lehdistä inspiroituneena jäin myös miettimään uutta sävyä makuuhuoneeseen, mutta vielä ei ole aika vaihtaa.

Täällä jatkuu sateinen viikonloppu, mutta onneksi värit piristävät sisällä. Ehkä sateesta huolimatta lähden käymään puutarhamyymälässä ja laitan vihdoin terassille kukkasia…

Author

6 Comments

 1. Hei! Vähän aiheesta poiketen.. Huomaan, että teillä on upean näköiset terijoensalavat pihalla. Olen harkinnut samaa meille pihalle näkösuojaksi ja kaipaisin kokemusta ko. puusta. Se taitaa kasvaa todella suureksi? Vai voiko kasvua jotenkin hillitä? Entä onko teillä ollut ongelmaa siinä, että puun juuret hakeutuvat putkistoihin tmv? Kuinka nopeasti puu kasvaa?

  Kiitellen,
  Linda

  • Suvi M Reply

   En tiedä voiko kasvua hillitä, mutta toki puuta voi leikata. Kasvuun menee kyllä vuosia aikaa. Meillä ei ole ollut mitään ongelmia.

 2. Oletko ajatellut mitä väriä seuraavaksi makkariin? Siis sitten kun sen aika tulee!

  • Suvi M Reply

   Varmaan seuraavaksi jotain greigeä, sillä nyt on kaksi viimeisintä ollut niin voimakkaita värejä. Välillä siis neutraalia. 🙂

 3. Onpa hauskaa, jos kirjoja palaisi taas koteihin näkyville! Varmaan ei ole paluuta niihin aikoihin, että olkkarissa on koko seinä täynnä kirjoja, mutta minusta on ollut jotenkin surullista, miten vähän monilla on enää missään päin kotia kirjoja esillä. Teillä näyttää kauniin kodikkaalta ja samalla tyylikkäältä. On katseltavaa mutta myös väljyyttä. Aurinkoista kesän odotusta:)

  • Suvi M Reply

   Niinpä, minustakin on vähän surullista ettei enää ole kirjoja esillä. Mutta ehkä ihmisillä ei nykyään enää ole niin paljon fyysisiä kirjoja…
   Ja kiitos kivasta palautteesta! <3 Aurinkoista kesää!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.