Pyörittelin olohuoneen esillepanoja vähän uuteen järjestykseen ja karsin sisustusesineitä tason päältä. Pienetkin muutokset ilahduttavat ja piristävät kodin ilmettä ainakin sisustusintoilijan näkökulmasta. Uutta ei tarvitse aina ostaa, vaan omia tavaroita kierrättämällä saa aikaan kivasti vaihtelua.

Sisustusharrastuksen ilo on se, että pienillä muutoksillakin saa kivasti uutta ilmettä aikaan. Visuaalisena ihmisenä kiinnitän huomiota pieniinkin asioihin, kun taas jonkun toisen mielestä lopputuloksessa ei ole mitään eroa muutamaa valaisimen paikkaa vaihtamalla.

Minusta tuntui, että en ollut pitkään aikaan sisustellut olohuoneessa ja koin, että esimerkiksi valaisimet olivat pitkään olleet samoilla paikoillaan. Niinpä syyslomalla tein pieniä muutoksia olohuoneen esillepanoissa. Vaihdoin pöytävalaisimien paikkoja, muutin verhojen asettelua ja pyörittelin koristetyynyt uudenlaisiin kokoonpanoihin.

Lempijuttuni on luoda erilaisia sisustusasetelmia ja niinpä ihan ensimmäiseksi muutin sivuhyllyn päällä ollutta asetelmaa. Nostin kirjapinon alahyllylle ja kokosin marmorilaatan päälle asetelman Iittalan Kaasa-lyhdystä ja Marimekon pikkuvaasista. Siirsin myös Iittalan Putki-valaisimen vaihteeksi tämän tason päälle. Jo tämä pieni muutos piristi kummasti!

Olohuoneen sohvapöydälle halusin laittaa esille etenkin kynttilöitä ja tuikkukuppeja. Marimekon Fyr-kynttilänjalka on ollut lempparini siitä asti, kun sen ostin, eikä se ole vielä kertaakaan joutunut sisustusjemmaan. Poistin etiketin Candle Light Storyn tuoksukynttilästä ja nyt se sopii paremmin tyyliini (itse kynttilä on tosi ihana, kun siinä on rätisevä puusydän). Jotta muistaisin useammin selata myös sisustuskirjojani, nostin niistä yhden esille sohvapöydälle – onhan se kaunis sellaisenaankin. Minusta sohvapöydällä pitää olla kirjoja tai lehtiä; muuten koen, että esillepano ei ole tarpeeksi rento.

Sellaisenkin ”ison” muutoksen tein, että siirsin pitkät verhot eri paikoille. Ennen verhot olivat yhdessä nipussa ikkunarivistön keskiosassa ja nyt siirsin ne perinteisemmin ikkunoiden reunoihin. Kivaa vaihtelua tämäkin!

Muuramen lipaston päältä karsin tavaraa pois. Valaisinsuosikkini Santa & Colen Cestitia siirtyi tämän tason päälle ja yhdessä Iittalan pöllön ja pienen maljakon kanssa muodostavat kivan asetelman. Vieressä olevan sisustuspylvään päälle vaihdoin orkideani, jonka olen saanut kukkimaan ja säilymään hengissä jo melko pitkään.

En niinkään vaihtanut koristetyynyjä, vaan siirsin Marimekon Musta Tamma -tyynyn nojatuolille. Sohvalla on samat tutut tyynyt kuin ennenkin, mutta lisäsin sinne pitkulaisen samettityynyn sisustusjemmastani.

Meillä on ruokapöydän toisessa päässä myös aina jonkinlainen sisustusasetelma. Nyt maljakossa on jänniä eucalyptyksen oksia, joiden varret ovat kuivuneet mustiksi (Iittalan kuvissa ne olivat tuoreen vihreät). Ostan kukkakaupasta lähes aina jotain kummallisia oksia, sillä ne viehättävät minua enemmän kuin liian sievät kukkaset.

Näillä pienillä muutoksilla koin, että olohuoneen ilme muuttui juuri sopivasti. Ja ennen kaikkea: minä rentouduin, kun sain häärätä kotona ja luoda uutta ilmettä oman sisustussilmän mukaan.

P.S. On meidän kodissa tapahtunut vähän suurempikin muutos, sillä makuuhuone on saanut aivan uuden seinävärin. Postailen makuuhuoneen uudistuneesta ilmeestä ensi viikolla tarkemmin!

 

Author

2 Comments

 1. Heippa! Suuri kiitos blogistasi. Se on ollut inspiraation lähteeni jo vuosien ajan ?

  Mistähän kyseinen teos on frame tv:ssä? Meillä on myös kyseinen telkkari, mutta olen kokenut vaikeaksi löytää silmää miellyttäviä teoksia.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos ihanasta palautteesta! <3
   Tuo teos löytyy sieltä Samsungin valikoimasta. Meillä on muutaman vuoden vanha malli jo, eikä olla päivitetty sitä appia, joten en tiedä löytyykö samoja teoksia enää uusimmista versioista.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.