Olen vuodenvaihteessa perinteisesti listannut menneen vuoden keskeisimpiä sisustushankintoja, sillä minusta on tärkeää arvioida omia hankintojaan ja sitä kuinka luontevasti ne ovat sulautuneet osaksi omaa kotia. Sisustushankinnoissa panostan ajattomuuteen ja laatuun ja vältän väliaikaisratkaisuja. Myös huonekalujen muunneltavuus on minulle tärkeä kriteeri, sillä se lisää huonekalun pitkäikäisyyttä, kun sitä voi soveltaa eri tarkoituksiin.

Suurimmat huonekaluhankinnat olemme tehneet jo vuosia sitten ja sellaiset teemme pitkällä tähtäimellä, ajatuksena että huonekaluista olisi joskus iloa myös omille lapsille. Vapaa-ajan kodin Villa Fregatinkin sisustus alkaa olla valmis ja se on sisustettu yhdistelmällä, jossa on ripaus uutta sekä meidän olemassa olevia huonekaluja. Terassien sisustus on sen sijaan vaatinut täydennystä.

Vuonna 2021 tein sisustushankintoja, joita olin harkinnut jo pidemmän aikaa. Vuosi sitten kirjoitin haaveilevani uudesta sohvapöydästä sekä työpisteestä ja vuoden 2021 aikana molemmat hankinnat toteutuivat. Villa Fregatin pihapiiri täydentyi uusilla terassikalusteilla.

Balmuirin käännettävä päiväpeite

Meidän sänky on harvoin näkynyt kuvissa peiteltynä. Pidän rennoista petauksista ja olen sitä mieltä ettei kauniita lakanoita tarvitse peittää – sängyn voi pedata siistiksi myös ilman päiväpeitettä. Päiväpeite kuitenkin suojaa lakanoita pölyltä ja tahroilta päivisin, joten on siinä mielessä ihan käytännöllinen hankinta. Ja kyllähän se viimeistelee petauksen.

Kun löysin tämän Balmuirin käännettävän päiväpeitteen, tiesin että tämä olisi juuri meille sopiva valinta! Koska päiväpeitteessä on kaksi erilaista puolta, se on toiselta puolelta hiekansävyinen ja toiselta valkoinen, voisi petauksen ilmettä muuttaa helposti. Muunneltavuus on minusta todella iso plussa missä tahansa sisustushankinnassa! Lisäksi päiväpeite on yhtä lempimateriaaliani, eli pellavaa. Olemme olleet valintaan tosi tyytyväisiä!

Lue lisää: Käännettävä päiväpeite

Uusi helmalakana Matrilta

Viime vuonna tein myös toisen sisustushankinnan makuuhuoneeseen: löysin vihdoin täydellisen helmalakanan! Olin tuskaillut helmalakanan kanssa jo monta vuotta. Meillä on Hästensin sängyt, joissa on voimakkaat sinivalkoiset ruudut, joten ruudut ovat kuultaneet läpi useimmista helmalakanoista. Etsin pitkään helmalakanaa, joka olisi tarpeeksi jämäkkä ja paksu.

Kotimaiselta Matrilta löysin täydellisen helmakanan! Matrin helmalakanoihin on valittavissa useita väri- ja kangasvaihtoehtoja. Minulle tärkein kriteeri oli se, että kangas olisi niin paksua etteivät sängynrungon tummansiniset ruudut kuultaisi siitä läpi. Väriksi halusin valita jotain neutraalia, jotta se kestää aikaa ja on helposti yhdistettävissä erilaisiin lakanasetteihini. Valitsin meille kauniin hiekansävyisen kankaan Caleido värissä 1476.

Myös helmalakanan malleissa on valinnanvaraa. Minä halusin, että sängynjalat jäävät piiloon kokonaan ja että helmalakana on yksinkertaisen moderni, joten valitsin meille Base Skirt Long mallin.

Tässä helmalakanassa on lisäksi ”jarrut”, jotka pitävät petauspatjan paremmin paikoillaan ja helmalakana itsessäänkin pysyy hyvin jämäkästi paikoillaan. Oikein nappivalinta tämäkin!

Lue lisää: Helmalakana viimeistelee petauksen

Uusi sohvapöytä Adea Plateau

Olin haaveillut uudesta sohvapöydästä jo pidempään ja vuonna 2021 tuo haave toteutui. Kun muutimme tähän kotiin vuonna 2011, hankin meille silloin niin trendikkäät HAY:n Tray-pöydät. Muutaman vuoden päästä tuunasin ne aidoilla marmorilevyillä ja pöydät palvelivatkin hyvin monta vuotta.

Halusin kuitenkin päivittää kodin sisustusta ja satsata laadukkaaseen sohvapöytään. Punnitsin kahden kotimaisen vaihtoehdon välillä: Woodnotesin Twiggyn ja Adean Plateaun. Päädyin valitsemaan Adean Plateaun. Se sopi kuitenkin mittasuhteiltaan paremmin meidän olohuoneeseen kuin Twiggy ja pidimme siitä, miten sen jaloissa toistuu musta metalli kuten samassa tilassa olevassa nojatuolissa, sivuhyllyssä sekä takassa. Koen myös, että tämä pöytä on monikäyttöisempi, sillä se sopisi myös sivutasoksi kapeutensa puolesta.

Plateau-pöydän kanneksi on saatavilla eri sävyisiä marmorilevyjä ja me valitsimme meille klassisen vaalean carrara-marmorin, joka löytää parin keittiön välitilasta. Mietin kyllä myös ruskean sävyistä marmoria, mutta tämä vei voiton ajattomuudellaan.

Lue lisää: Uusi sohvapöytä

Loop-sohvaryhmä terassille

Vapaa-ajan kotiimme Villa Fregattiin olimme hankkineet terassikalusteeksi ainoastaan ihanat Woodnotesin My Outdoor -tuolit ja oli selvää, että terassikalusteet kaipasivat täydennystä. Keväällä 2021 hankimme terassille tyylikkään sohvaryhmän Vepsäläiseltä.

Sohvaryhmä on Nordic Country Home -brändin Loop-sarjaa, johon kuuluu penkki sekä nojatuolit. Ryhmään sopii täydellisesti pieni pyöreä Vienna-sohvapöytä. Eli liene ihmekään, että ihastuin Loop-sarjaan heti ensi silmäyksellä, sillä sen on suunnitellut Petra Lassenius – sama muotoilija, joka on suunnitellut myös esim. meidän kodista löytyvän Adean Band-sohvan.

Loop-kalusteet ovat materiaaliltaan paksua, ruudukkomaista narupunosta, joka luo heti viimeistellyn ja laadukkaan tunnun tuotteeseen (punos ei siis ole muovia). Kalusteiden runko on mustaksi maalattua metallia. Mukana tulevat sohvatyynyt on tehty vettä hylkivästä kankaasta, joka kestää hyvin sään vaihteluita. Vienna-pöytä on pinta on mustaa kuituvahvistettua betonia ja jalat mattamustaksi maalattua metallia. Koko setti on siis hyvin helppohoitoinen, sillä kyseessä ovat säänkestävät materiaalit, jota ei tarvitse erikseen käsitellä.

Lue lisää: Tyylikäs sohvaryhmä terassille

Havue-pöytäryhmä terassille

Villa Fregatin terassikalustus täydentyi kesällä 2021 vielä myös uudella pöytäryhmällä. Aiemmin meillä oli pöytänä Mankun raksalaudoista vuonna 2012 nikkaroima pöytä, joka oli vuosien varrella elänyt ja tikkuuntunut aika pahasti. Oli selvää, että tarvitsimme uuden pöydän terassille, jotta siellä pystyttäisiin ruokailemaan paremmin.

Sopiva pöytä ja penkki löytyivät kotimaisen HAVUE Collectionin valikoimasta. Kyseessä on AARI-sarja, joka on valmistettu kotimaisesta männystä ja maalattu peittävällä maalilla. Ihastuin AARI-sarjan selkeään muotokieleen ja rimoitukseen. Rimoitusteema toistuu Villa Fregatin yksityiskohdissa sekä pergolassa ja piharakennuksissa.

Minusta kiehtovin terassikalustekokonaisuus syntyy erilaisista yhdistelmistä sen sijaan, että kaikki olisivat täysin samaa sarjaa. Niinpä meidän kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa sekä eri brändien tuotteita. Myös pihakalustehankinnoissa minulle tärkeintä ovat aikaa kestävä muotoilu ja laadukkaat materiaalit.

Lue lisää: Tyylikäs pöytäryhmä terassille

Sisustukseen sulautuva työpiste Adean Fokus

Vuoden 2021 lopussa kotimme sisustus täydentyi vielä aivan huikealla työpisteellä! Tästä olimme haaveilleet pitkään ja vuosi sitten kirjoitin näin:

”Toiveissa olisi saada toimivampi työpiste kotiin. Meidän työhuoneeseen olisi hyvä saada parempi säilytysjärjestelmä ja tärkeää olisi myös parantaa Mankun etätyöpistettä saunatuvalla. Mankku tekee osan viikosta etätöitä kotona ja nykyinen työpiste on kyhätty vanhasta levystä ja hyllyistä.”

Aivan täydellinen ratkaisu löytyi kotimaiselta Adealta: brändin Smartwork-malliston Fokus. Fokus näyttää tyylikkäältä kaapilta, mutta kätkee sisälleen korkeussäädettävän työpisteen. Kaapista avautuu ylätaso ja ovet ja sisältä löytyy pöytätaso, joka levitetään vielä syvemmäksi ovien ollessa auki. Ovet kääntyvät sivuille mekanismin ansiosta niin, että ne eivät vie ylimääräistä tilaa. Kaapin alaosaan jää hylly keskusyksikölle ja muille tavaroille. Pöydän korkeutta säädetään sähköisen mekanismin avulla, jolloin työpiste soveltuu myös seisaalta työskentelyyn. Tämä on ollut aivan huippuhankinta!

Lue lisää: Etätyöpiste sulautuu osaksi sisustusta

Vuoden 2021 sisustushankinnat ovat kaikki pidemmän harkinnan tulosta ja täydentävät luontevasti kodin ja mökin sisustusta. Hankinnat ovat olleet paitsi visuaalisesti tyyliimme sopivia, mutta myös erittäin toimivia ja laadukkaita. Jos minulta kysytään, niin tekisin samat valinnat uudestaan.

Vuodelle 2022 minulla ei ole suuria sisustussuunnitelmia. Tällekin vuodelle tavoitteena on panostaa siihen, että tavaroiden suunta on enemminkin pois päin kotoa. Jos haaveilemamme muutto toteutuu tänä vuonna, tarkoittaa se väistämättä rankkaa tavaroiden läpikäymistä ja karsimista – siinä onkin aikamoinen urakka!

En vielä uskalla liikaa haaveilla tulevasta kodista, sillä talon myymiseen ja koko muuttoprosessiin liittyy vielä niin paljon selvitettäviä asioita ja epävarmuustekijöitä. Luotan siihen, että asiat etenevät omalla painollaan ja elämä vie siihen suuntaan, mihin on tarkoituskin. Tämä muuttopäätöskin vahvistui kuin itsestään.

Villa Fregatissa alkaa kaikki olla paikoillaan, eikä nyt näköpiirissä ole isoja muutoksia. Innokkaan sisustajan koti/mökki ei tietystikään koskaan ole täysin valmis ja varmasti rymsteeraan ja maustan sisustusta monin eri tavoin. Sehän on somekanavieni punainen lanka. Eniten minua inspiroi keksiä jo olemassa olevista sisustusesineistä ja huonekaluista uusia yhdistelmiä. Ja jos taas muutto toteutuu, niin silloin on luvassa vaikka mitä remonttijuttuja ja aivan uudenlaisen kodin sisustusta.

Odotan innolla uutta sisustusvuotta 2022!

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.