Kurkistetaan pitkästä aikaa lastenhuoneisiin! Meidän lapset ovat kasvaneet jo teini-ikään, joten on luonnollista, että huoneita pitää päivittää iän tuomien tarpeiden mukaan. Pojan huone koki muutoksen muutama viikko sitten.

Ajatus 15-vuotiaan poikamme huoneen sisustuspäivityksestä lähti liikkeelle hänen omasta toiveesta luopua korkeasta sängystä. Päätimme luopua sänkykaapiston ylimmästä osuudesta, jolloin jäljelle jäivät enää alimmaiset laatikot. Näin sänky saatiin matalammaksi ja samalla vaihdoimme myös sängynpaikan ikkunan alle.

Huone oli myös huoltomaalauksen tarpeessa ja niinpä paikkasimme muutamia jälkiä ja maalasimme koko huoneen uudestaan. Sävyä ei vaihdettu, joten yksi kerrosta maalia riitti. Pojan huone on maalattu Teknoksen sävyllä T1375.

Muutoksen myötä säilytystilan määrä väheni, sillä sängyn alta lähti yhdet kaapit pois. Kävimme läpi kaikki tavarat ja lelut ja kasasimme ne säilytyslaatikoihin varastoon. Sängyn alle jääviin laatikoihin mahtuu pojan vaatteet sekä muutakin tavaraa. Henkareilla roikkuvat vaatteet ovat harvemmin käytössä ja niitä säilytetään viereisessä eteisen vaatehuoneessa.

Kun sängynpaikka muuttui, täytyi siirtää myös työpöydän paikkaa. Samalla päivitimme koko pöydän. Tilasimme Verkkokauppa.comista sähköpöytämekanismin ja kiinnitimme sen meillä jo ennestään olevaan Ikean pöytälevyyn. Näin pojalle saatiin sähköpöytä.

Aiemmin pojalla oli työtuolina iso pelituoli, mutta se vaihdettiin nyt työhuoneessa aiemmin olleesen työtuoliin, koska pelituolin mekanismi reistailee. Tämä Kartellin tuoli on kuulemma ihan hyvä ja toki se on minusta paljon kauniimpi.

Seinille kiinnitimme huoneessa ennestään olevan seinähyllyn sekä toisen pienemmän Iittalan hyllyn, joka ei ole meillä muutamaan vuoteen ollut kiinni missään. Näin saimme säilytystilaa kirjoille ja muille tavaroille.

Poikamme harrastaa e-urheilua ja kisaa formulakisoissa viikottain. Niinpä ratti ja polkimet vievät ison osan huoneen lattia-alasta. Vastapäiselle seinälle ei voi kiinnittää mitään, sillä siihen heijastetaan videotykillä kuva tietokoneesta. Nyt on hyvät systeemit formulakisoihin.

Ehkä huomasitkin, että näissä viimeisissä kuvissa on eri matto. Mustavalkoinen Tikaun matto sopi kivasti pojan huoneeseen, mutta se oli kuitenkin liian liukas ja meni ruttuun tuolin ja ajopenkin alla, joten päätimme vaihtaa tilalle työhuoneessa aiemmin olleen VM-Carpetin maton. Tämä toimii paremmin, sillä maton pohjassa on liukueste.

Poika on itse hyvin tyytyväinen huoneen muutokseen ja se on tietysti minulle tärkeintä. Huone on sisustettu hänen mielenkiinnon ja toiveiden pohjalta. Minustakin huoneesta tuli tosi kiva ja toimiva! Olen iloinen, että huoneeseen saatiin sovitettua pieni videotykki, joten tärkeää harrastusta voi toteuttaa nyt entistä paremmissa puitteissa. Aiemmin huone näytti tältä.


Author

4 Comments

 1. Huone näyttää pelikoneineen päivineen tyylikkään yksinkertaiselta. Jäin ainoastaan miettimään tuota sänkyä tai tarkemmin patjaa, joka näyttää melko ohuelta. Oletteko miettineet patjan päivittämistä, 15-vuotias poika on kuitenkin jo ihan aikuisen kokoinen ja kropalle on tärkeää nukkua vartaloa tukevassa sängyssä : )

  • Suvi M Reply

   Kyllä, patjan uusiminen on ostoslistalla ja se pitää kyllä tehdä mahd. pian! 🙂

 2. Hei, näenkö oikein että sähköpöydän jalat ovat vähän kapeampaa mallia? Jos, niin olisin kiinnostunut mallista! Nykyinen sähköpöytämme on melkoinen rohjake jalkoineen ja mekanismineen.

  • Suvi M Reply

   Sähköpöydän jalat tilattiin verkkokauppa.comista. Sieltä löytyy tarkemmat mitat. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.