*postaus sisältää pr-lahjoja

Vietin siskoni kanssa mukavan pienen reissun Helsingissä ja ajattelin kirjoitella siitä muutaman sanasen myös blogiin. Meiltä on kysytty sisustajan menovinkkejä Helsinkiin, joten teenpä omista lemppareistani pienen listauksen. Esittelyssä myös muutama jouluinen tuliainen.

St. George hotelli

Matkasin tosiaan perjantaina Helsinkiin viettämään aikaa siskoni kanssa. En ollut käynyt Helsingissä pitkään aikaan, viimeksi helmikuussa 2020, joten oli aivan ihanaa päästä sinne pitkästä aikaa! Innolla odotin myös meidän hotellivierailua, sillä olimme varanneet huoneen St. Georgesista. Hotelli oli kyllä aivan ihana!

Pr-toimisto Miltton, joka edustaa ihanimpia Suomi-brändejä

Marimekon ja Iittalan uutuuksia

Ensimmäisenä kävimme vierailulla parissa pr-toimistossa. Pääsen todella harvoin mihinkään pr-tapahtumiin tai vierailemaan showroomeilla, joten nämä vierailut tuntuivat erityisiltä. Milttonilla ihastelimme upeimpien suomibrändien uutuuksia: Iittalaa, Arabiaa, Fiskarsia, Marimekkoa, Uhanaa ja Kaikoa. Polhemilta saimme testiin kosmetiikkatuotteita ja tutustuimme Jotexin uutuuksiin.

Skanno
Artek Helsinki

Kiertelimme kaupungilla ja ihastelimme jouluisen Helsingin tunnelmia. Tällä kertaa Helsingin visiitti oli vain yhden yön mittainen, joten emme lähteneet kovin kauaksi. Olisi ollut ihana käydä ydinkeskustan ulkopuolella sijaitsevissa sisustusliikkeissä myös, mutta toisella kertaa sitten.

Kiersimme ydinkeskustan lempisisustusliikkeet:

  • Skannon
  • Domus Classican
  • Carl Hansen & Sonin
  • Artekin
  • Stockmannin sisustusosaston
  • Lokalin
  • jouluisen Glass House Helsingin sekä Xmas Garagen.

Sisustusliikkeissä on niin inspiroivaa kierrellä ja poimia ideoita. Kannattaa kiinnittää huomiota esillepanoihin ja väreihin. Esimerkiksi Artekin myymälässä on aina upeita seinävärejä ja ihania yhdistelmiä asetelmissa.

Artek Helsinki

Skanno

Tarjolla oli paljon ihania joulukoristeita, kynttilöitä ja joululahjaideoita, mutta omat ostokset jäivät aika vähäisiksi. Ostin Gannin pipon (jota esittelin Koti Live Goes Helsinki IG-livessä Annen tilillä), kynttilän sekä keramiikkataideteoksen. Viime vuonna sain Lokalilta muhkean joulupaketin, joten minulla oli ennestään jo aika monia nytkin myynnissä olleita tuotteita.

Tänään olen rentoutunut kotona ja nauttinut joulutunnelmasta. Keitin glögiä ja otin esille ihanat Julia Töyrylän suunnittelemat Kupla-lasit ja Nekku-lusikat, joita ihailin Lokalissa. Lokalista ostin kotiin upean Arni Aromaan suunnitteleman Craftworks Finlandin Alkueläin taideteoksen. Halusin ostaa kotiin jotain pientä ja persoonallista ja tähän teokseen ihastuin ensinäkemältä. Taideteokset ovat kyllä sellaisia ostoksia, joita ei koskaan kadu.

Craftworks Finland ”Alkueläin”

Olin jo useana jouluna ihastellut kolmihaaraista kynttilää, joten nyt ostin sellaisen meille Xmas Garagesta. Se on aivan ihana! Keltaisia Elma B:n mehiläisvahakynttilöitä ostin viime vuonna, enkä ole oikein raaskinut polttaa niitä. Näitä oli tänä vuonna myynnissä monessa paikassa. Nyt pitää kyllä polttaa näitä kynttilöitä enemmän – ei ole mitään järkeä säästellä niitä.

Tikaun joulupalloja
Iittalan jouluisen lasipallot

Pr-toimistojen showroomeilta saimme valita joitakin tuotteita omaksi ja testaukseen. Minä valitsin Iittalalta mm. lasiset joulupallot, joita olen ihastellut jo pitkään. Marimekko muisti meitä upealla joulukranssilla, jonka ripustin väliaikaisesti eteisen peilin reunaan – se sopii kyllä ihan kivasti siihenkin.

Ihana joulukranssi on lahja Marimekolta

Helsingin reissu oli aivan mahtava, mutta kyllä oli ihanaa tulla taas kotiin! Nauroimmekin Annen kanssa, kun meille aina reissuilla iskee koti-ikävä aika nopeasti. Se ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö reissulla olisi mukavaa, vaan että nautimme tosi paljon omasta kodista ja kotiinpaluu tuntuu aina ihanalta. Tällaisen pienenkin reissun jälkeen tuntuu siltä, että olisi ollut kauemminkin pois kotoa – ehkä se tunne korostuu vielä siksi, kun edellisestä reissusta on niin pitkä aika.

Nyt nautiskelen kotoilusta ja virittäydyn joulutunnelmointiin.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.