Täällä vietetään rentoa pääsiäistä ja nautitaan auringonpaisteesta. Ajattelin jakaa teille muutaman kuvan tämän vuotisesta pääsiäiskattauksesta, joka syntyi aika nopeasti ja niillä tarvikkeilla, joita kotona oli saatavilla. Ei monimutkaisia kangasservettitaitoksia tänä vuonna.

Pidimme Annen kanssa keskiviikkona pääsiäisaiheisen Koti-Live jakson Instagramissa ja kokosin sitä varten tämän kattauksen melko pikaisesti työpäivän jälkeen. Aterimetkin menivät väärinpäin, mutta kuten olen monesti sanonut, en koskaan välitä kattaussäännöistä, vaan katan pöydän oman silmän mukaan. Ja meidän kodin vasenkätisellehän nämä ovat juuri oikein päin. Mutta siis tärkeintä, että kattaus miellyttää omaa silmää.

Pohjan kattaukselle luovat Iittalan Teema-astiat, jotka ovat meillä jokapäiväisessä käytössä niin arkena kuin juhlissa. Toiseen settiin laitoin vähän erilaiset viinilasit, eli pöydän toisessa päässä on Iittalan Essence-sarjan valkoviinilasit, jotka olemme aikoinaan saaneet häälahjaksi, ja toisessa päässä Balmuirin kristallilasit. Vesilaseina on Marimekon keltaiset Sukat makkaralla -lasit. Aterimina tässä kattauksessa ovat IKEA:n mustat aterimet.

Olen useana vuonna taitellut kangasserveteistä erilaisia pupusia, mutta tänä vuonna päätin keksiä jotain muuta. Taittelin pellavaservettini ihan simppelisti ja kokosin sen päälle pienen asetelman Pentikin rengaskoristeesta sekä muffinssivuoasta, johon laitoin pääsiäiskarkkeja. Nämä Pandan toffeenmakuiset pääsiäiskarkit ovat paitsi erittäin herkullisia myös tosi kauniin näköisiä. Pikkukarkkien sekaan voi laittaa myös Mignon-munan, kuten olin tehnyt yhteen settiin.

Maljakkoon sujautin markettikukkasia, jotka kävin edellisiltana Cittarista hakemassa. Eli löysin sieltä näin ihania erikoisia tulppaaneita sekä onnenoksia. Yleensä kyllä keskitän kaikki kukkaostokseni kivijalkamyymälöihin, mutta kiireessä ja myöhään illalla oli kiva, että ruokakaupasta löytyi näin ihanat vaihtoehdot. Onnenoksat ovat kivaa vaihtelua pajunkissoille ja niihin tulee näyttävät keltaiset kukat. Pöydän toiseen päähän laitoin helmililjoja Iittalan Nappula-ruukkuun.

Viimeistelin pääsiäistunnelman muutamalla pääsiäiskoristeella (pupu on Pentikistä ja tiput ikivanhoja) sekä parilla keltaisella koristetyynyllä (Marimekon Unikko-tyyny ja Johanna Gullichenin tyyny). En yhtään ole kyllästynyt keltaiseen, vaan minusta on ihanaa tuoda sitä vieläkin lisää kotiin näin pääsiäisenä.

Nyt pitääkin alkaa pakkaushommiin, sillä loppuosan pääsiäisestä vietämme mökillä. Niin ihanaa! Kävimme siellä eilen pikaisesti ja lumi oli jo sulanut tosi paljon mökin pihapiiristä. Meidän kodin pihalla on paljon enemmän lunta. Keväiset terassikaffit siintävät mielessä!

Rentouttavaa pääsiäistä!

Author

1 Comment

  1. Mukavaa Pääsiäistä! Kauniilta näyttää teidän pääsiäinen(kin)! Haluaisin kysyä, miten noissa Ikean aterimissa on tuo musta pinta säilynyt? Vaihtelun vuoksi (ja toki uusien aterimien tarpeeseen) tekisi mieli mökille hommata tuollaiset, mutta mietityttää, lähteekö tuo pinta lohkeilemaan.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.