*päiväpeitteestä saatu alennusta

Kanaviani pidemmän aikaa seuranneet taitavatkin tietää, että pidän rennoista petauksista ja käytämme harvoin päiväpeitettä. Meillä ei edes ole ollut sellaista päiväpeitettä, joka sopisi keltaiseen makuuhuoneeseen. Mutta nyt olen hankkinut uuden, käännettävän päiväpeitteen. Rasti seinään!

Päiväpeite suojaa vuodevaatteita ja viimeistelee petauksen

Tiedätte ehkä myös sen, että olen lakanafriikki ja päiväpeitottomuus kiteytyy myös ajatukseen siitä, miksi kauniit lakanat pitäisi peittää. Päiväpeite kuitenkin suojaa lakanoita pölyltä ja tahroilta päivisin, joten on siinä mielessä ihan käytännöllinen hankinta. Ja kyllähän se viimeistelee petauksen.

Tämä ihana pellavainen päiväpeite on kotimaiselta Balmuirilta. Minulle sisutustuotteiden ja huonekalujen hankinnassa yksi tärkeimmistä kriteereistä on monikäyttöisyys. Se voi ilmetä monin eri tavoin tuotteesta riippuen. Tässä Balmuirin päiväpeitteessä tuo monikäyttöisyys ilmenee siten, että peite on kaksipuoleinen. Eli voin halutessani pitää esillä valkoista tai tätä kauniin hiekanväristä linen melange -sävyistä puolta. Ihanaa!

Kaksipuoleinen päiväpeite tuo vaihtelua petaukseen

Päiväpeitteen molemmat värit sopivat kauniisti keltaiseen makuuhuoneeseen. Päiväpeite tekee petauksesta selkeästi viimeistellymmän. Pellava on yksi lempimateriaaleistani ja kaapista löytyy useampi pellavainen lakanasetti, joten päiväpeite sopii kivasti myös lakanasetteihini. Usein nimittäin petaan sängyn juuri näin, että tyynyosa jää esille, enkä vedä päiväpeitettä sängynpäätyyn asti.

Tulee niin kesäinen fiilis jo, kun aurinko porottaa! Kissatkin nauttivat pedatusta sängystä ja auringosta. Pellava on ihana luonnonmateriaali mihin aikaan vuodesta vain, sillä se viilentää kuumalla ja lämmittää kylmällä. Tykkään tosi paljon myös pellavan rennosta luonteesta, johon kuuluukin muutamat rypyt.

Vinkkaanpa vielä, että nyt kannattaa kurkistaa Instagram-tilini puolelle, sillä siellä on juuri kuvia ja Story-pätkiä siitä, miltä tämä päiväpeite ihanine petauksineen näyttää meidän mökillä Villa Fregatissa. Ja myös muutama vaatelempparini Balmuirilta. IG-sisällöt on toteutettu yhteistyössä Balmuirin kanssa.

Ihanaa, aurinkoista viikonloppua!

Author

6 Comments

 1. On kyllä kaunis päiväpeitto ja ihana kun on käännettävä <3

  Pellava on kyllä täälläkin suosikki materiaaleista <3 Aurinkoa sinne sunnuntaille 🙂

  • Suvi M Reply

   Pellava on kyllä niin ihana materiaali! Ja monikäyttöisyys (tässä tapauksessa käännettävyys) on iso plussa. Aurinkoisia päiviä sinnekin!

 2. Hei,
  Ihailen tyyliänne! Voiko udella, mikä on teidän olohuoneen seinän värikoodi? Tuo väri on niin rauhallisen mutta samalla piristävän näköinen ?

  • Suvi M Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Ruokapöydän takainen seinä on maalattu Tikkurilan Batisti-sävyllä. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.