*lakanat saatu Familonilta

Huh hellettä! Täällä meilläpäin ollaan vältytty pahimmilta helteiltä, mutta on täälläkin välillä ollut tuskallisen kuumaa. Kuumuus saattaa häiritä myös yöunia ja siksi pyrin aina kesäisin petaamaan sängyn mahdollisimman raikkaaksi ja suosimaan lakanoissa parhaita materiaaleja viilennykseen.

Makuuhuoneen viilennyksessä kannattaa huomioida myös petivaatteiden materiaalit

Tuulettimet ovat vakiovarustus kesäsisustuksessa, mutta makuuhuoneen viilennyksessä kannattaa huomioida myös petivaatteiden materiaalit. Lempimateriaalejani lakanoissa ovat pellava ja perkaalipuuvilla. Molemmat sopivat mainiosti kesäpetaukseen, eivätkä tunnu liian hiostavilta.

Jos kesäpetaukseen kuitenkin pitäisi valita jompikumpi, pellava tai perkaalipuuvilla, niin taidan valita perkaalipuuvillan. Se johtuu siitä, että perkaalipuuvilla on hyvin ilmava materiaali ja se jättää ikäänkuin ilmatilaa ihon ja lakanan väliin. Eli se ei mene ihonmyötäisesti kuten jotkin materiaalit.

Meillä on ennestään ollut Familonin vaaleansiniset perkaalipuuvillalakanat ja jonkin aikaa sitten sain Familonilta samanlaiset valkoisena. Suosittelen näitä lakanoita lämpimästi! Materiaali on siinäkin mielessä erinomainen, että siihen ei tartu kissankarvat, eikä perkaalipuuvilla rypisty liikaa.

Tästäkin petauksesta löytyy kyllä myös pellavaa, nimittäin isot 60×80 Familonin tyynyliinoista. Pellavan hyvä puoli on siinä, että kuumalla ilmalla se tuntuu viileältä ja vastaavasti kylmällä ilmalla lämpöiseltä. Sekin on siis erittäin hyvä materiaali kesäpetaukseen.

Valkoiset lakanat tuovat viileän raikasta tunnelmaa myös visuaalisesti makuuhuoneeseen. Ikkunan pellavaiset verhot siivilöivät auringonsäteitä kauniisti, mutta yöksi vedän kyllä pimennysverhon alas. Syreeninoksat maljakossa tuovat ihanan raikkaan tuoksun.

Öisin meillä on ollut tuuletin puhaltamassa jalkopäähän, sillä minä ainakin koen, että jos jalat ovat viileässä, niin koko olo tuntuu paljon vilpoisemmalta. Tuulettimesta menee herkästi myös niska jumiin jos se puhaltaa pään alueelle.

Tehokkain viilennysapu meille saapui kuitenkin tiistaina, kun kotiimme asennettiin ilmalämpöpumppu. Olimme miettineet sen hankintaa monena kesänä ja olemme todenneet sen mökillä erittäin hyväksi ratkaisuksi, mutta ilmojen viiletessä sen hankinta aina unohtui. No, tänä vuonna se vihdoin asennettiin olohuoneeseen ja jo näin muutaman päivän jälkeen olemme erittäin tyytyväisiä.

Ihanaa juhannusviikkoa kaikille! Blogi ei vielä siirry kesälomalle, sillä tiedossa on vielä muutamakin kesäinen päivitys. Juhannusta lähdemme viettämään mökille ja toivottavasti saadaan nauttia aurinkoisesta keskikesän juhlasta!

Lue myös: Viilennystä makuuhuoneeseen

Author

4 Comments

  1. Pia Turunen Reply

    Heippa, onko petivaatteet pesty ennen käyttöä? Mietin vaan kun taitokset näkyvät niin tuli mieleeni, en tarkoita mitään pahaa. Kuulun facessa siivousryhmään, siellä oli kyse pesevätkö ihmiset petivaatteet ennen käyttöä ja yllättävän moni kommentoi ettei pese. Itse tykkään kyllä pestä.)

    • Suvi M Reply

      Juu, en pese ennen ekaa käyttöä. Ei ole tullut mitään ongelmia siitä. 🙂 Tiedän, että jotku pesee. Kukin tyylillään.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.