Vuoden vaihtuessa olen perinteisesti tehnyt katsauksen menneeseen vuoteen ja nostanut esiin blogin keskeisimpiä sisältöjä vuoden varrelta. Muisteloa värittää tällä kertaa vahvasti vuoden 2020 koronakäänteet ja nyt tekee mieli suunnata katse jo tulevaan vuoteen 2021.

Tammikuu 2020

Tammikuussa ei kellään tietenkään ollut aavistustakaan siitä millainen vuosi meitä kohtaisikaan. Kirjoittelin perinteisen trendikatsauksen ja näpertelin rikkoutuneen Iittala-valaisimen parissa. Tammikuussa pelkistetympi sisustustyyli viehättää runsaan joulukauden jälkeen ja meilläkin oli tammikuussa olohuoneessa melko karsittu värimaailma ja esillepanot.

Helmikuu 2020

Helmikuussa matkustin Tukholmaan huonekalumessuille Philips Huen kutsumana; siitä alkoi vuoden kestänyt brändilähettiläsyhteistyö. Korona alkoi levitä ja tuolla matkallakin se puhututti meidän seurueessa, mutta silti virus tuntui kovin kaukaiselta. Helmikuussa vietimme myös hiihtolomaa ja matkustimme koko perheen kanssa Helsinkiin. Nämä olivatkin vuoden ainoat reissut.

Kotona aloitettiin pienet remppahommat, kun maalasimme makuuhuoneen vaaleankeltaiseksi ja ruokailutilan seinän neutraalin harmaaksi. Kirjoittelin myös kodin vanhimmista kalusteista.

Maaliskuu 2020

Maaliskuussa arki muuttui meillä kaikilla, kun koronarajoitukset astuivat voimaan. Nuo työpäivät ovat jääneet erityisesti mieleen (ehkä muistattekin, että työskentelen sote-alalla viestintähommissa). Huoli tulevasta oli suurta, mutta samalla luotin siihen, että Suomi hoitaa homman hyvin – ja edelleen olen luottavainen sen suhteen.

Ahdistavassa tilanteessa luonto antoi paljon voimaa ja mökille oli ihana paeta. Etsin mielenrauhaa luonnosta ja kyllä myös sisustelustakin – kirjoitin siitä, mikä oli parasta juuri sillä hetkellä. Kodin sisustaminen ja visuaaliset asiat antavat minulle vastapainoa arkeen ja auttavat palautumaan. Se on yksi keskeisimmistä syistä, miksi haluan pitää omat somekanavani pääosin kepeinä.

Huhtikuu 2020

Huhtikuussa sisusteltiin mökillä Villa Fregatissa. Yläkertaan rakentui pieni työpiste vanhoista ja uusista String-hyllyn osista. Etätöitä emme kuitenkaan mökillä tehneet, vaan arkipäivät kuluivat kotitoimistolla. Mankun työpiste rakennettiin saunatuvalle ja minä linnoittauduin keittiönpöydän ääreen. Lapset kävivät etäkoulua kotona. Erilaista arkea elettiin.

Huhtikuussa maalasimme mökin alakerran makuuhuoneen levollisella sävyllä ja Mankkun nikkaroi sinne kauniin sängynpäädyn. Asensimme Philips Hue -pihavaloja ja vietimme pääsiäistä.

Toukokuu 2020

Toukokuussa katse oli vahvasti pihajutuissa ja kirjoittelin terassien rakentamisesta sekä vanhan terassimme öljyämisestä. Nautin sesongin kukkasista ja moni taisi todetakin, että onneksi korona iski keväällä valoisuuden lisääntyessä, eikä marraskuussa – emmepä osanneet tai halunneet ennakoida, että vuoden pimeimpäänkin aikaan taistelemme edelleen koronaa vastaan. Jokaisesta tilanteesta on kuitenkin löydettävä jotain positiivisiakin seikkoja, jotka auttavat jaksamaan.

Kesäkuu 2020

Kesäkuussa alkoi jo näyttää paremmalta koronatilanteen kannalta ja pääsimme viettämään ihanaa kesää ja juhannusta. Mökkeilimme paljon ja minä asuin shortsihaalarissani ja kesähatussani. Kirjoittelin puutarhajutuista ja maailman mukavimmista ulkokäyttöön soveltuvista säkkituoleista. Ajatukset olivat jo vahvasti heinäkuun kesälomassa.

Heinäkuu 2020

Heinäkuu oli meidän perheen yhteinen lomakuukausi ja blogikin hiljeni normaalista tahdista. Vietimme paljon aikaa mökillä ja kirjoittelin Villa Fregatin kesäsisustuksesta. Kotona sohvat uudistuivat uusilla sohvanpäällisillä.

Elokuu 2020

Elokuussa koitti paluu arkeen ja paremman koronatilanteen vuoksi pääsin palaamaan ihan työpaikalle omalle työpisteelleni. Blogini täytti 10 vuotta ja pääsin vihdoin kertomaan teillekin, että pääsin osaksi Asennemedian tiimiä. Olen niin iloinen siitä, että kanavieni myynti on niin ammattitaitoisissa käsissä!

Kirjoittelin loppukesän terassitunnelmista ja sisustelin kotona Iittalan Taika -tekstiileillä niin makuuhuoneessa kuin kylpyhuoneessakin. Halusin myös kiinnittää huomioita seikkoihin, jotka auttavat jaksamaan arjessa – siitä kuinka valaistus voi tukea päivärytmiä. Innostuin myös syömään terveellisemmin.

Syyskuu 2020

Syyskuussa kirjoittelin tyylini kulmakivistä ja siitä, kuinka haluaisin laajentaa blogini aihepiiriä. Sisustus on selkeästi intohimoni ja se tulee aina olemaan punainen lanka kanavissani, mutta välillä on kiva kirjoitella esimerkiksi tyylijutuista tai kosmetiikasta. Kirjoittelin myös sisustusjemmasta ja petasin makuuhuoneeseen aurinkoista tunnelmaa Marimekon Unikko-lakanoilla.

Lokakuu 2020

Lokakuussa vietettiin syyslomaa mökillä ja luonto tarjosi aivan uskomattoman kauniita näkymiä. En koskaan kyllästy ihailemaan merta ja sitä kuinka erilaiselta se voikaan näyttää.

Innostuin kierrekynttilöistä ja kirjoittelin siitä tuleeko ostettua turhaa tavaraa vain siksi, että saisi jotain pientä piristystä kotiin. Kokosin myös koostepostauksen meidän valaisimista ja listasin lempikosmetiikkatuotteitani.

Marraskuu 2020

Marraskuussa kirjoittelin syystrendeistä. Tuntuu, että syksy kesti tosi pitkään, enkä oikeastaan aloittanut hirveästi jouluvalmisteluita vielä marraskuussa. Joulukattausta suunnittelin etukäteen, mutta varsinaisen jouluttelun aloitin vasta joulukuussa. Marraskuussa kirjoitin kokemuksia robotti-imurista ja vastasin kysymyksiin meidän kodin tiloista.

Joulukuu 2020

Joulukuussa aloitin jouluttelun hankkimalla jouluisia kukkasia: hyasintteja, amarylliksia sekä mistelinoksia. Kotiin joulutunnelma syntyi lopulta pienillä jutuilla, enkä sisustanut kotia suuremmin jouluun. Villa Fregattiinkin jouluilme syntyi yksinkertaisesti havuista ja kausivaloista.

Vuoden lähestyessä loppuaan olin kyllä kieltämättä aika väsynyt ja odotin joululomaa innolla. Onkin todella ihanaa, että olen saanut viettää joutilaita välipäiviä. Hyvä palautumisen merkki on se, että alkaa olla jo vähän ikävä töihin ja huomaan lievän FOMO-ilmiön, kun näen mitä siellä on välipäivinä puuhasteltu. Toki nautin edelleen myös näistä viimeisistä lomapäivistä.

Toiveita vuodelle 2021

Vuodesta 2021 toivon ensisijaisesti sitä, että pääsisimme palaamaan normaalimpaan maailmaan. Minulta kysyttiin taannoin millaisia suunnitelmia tai toiveita minulla on ensi vuodelle kanavissani ja minun on täytyy todeta, että toivon vain, että pääsen tekemään kivoja juttuja. Aiemmin kaipasin tavoitteita ja uudistuksia, mutta lopulta innostus tulee niistä pienistä jutuista ja mielekkäistä yhteistöistä. Tietysti tykkään aina ideoida uutta, mutta ideat eivät synny tilauksesta, vaan inspiraatiosta.

Toivon vain, että pääsen tekemään kivoja juttuja

Tänä vuonna yksi kivoimmista jutuista on ollut yhteinen Koti-Live Instagramissa siskoni Annen kanssa. Ensi vuonna tulemme varmasti jatkamaan Koti-Live lähetyksiä ja tallenteet löytyvät myöhemminkin linkkinä täältä blogista sekä IGTV:n puolelta.

Vuodelle 2021 on jo sovittuna myös muutamia tosi kivoja yhteistyöjuttuja, joista olen todella innoissani! Koskaan aikaisemmin minulla ei ole ollut kevätkauden yhteistyökuviot näin hyvin selvillä tässä vaiheessa. Minulle on tärkeää, että ensi vuonnakin jää sopivasti aikaa vain olemiseen ja inspiroitumiseen, joten teen yhteistyöjuttuja harkitusti ja kanaviini sopivien brändien kanssa.

*

Oikein lämmin kiitos teille kaikille blogini lukijoille kuluneesta vuodesta! Kiitos kivoista viesteistä ja kommenteista, joita olette laittaneet minulle eri kanavia pitkin – ne merkitsevät minulle todella paljon.

❤

Suuri kiitos myös vuoden 2020 yhteistyökumppaneilleni luottamuksesta ja inspiroivista yhteistöistä
sekä pr-lahjoista!

Kiitos:

Aarikka – Adea – Aino jäätelö – Arabia – Asennemedia – Babler – Bonden Living – Biskophides – Candle Light Story – Cilla’s – Cosy Publishing – Dermosil – Doorie –  Gauhar Helsinki – Ellos – IKEA – Iittala – Kannustalo – Kestopuu –  Kivilähde – Lokal Helsinki –  LK’s Beauty – Philips Hue –  Ropogarden – SEES – Taika cosmetics – Tammi kirjat – Tikkurila – Weber – Woodnotes – Zonin

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.