*postaus sisältää Iittalalta pr-lahjaksi saatuja tuotteita

Vaikka kovasti innostunkin väreistä sisustamisessa juuri nyt, on makuuhuone sellainen tila, jonka ilmeen haluan yleensä pitää melko rauhallisena ja neutraalina, hyvää unta tukevana. Uudistin meidän makuuhuonetta uusin tekstiilein ja samalla päivitin myös esillepanoja – pieniä, mutta kokonaisuuden kannalta merkittäviä päivityksiä.

Olen tehnyt kotona pieniä päivityksiä, jotka pehmentävät paluuta arkeen

Neljän viikon loma alkaa olla lopussa ja huomenna meilläkin koittaa paluu arkeen ja töihin. Lapset saavat lomailla vielä keskiviikkoon saakka. Kesäloma on tuntunut ihanalta ja pitkältä. Loman loppupuolella olen tehnyt kotona joitakin päivityksiä, joiden uskon pehmentävän paluuta arkeen. Yksi näistä päivityksistä on makuuhuoneen ilmeen muuttaminen pienin keinoin.

Te taidattekin tietää, että rakastan erilaisia lakanoita! Minulta löytyy monenlaista sorttia niin materiaalien kuin värien suhteen. Lakanoilla on niin helppo päivittää makuuhuoneen ilmettä, varsinkin kun me emme käytä päiväpeitettä, vaan petaamme sängyn nätisti lakanoiden avulla.

Kuviollisia lakanoita kaapissani ei ole juurikaan ollut, kunnes nyt! Ihana Iittala lähetti minulle kesällä uusia Taika-sarjan tekstiileitä ja mukana oli tämä upea lakanasetti. Olen aina ihaillut Taika-sarjan huikean kaunista kuosia, jonka on suunnitellut Klaus Haapaniemi. Kuosi sopii minusta todella kauniisti tekstiileihin; se tuo kivasti elävyyttä ja mielenkiintoa. Paketissa oli myös Taika-sarjan harmaita pyyhkeitä ja ne pääsivät myös heti käyttöön – voidaan kurkistaa kylpyhuoneeseen vielä myöhemmin tarkemmin.

Kun talvella maalaisimme makuuhuoneen keltaiseksi, tiesin että värivalinta saattaa rajoittaa lakanavalintojani. Kaikki sävyt eivät välttämättä sovi yhteen murretun keltaisten seinien kanssa, mutta ennakkoluulottomasti olen silti tehnyt värikokeiluita (esim. murretun vaaleanpunaisten lakanoiden kanssa). Harmaa on varma valinta, sillä se sopii yhteen monenlaisten sävyjen kanssa. Uudet Iittala Taika lakanat ovat kauniin harmoniset, sillä tekstiilien tummanharmaa kuosi on painettu vaaleamman harmaalle pohjalle. Taika-lakanasettiä saa myös tummansinisenä ja viininpunaisena – upeita nekin!

Laadukkaat lakanat ovat arjen luksusta

Iittala Taika lakanat tuntuvat todella miellyttäviltä ihoa vasten. Materiaali on 100% korkealaatuista puuvillaa ja sen kyllä tuntee! Taika-lakanoiden lankaluku on 150, kun tyypillisimmän peruslakanan lankatiheys on 20-40. Pehmoisissa puuvillalakanoissa tuntuu ihanalta nukkua.

Samalla päivitin makuuhuoneen ilmettä myös muilta osin: vaihdoin esillepanoja ja ripustin ikkunaan uudet verhot! Ostin nimittäin kesälomareissulla Raision Ikeasta valkoiset pellavaverhot. Olin jo pitkään etsinyt valkoisia pellavaverhoja, sillä minusta ne ovat tavallaan sisustuksen peruselemetti – samoin, kun vaatekaapissa on tiettyjä perusjuttuja (esim. valkoinen t-paita). Ja voi että miten ihanat verhot ovatkaan!

Tykkään pitää makuuhuoneessa pitkiä verhoja, sillä ne luovat sinne utuista tunnelmaa ja pehmentävät ilta-auringon voimakkaampia säteitä. Valkoiset pellavaverhot ovat ihanan raikkaat. Tulen varmasti käyttämään niitä myös olohuoneessa jossain vaiheessa.

Sängynpäädyn tasolle vaihdoin pitkästä aikaa valaisimen; tuon ihanan Santa & Colen Cestitia-valaisimen, jonka ostin itselleni joululahjaksi. Tykkään siitä ihan valtavasti ja se sopii tosi kauniisti myös makuuhuoneeseen (aiemminhan se oli sivuhyllyn päällä makuuhuoneen oven vieressä). Lisäksi nostin tason päälle Iittalan Kaasa-kynttilälyhdyn, joka on ollut suosikkini vuosikaudet. Asetelman viimeisteli kirjapino. Tuosta on näppärä napata iltalukemiset ennen nukkumaanmenoa.

Kauniisti ja rauhallisin sävyin sisustettu makuuhuone kutsuu lepäämään. Vaikka palaankin töihin hyvillä mielin ja innostuneena, niin uskon, että aikaiset aamuheräämiset saattavat aluksi tuottaa tuskaa. Kaunis ja toimiva koti helpottaa arkea niin käytännöllisessä kuin astillisessa mielessä. Makuuhuoneen kutsuva ilme houkuttelee kömpimään peiton alle ajoissa, mikä auttaa arkirytmiin siirtymisessä. Lupaan raportoida miten lempeään arkeen paluun keinoni ovat toimineet, ja palaan tähän teemaan vielä toisesta näkökulmasta pian!

Author

3 Comments

 1. Nämä lakanat on kyllä nätit. Itsellä jäi vain harmittamaan hieman kun tuo laatu ei ole parempi. Kirjoitit tuossa että lankaluku on 150. Se on normaali edullisempien lakanoiden lankaluku, jonka miltei kaikki lakanat täyttävät. Käytännössä luku on aina vähintään yli 100 (esimerkiksi harvaan kudotussa pellavakankaassa usein n. 120). Puuvillalta voi odottaa jo yli 200 jos haluaa tiiviimpää ja ylellisempää tuntua lakanoihin. En tiedä mistä olit poiminut peruslakanan lankatiheydeksi 20-40?

  Joka tapauksessa kivalta ainakin näyttävät kuvissa ja ihana tunnelma makkarissa. Varsinkin tuo seinän väri on ihana! Pitää päästä tunnustelemaan näitä lakanoita, jos ne kuitenkin olisivat kivat käytössä.

  • Suvi M Reply

   Onpa kiva kuulla, että tykkäät makkarin uudesta ilmeestä! 🙂

   Tuon peruslakanan lankatiheyden löysin netistä useammastakin lähteestä, joten luotin niihin. En siis ole mitenkään asiantuntija lankalukujen suhteen. 😀 Mutta nämä Iittalan lakanat ovat minusta kyllä tosi laadukkaan tuntuiset ja miellyttävät. Tykkään kovasti!

 2. Taika sopii hyvin lakanakuosiksi, oikein kauniilta näyttää sisustus muutenkin. 🙂 Itseä vaan mietityttää kuinka turvalliset ovat vuodevaatteena käyttää, kun öko-tex sertifikaattia ei ole?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.