Kaupallinen yhteistyö: Adea

*sohvanpäälliset saatu yhteistyössä

Meidän olohuone on saanut uutta ilmettä ja nyt tuntuu, että palaset ovat vihdoin loksahtaneet kohdilleen! Adean sohvat uudistuivat irtopäällisillä ja lisäksi olen karsinut olohuoneen ilmettä. Olen ihan innoissani siitä, kuinka pienellä vaivalla tila päivittyi!

Halusimme satsata sohviin, jotka kulkisivat matkassa vuosikaudet

Nämä kotimaisen Adean ”Band” sohvat ovat olleet meillä pian 10 vuotta. Kun rakensimme tämän kodin, halusimme ensimmäistä kertaa satsata kunnon sohviin – sellaisiin, jotka kulkisivat mukana vuosikaudet. Ja sellaiset nämä sohvat ovat todellakin olleet! Kymmenessä vuodessa ne ovat täydellisesti säilyttäneet ryhtinsä ja untuvaiset selkätyynyt palautuvat muhkeaksi aina pienellä pöyhimisellä. Olemme siis kaikin puolin olleet erittäin tyytyväsiä Band-sohviin.

Vuosien varrella olen muuttanut sohvien ilmettä monin eri keinoin. Olen pitänyt sohvamoduleita kiinni toisissaan, jolloin ne muodostavat kulmasohvan, sekä erillään (sillä tavoin useinmiten), olen vaihdellut sohvien paikkaa ja muuttanut ilmettä myös karsimalla selkätyynyt kokonaan pois. Ja tietysti olen muuttanut ilmettä myös sohvanpäällisiä vaihtamalla. Ennestään meillä oli kahdet irtopäälliset, harmaat ja valkoiset, ja niitä vaihtelemalla ilme muuttui nopeasti.

Sohvanpäällisiä vaihtamalla ilme muuttuu helposti

Yhteistyössä Adean kanssa hankimme vielä kolmannet päälliset* sohviin. Mietimme pitkään tummien ja vaaleiden päällisten välillä ja mallailin erilaisia kangasvaihtoehtoja kotona. Selvää oli, että halusin valita sellaiset sohvanpäälliset, jotka olisivat selkeästi erilaiset kuin kahdet aiemmat päälliset. Mankku toivoi tummia päällisiä, mutta jos olisimme sellaiset valinneet, niin se olisi aiheuttanut lumipalloefektin, sillä silloin myös matto ja sohvapöydätkin olisi pitänyt vaihtaa. Niinpä päädyimme puntaroimaan erilaisten beigen ja hiekkaisten sävyjen välillä.

Yksi tärkeimmistä kriteereistä oli vesipestävä kangas

Nyt eläväpintaiset buklee-kankaat ovat erittäin ajankohtaisia ja niitä näkee monien valmistajien sohvissa ja nojatuoleissa. Adeallakin on uutuus Origami-sohva, jossa on upea pörrömäinen pinta. Omaan kotiin mielsin tällaisen kankaan liian trendikkääksi. Mutta mieleni muuttui, kun näin kuinka Vepsäläisellä oli esillä Band-sohvia, joissa oli buklee-tyylinen kangas. Se vahvisti päätöksen ja niinpä päädyimme puntaroimaan vaihtoehtoa struktuuripintaisista kankaista.

Yksi tärkeimmistä kriteereistä oli se, että kangas olisi vesipestävä. En edes katsonut muita vaihtoehtoja. Molemmat aiemmat sohvanpäällisemme ovat vesipestäviä ja on niin kätevää, kun ne voi vain sujauttaa omaan koneeseen jos tahroja tulee. Näin ollen valitsimme kankaan, jonka nimi on Osaka. Sävy on 05.

Uudet päälliset ovat aivan ihanat! Minusta tuntuu, että saimme kokonaan uudet sohvat! Kauempaa katsottuna kankaan pinta näyttää melko tasaiselta, mutta pintastruktuuri erottuu lähempää. Sävy sopii meille täydellisesti: niin hiljattain maalattuun taustaseinään kuin mattoomme sekä muihin huonekaluihin.

Tuntuu kuin olisimme saaneet kokonaan uudet sohvat!

Kissaperheessä kankaan valinnassa tulee huomioida myös se, kuinka se kestäisi kosketusta kissan kynsien kanssa. Tällaisessa eläväpintaisessa kankaassa ei pienet raapaisut näy ja löystyneen lankasilmukan voi helposti työntää takaisin kankaan sisään (kuten olen IG-videoissani näyttänyt). Mutta onneksi kissamme ovat jättäneet sohvan kokonaan rauhaan! Kumpikaan ei ole raapinut sohvia kertaakaan, mikä on aika yllättävää! Usein kissa raapii uutta huonekalua ikäänkuin merkitäkseen sen. Heillä on kyllä huoneen nurkassa niin iso raapimispuulaitos, että se varmasti hillitsee huonekalujen raapimista (ja on heidät kyllä pentuna jo opetettukin ettei saa raapia).

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Myös karsiminen toi uutta ilmettä olohuoneeseen

Olohuone sai uutta ilmettä myös pienellä karsimisella. Veimme vihdoin suuren nojatuoli-rahi-yhdistelmän pois (vanhempieni vintille) ja nyt &traditionin Catch-nojatuolini pääsi takaisin omalle paikalleen. Karsin myös koristetyynyjen määrää, sillä tokihan haluan nyt nauttia uusista sohvanpäällisistä ja antaa niille päähuomion.

Nyt tuntuu siltä, että olohuone näyttää siltä, miltä sen kuuluukin: sopiva sekoitus ajattomuutta ja ajankohtaisia sisustustrendejä. Uudet sohvanpäälliset ovat niin ihanat, että tuskin edes vaihdan päällisiä pitkään aikaan! Pidän tästä hiekkaisesta sävystä valtavan paljon ja kankaan pinta on sopivan eläväinen olematta liian levoton tai hallitseva. On aivan mahtavaa, että vanhaa arvokasta huonekalua voi uudistaa näin helposti!

Näistä viime aikaisista postauksista pääset katsomaan, miltä sohvat näyttävät eri päällisillä:

Muutama väripilkku lisää olohuoneeseen (valkoiset päälliset)

Tauluja seinille ja lisää sävyjä sisustukseen (harmaat päälliset)

Author

11 Comments

 1. Siis aivan mielettömän kauniit. Nyt entisestään vahvistui, että haluan adean band sohvan meille. Olen jo pitkään ihastellut heidän sohvia.

  • Kiva lukea postaustasi koska meille tulossa sama sohva. Tilaus odottaa enää kankaan vahvistusta. Tällä hetkellä ollaan kallistumassa DAS nro 50 kankaaseen vesipesun ja helppohoitoisuuden vuoksi. Mitkä kankaat teidän sohvassa on? Sekä uusi että aiempi väri on todella kaunis

   • Suvi M Reply

    Mukava kuulla! 🙂 Suosittelen kyllä panostamaan sohvakankaan laatuun, sillä laadukkaalla kankaalla sohva kestää kauniina pitkään. Nämä uudet päälliset ovat siis Osaka ja sävy on 05. Aiemmat valkoiset ovat Linosa-kangasta. Harmaat päälliset ovat sellaista kangasta, jota ei enää ole valikoimassa.

  • Suvi M Reply

   Voi kuinka ihana kuulla! 🙂 Band-sohva on kyllä loistava! Mökillähän meillä on Adean Mr. Jones ja sekin on ihana – siinä on sellainen memory foam -istuinosa, joka on niin mukava!

 2. Löysin sivusi etsiessäni Tikkurilan valkoisen sävyjä. Aivan ihania ideoita ja loistavat kuvat! Tästä tulee uusi iltalukemistoni.

  Sohvien uudet päälliset ja kuvat mm. olohuoneesta ovat aarreaitta aloittevalle postauksien lukijalle.

  Mikä lattia teillä on olohuoneessa? Siinä on hieno sävy ja lankun leveys. Millä se on käsitelty?

  • Suvi M Reply

   Voi kuinka ihana kuulla! 🙂 Tervetuloa tänne!

   Meillä on kotona Paradoorin tammiparketti, joka on valkomattaöljytty.

 3. Löysin tänne vasta nyt sohvakuumeessani. Samainen Osaka 05 meillä suunnitelmissa, mutta vielä mietin onko liian keltaiseen taittava hiekka – ei kai? Mallipalasta on haastava arvioida miltä näyttää suurena pintana.

  • Suvi M Reply

   Kiva, kun löysit tänne! 🙂 Ei se taita oikeastaan ollenkaan keltaiseen. On aivan ihana sävy! Suosittelen.

 4. Minulla on mallipala Osaka 05 kankaasta ja väri on todella kaunis.
  Nyt minua arveluttaa kankaan eläväinen pinta. Kysynkin, että onko teillä tullut langannousuja tai onko kangas nyppyyntynyt?

  • Suvi M Reply

   Ei ole yhtään kumpaakaan tapahtunut. Meidän Topi-kissa pentuna kyllä vähän kynsi sohvaa, mutta ei niistäkään jäänyt isoja jälkiä. Eläväinen pinta antaa paljon anteeksi. 🙂

 5. Hei, olen hankkimassa Adea band C215 sohvaa ja kiinnostaa myös tuo Osaka 05. Meillä on keskiharmaat nojatuolit puukäsinojilla niin
  luuletko että tuo olisi liian beige niihin? Olen nähnyt sohvan tuolla kankaalla liikkeessä ja se oli kyllä kaunis mutta kotonahan sen
  vasta näkee valmiina. Toinen sävy Osaka 51 on vaalean harmaa jota en ole nähnyt kuin pienenä palasena ja nyt pähkäilen kovasti.
  Meillä on tammen väriset lattiat ja valkoiset Tikkurila Paperi sävyiset seinät. Mitä sanoisit?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.