Joulun aika ja tunnelmallinen kausi lähestyy, mutta ihan vielä en ole valmis aloittamaan jouluttelua. Nautin kodin syystunnelmasta ja tämän kauden trendeistä, joita on helppo tuoda omaan sisustukseen. Listasin niistä kolme keskeisintä.

Kuivakukat

Kuivakukkabuumi alkoi jo jonkin aikaa sitten, mutta minusta tuntuu, että se on tänä syksynä voimistunut erityisesti. Tietysti vuodenaika vaikuttaa: kuivakukat sopivat syksyyn paremmin kuin heleään kesäkauteen. Meillä on aiemmin ollut yksittäisiä kuivakukkia, jotka olen kuivattanut oman pihan penkeistä (etenkin laukkoja). Nyt innostuin ensimmäistä kertaa ostamaan oikein kunnon kuivakukkakimpun. Se on upea!

Ihailen paljon myös kuivakukkakransseja. Kannattaa tsekata esim. Johannapauliina-design, joka tekee todella upeita kransseja!

Kierrekynttilät

Instagramin seuraajat ovat varmasti törmänneet kierrekynttilätrendiin. Niitä näkyy nyt joka paikassa ja moni on innostunut tekemään Reels-videoita kynttilöiden kieputtelusta. Me Annen kanssa yritimme myös itse tehdä kierrekynttilöitä viimeisimmässä Koti-Livessä. Joko katsoit sen? Kierrekynttilöiden tekeminen ei välttämättä ole niin helppoa kuin Reels-videoista voisi päätellä. No, sain pari onnistumaan. Mutta meillä oli niin hauska live! Tärkeää kierrekynttilöiden tekemisessä on se, että vesi on tarpeeksi kuumaa ja kynttilät ovat parafiinista valmistettuja ja läpivärjättyjä.

Onneksi kierrekynttilöitä saa valmiinakin. Tykkään kovasti näistä minun HAY:n kynttilöistäni, jotka ovat tosi herkullisen värisiäkin. Jännä nähdä innostuvatko kynttilävalmistajat laajemminkin tästä trendistä…

Ruskean sävyt

Tämän syksyn vahvin trendi väreissä näyttää olevan ruskea. Sitä näkee niin tekstiileissä kuin sisustusesineissäkin; esimerkiksi Marimekon uusi Fyr-kynttilälyhty on jo myyty loppuun monesta paikasta. Ruskeaa lasia löytyy meiltä myös Iittalan Putki-valaisimesta (saatu pr-lahjana), mutta se on kyllä olohuoneen vakiovaruste, eikä trendivillitys. Otin sisustuskätköstäni esille myös Granitin samettityynyn, joka tuo sopivan ripauksen ruskeaa olohuoneeseen. Tykkään erityisesti ruskean ja pastellisävyjen yhdistelmästä tällä hetkellä.

Pikkuhiljaa alan hivuttaa jouluisempaa tunnelmaa kotiin. Meidän perheen perinteisiin kuuluu, että joulukyntteliköt ja ensimmäiset koristeet laitetaan esille marraskuun lopussa, yleensä marraskuun viimeisenä viikonloppuna. En halua räväyttää kaikkea jouluista esille heti, vaan minusta on parasta hitaasti laskeutua joulun tunnelmaan. Nyt vielä siis nautin kodin syysilmeestä.

Author

2 Comments

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.