Hyvää itsenäisyyspäivää! Täällä ollaan vietetty rentoa viikonloppua ja joulu hiipii kotiin pikku hiljaa. Vahvimmin joulutunnelmaa luovat kausivalot ja joulukauden kukat. Ensimmäiset hyasintit on nyt hommattu ja tänä vuonna asettelin ne eri tavalla kuin aiemmin.

Minulla on joka vuosi ollut tapana keksiä jokin uusi tapa laittaa hyasintit esille. Niitä on roikkunut Sky planter -ruukussa, olen askarrellut kääreruukkuja ja käyttänyt maljakko- ja kulhovalikoimaani monin eri tavoin. Tänä vuonna ostin perinteiset hyasinttimaljakot Granitista. Olen ihaillut näitä useamman vuoden ja nyt päätin hankkia sellaiset meillekin.

Hyasinttimaljakossa sipuli jää kivasti korkeammalle ja juuret saavat veden maljakon alaosasta. Juurien kuuluukin olla rennosti näkyvissä. Tulen kyllä varmasti käyttämään näitä maljakoita myös muille kukille, sillä ovathan ne kauniit myös muotoilultaan.

Toisen satsin hyasintteja laitoin Iittalan Nappula-ruukkuun, jonka ostin kesällä muistoksi itselleni johtamistutkinnon suorittamisesta. Hyasintit sopivat Nappulaan täydellisesti! Minulla ei ollut sammalta tai jäkälää, jolla olisin saanut vieläkin näyttävämmän asetelman, mutta kivalta näyttää näinkin. Ehkä innostun laittamaan hyasintteja vielä myös Marimekon Urna-vaasiin, sillä se on ollut yksi lemppariesillepanoistani viime vuosina.

Joulusisustamisen aloitin karsimalla. Ensimmäiseksi lähtivät kuivakukat, jotka säilöin olohuoneen hyllykköön. Järjestelin hyllykön asetelmia vähän uudestaan, mutta kuivakukat tuovat siihen vieläkin liian säläistä ilmettä. En kuitenkaan haluaisi heittää kauniita kuivakukkia pois, sillä niitä on kätevä käyttää sisustuksessa silloin, kun ei ole tuoreita kukkia. Ehkä innostun väkertämään niistä kranssin…

Ikean led-tuikut ovat tosi ahkerassa käytössä. Ne ovat niin kätevät, kun menevät itsestään päälle samaan kellonaikaan joka päivä ja sitten myös sammuvat itsestään. Olen sujautellut niitä tuikkukuppeihin ja mikä ehkä parasta, nyt voin laittaa tuikkuja turvallisesti myös kirjahyllyyn.

Näiden kuvien ottamisen jälkeen olen myös nostanut Joy-kynttelikköni esille ja täydentänyt kynttilävalikoimaani upeilla Elma B -mehiläisvahakynttilöillä. Ajattelin ehkä vielä myös vaihtaa maton olohuoneeseen; voisin tuoda mökiltä Tiscan muhkean villamaton vaihteeksi olohuoneeseen. Se sopisi hyvin tähän joulun aikaan!

Lue myös: Mieluisimpia hyasinttiasetelmia

Author

1 Comment

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.