Toivottavasti teillä oli ihana juhannus! Me vietimme ensimmäistä kunnollista juhannusta mökillä Villa Fregatissa ja sen takia halusin tulla vielä tallentamaan tänne blogiin muutamia kohokohtia. Juhannus oli aivan ihana ja säät suosivat kerrankin!

Lipputanko tuo ihanaa tunnelmaa

Meidän juhannus alkoi pienillä puuhilla torstai-iltana. Kiinnitimme lipputangon paikoilleen ja nostimme salkoon ensiksi isännänviirin ja myöhemmin, liputusluvan koittaessa, Suomen lipun. Lipputanko on ihanan perinteinen ja tuo omanlaista tunnelmaa mökille. Se sai myös kummasti pihapiirin näyttämään astetta valmiimmalta, vaikka siellä vielä riittääkin aika paljon hommaa.

Minä hengailin koko juhannuksen shortsihaalarissani, vanhassa hatussa sekä Mankun paitapuserossa. Aurinkolasit ovat uudet!

Torstai-illan puuhasteluiden jälkeen keskityimme vain ja ainoastaan juhannuksen viettoon. Saunoimme ja uimme sekä lilluimme paljussa. Merivesi ehti lämmetä mukavasti aurinkoisina päivinä: rantavesi oli jopa 23-asteista, mutta kauempana oli muutaman asteen viileämpää.

Yksi kohokohdista oli ehdottomasti se, että päästiin kunnolla uimaan! Tällä kertaa vesi oli tosi matalalla ja saimme omaan mökkirantaan myös pidemmän hiekkarannan – se ei haitannut yhtään. Pelasimme rannalla pelejä ja Mankun sisarusten lapset saivat rakentaa hiekkakakkuja.

Lauantai olikin minulla lähes someton päivä, kun vietimme mökillä aikaa läheisten kanssa. Saimme sekä minun että Mankun vanhemmat juhannusvieraiksi. Lisäksi myös Mankun sisarukset lapsineen tulivat mökille juhannuksen viettoon ja piha täyttyikin ihanasti pikkuväestä.

Pääasia oli yhdessäolo ja rentoutuminen

Kokkailimme ja oleilimme rennon kaavan mukaan. Teimme helppoja ruokia grillissä (vartaita, lihaa, kanaa ja erilaisia kasviksia ja juureksia) ja leivoimme mansikkakakun oikoen valmiiseen kakkupohjaan. Ihanan kätevää! Pääasia oli yhdessäolo ja rentoutuminen.

Kävimme myös parilla venereissulla. Meillä on pieni soutuvene, jossa on akulla toimiva moottori – se riittää hyvin meidän perheen veneilyyn. Juhannusyönä ihailimme upeaa auringonlaskua ja kiersimme läheisen saaren.

Luonnonkauneus jaksaa aina ihastuttaa

Välillä innostuimme pieneen haaveiluun: mitä mökin pihapiriin voisi vielä vuosien varrella keksiä… Mietimme pientä vierasmajaa sekä saunaa, joka olisi pyörien päällä, jolloin sen voisi viedä lähelle rantaa. Saunalauttakin olisi mainio!

Päälimmäisenä on kuitenkin kiitollisuus siitä, että meillä on näin ihana paikka ja saamme nyt nauttia työmme tuloksista. Töitä on tehtykin kovasti – me molemmat omilla tavoillamme.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.