Kaikki pienetkin keinot, jotka tuovat helpotusta arkeen ovat erittäin tervetulleita meille! Siivous on yksi sellainen asia, johon olen jo pidempään toivonut jotain helpotusta. Välillä meillä on käynyt siivooja, mutta se ei ole kuitenkaan tuntunut meidän perheeseen sopivalta ratkaisulta. Niinpä päätimme hankkia robotti-imurin. Lupasin kirjoitella kokemuksia robotti-imurista, joten tässä tulee…

Olen todella mukavuudenhaluinen ihminen ja oikaisen arkijutuissa aina kuin vain mahdollista. Nautin siististä kodista ja kauneudesta ja joskus siivoaminenkin on ihan mukavaa. Yleensä se on kuitenkin riesa, joka kaatuu niskaan viikon päätteeksi, kun pitäisi olla aikaa levätä. Meillä on useamman vuoden ollut pihalla robottiruohonleikkuri, joten miksipä ei sama periaate toimisi myös imuroinnissa…?

Kun päätimme hankkia robotti-imurin, kyselin Instagram Storeissa seuraajiltani suosituksia imurimerkeistä. Niitä tuli hyvin paljon ja merkit vaihtelivat. Moni suositteli Xiaomin Roborockia ja koska kuulimme siitä hyvää palautetta myös tuttavilta (ja oliko se myös jokin testivoittajakin), niin päätimme hankkia Roborockin. Olimme sitä jonkin verran testanneet myös käytännössä, sillä vanhemmillani on ollut tällainen jo useamman vuoden.

Meidän robotti-imurimme on Xiaomin Roborock S6, joka imuroinnin lisäksi myös moppaa lattiat! Hankimme robotti-imurin kesällä ja nyt muutaman kuukauden kokemuksella voin kertoa omia kokemuksiamme sen käytöstä. En mene teknisiin yksityiskohtiin, sillä ne löytyy kyllä netistä googlettamalla ja samoin netistä löytyy paljon videoita siitä, kuinka imuria käytetään. Robotti-imuria ohjataan siis kännykkäsovelluksella. Keskityn tässä postauksessa meidän kokemuksiin robotti-imurista.

Yllätyimme siitä kuinka paljon pölyä kertyi säiliöön!

Tietysti heti nimesimme oman robotti-imurimme: hän on ”Keijo”. Ensimmäistä kertaa, kun laitoimme Roborockin päälle yllätyimme todella paljon siitä, kuinka paljon pölyä kertyi säiliöön! Heti ensi kerrasta tuntui siis siltä, että imuri on todella tehokas ja hoitaa hommansa mallikkaasti. Robotti-imurilla kestää toki kauemmin imuroida koko asunto kuin jos sen tekisi itse perinteiseen tyyliin. Mutta sillä aikaa kun ”Keijo” hoitaa imuroinnin, niin voimme hoitaa muita siivoushommia kuten pestä vessoja tai pyyhkiä pölyjä.

Robotti-imuri piirtää kartan kodista ja navigoi sen mukaan. Karttaan voi myös määritellä alueet, mihin robotti ei saa mennä. Tai jos käyttää moppaustoimintoja, voi määritellä mattojen paikat no-go-alueeksi, jolloin imuri keskittyy vain lattiapinnan pesemiseen.

Robotti-imuri pääsee kiipeämään pienten esteiden yli. Esimerkiksi meidän sohvanjalat ovat sellaiset, joihin Keijo jää vähän sutimaan, mutta jatkaa kuitenkin hommaa itsenäisesti ilman apua, eli selviytyy noista esteistä. Tärkeää on kuitenkin ennen imurointia tarkistaa ettei lattialle jää mitään, mihin imuri voisi jäädä jumiin. Muutaman kerran sähköjohto on sotkeutunut Keijon ropelliin.

Robotti-imuri ei tietenkään voi imuroida huonekaluja tai muita pintoja. Minulla on omassa, perinteisessä imuroinnissani sellainen tapa, että samalla kun imuroin lattiapintaa, niin vaihdan välillä imurin päähän pienemmän suullakkeen, jolla imuroin nojatuolin ja sohvat sekä myös pölyjä ikkunankarmeista tai tasojen päältä. Tämä vaihe jää robotti-imurin kanssa välistä, joten toki perinteistä imuria tarvitsee edelleen silloin tällöin.

Kissankarvat täytyy edelleen imuroida huonekaluista tavallisella imurilla tai käyttää tarrarullaa

Suurimman helpotuksen arkeen tuovat perjantai-päivät, jolloin teen etätöitä ja robotti-imuri imuroi koko kodin siinä taustalla. Aamulla täytän myös pyykinpesukoneen, joten työpäivän aikana tulee itsestään hoidettua nuo kaksi kotiaskaretta. Se on ihanaa! On kuitenkin hyvä olla itse kotona samaan aikaan, kun robotti-imuri on käynnissä, sillä joskus se joutuu jumiin tai säiliö täyttyy; tällöin imurointi loppuu ja kännykkään tulee viesti ”häiriötilanteesta”. Imurointi jatkuu sitten taas, kun on auttanut Keijon takaisin hommiin.

Meillä robotti-imuri hoitaa imuroinnin etätyöpäivän ohessa

Paras hyöty robotti-imurista tulee jos sitä käyttää muutaman päivän välein. Me emme ole vielä päässeet tuollaiseen uuteen rytmiin, vaan olemme käyttäneet Keijoa enemmän perinteisesti kerran viikossa viikkosiivoukseen. Pitäisi muistaa käynnistää se useammin! Moppaustoimintoakin olemme käyttäneet vain pari kertaa, sitäkin pitäisi hyödyntää enemmän! Roborockissa on siis erillinen säiliö, mihin lisätään vettä ja joka kiinnitetään imurin alaosaan silloin, kun sen halutaan moppaavan lattiat.

Yhteenvetona voisin sanoa, että robotti-imuri on ollut todella hyvä hankinta ja se kyllä helpottaa arkea. Olin vähän yllättynyt siitä kuinka kauan imurilla kestää imuroida koko koti, mutta eipä se haittaa, kun itse voi samalla kuitenkin tehdä muita juttuja. Suosittelen! Näyttää Pörrökin siitä tykkäävän… 😉

Author

7 Comments

  • Suvi M Reply

   Se voi olla ehkä hankalaa, mutta on näitä kaksikerroksisien kotienkin asukkailla… 🙂

   • Moi!

    En kyllä tiedä, miten portaista saa robotti-imurin pahimman vihollisen. Hapsulliset matot ja kalliit pöytävalaisimet sen sijaan ovat.

    Meillä on kaksikerroksisessa talossa (pk-seudulla) juurikin sama Roborockin S6 ja valkoisena, kuten Suvillakin. Olemme kylläkin ostaneet omamme tammikuussa eli ei olla copy cateja 😉 S6:ssa on ylä- ja alakerta erikseen (valitaan huonetilan vasemmasta ala-laidasta). Eikä tipu portaista yms. Sensoriteknologia on sitä varten. Ja portaat voi pyyhkiä rätillä.

    Meillä S6 pyörii joka toinen päivä alakerrassa ja kerran viikossa yläkerrassa. Ja se riittää eläimettömässä perheessä. Emme imuroi muuten. Ilmalämpöpumppukin on pysynyt siistimpänä.

    Hyvää viikonloppua!
    -ScandinavianLife
    PS: Suvi, olen kanssasi samaa mieltä parhaasta tilastanne. Saunamökki on aivan loistava varmasti myös juniorien teini-ikää ajatellen. Nuoret voivat järjestää siellä bileitään ja kotitoimistoksikin mainio paikka. Harmittelen, ettei tontillemme voi (ei kyllä mahtuisikaan) rakentaa enää mitään. Tuo ratkaisu olisi itselleni aivan ykkönen.

    • Suvi M Reply

     Hyvä tietää, että kaksikerroksisessakin kodissa toimii mainiosti! 🙂 Tuo on kyllä näppärä vekotin!

     Ja kiitos myös kommentista saunatupaan liittyen! Se on loistava ratkaisu juurikin myös tuossa mielessä, mistä kirjoitit. Tänän viikonloppunakin olemme siellä taas viettäneet aikaa eri kokoonpanoilla. ;D

     Hyvää itsenäisyyspäivää!

 1. Hyvä kirjotus, kiitos! Robotti-imuri on kyllä nykyään yks kotitalouden (varsinkin isomman kotitalouden) must-have kodinkone 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.