Vapaa-ajan kotimme Villa Fregatin sisustus hioutuu valmiimmaksi pala palalta. En usko, että sisustus voi koskaan olla täysin valmis (varsinkaan jos sisustaminen on rakas harrastus), mutta sellainen uudenkarhea tyhjyys alkaa vähentyä ja tavarat alkavat löytää paikkaansa. Viimeisimpänä isompana muutoksena olemme toteuttaneet pienen työpisteen yläkerran parvelle.

Hoksasin, että meidän kannattaa hyödyntää kotoa jo löytyvät String System -hyllyt

Villa Fregatin yläkerta on lasten valtakuntaa. Siellä on 14-vuotiaan poikamme ja pian 12 vuotta täyttävän tyttömme petipaikat, ja toisella puolella tilaa on oleskelualue löhöilypatjoineen ja pleikkareineen. Keskellä isoa parvea on vanha Artekin pyöreä pöytä lautapelihetkiä varten (laajempia ennen kuvia täällä). Pojan sängyn viereen on jäänyt tyhjä tila, jota alunperinkin suunnittelimme työskentelytilaksi ja nyt tuo idea on toteutettu.

Ensin katselin erilaisia siroja työpöytiä, kunnes hoksasin, että meidän kannattaa hyödyntää kotoa jo löytyvät String System -hyllyt ja jatkaa kokonaisuutta sarjan pöytäosuudella. String-hyllyt hankittiin alunperin meidän saunatupaan vuosia sitten ja sieltä ne kiinteiden hyllyjen rakentamisen jälkeen siirtyivät makuuhuoneeseen. Makuuhuoneessa hyllyihin kertyi enimmäkseen kaikkea turhaa, joten kun maalasimme makuuhuoneen uudestaan, päätimme luopua hyllyistä ja viedä ne mökille.

Meidän String-hyllymme sivupaneelit ovat 20 cm syvät ja hyllylevyjä meillä on kahdessa eri leveydessä. Sarjan työtaso edellyttää 30 cm syviä lattiapaneeleita, joten uutena meidän oli hankittava lattiapaneelit sekä pöytälevy. Ajattelin, että eri kokoisia sivupaneeleita voi hyvin yhdistellä, eikä minusta lopputulos näytä ollenkaan hullummalta, vaikka kokonaisuudessa onkin eri levyisiä paneeleita ja hyllylevyjä. Hullua olisi ollut olla hyödyntämättä jo olemassa olevia osia.

Lopputulos näytä ollenkaan hullummalta, vaikka kokonaisuudessa onkin eri levyisiä paneeleita ja hyllylevyjä

Tällaiset ajattomat ja monikäyttöiset kalusteet ovat aivan parhaita! String-osat taipuvat vuosien varrella mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin ja tarvittaessa sarjaa voi täydentää. Hankimme osat paikallisesta Isku-Vepsäläinen liikkeestä nettikaupan sijaan. Kun vain voi, niin on hyvä tukea paikallisia myymälöitä ja yrittäjiä. Uusi on myös kuvissa näkyvä Marimekon pouffi, jonka ostin ystävämyynnistä vuoden alussa. Tuo beige Unikko-kuosi on niin ihana minusta!

String-osat taipuvat vuosien varrella mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin ja tarvittaessa sarjaa voi täydentää

Järjestelin hyllyyn nyt mökiltä löytyviä sekalaisia sisustustavaroita ja muutamia lasten kirjoja, mutta eiköhän tuo hylly ajan myötä täyty luonnollisemminkin. Tietokone tullaan sijoittamaan lattialle. Työtuolina on meidän perheessä varmaan 30 vuotta kulkenut Artekin 66-tuoli, joita meillä on yhteensä neljä kappaletta kotiin ja mökille sekaisin sijoitettuna (kuuluvat yhteen sen Artekin pyöreän pöydän kanssa).

Työpisteelle saattaa tulla käyttöä etätöissäkin

Tämä muutos toteutettiin jo ennen koronakriisiä, mutta vasta nyt ehdin tästä kirjoitella blogiin. Enpä silloin, kun tätä kasattiin olisi arvannut, että tälle työpisteelle saattaa tulla käyttöä etätöissäkin. Nurkkaus oli ajateltu enemmänkin pelikoneelle. Me molemmat teemme nyt kotoa käsin etätöitä, mutta jos ja kun tämä tilanne pitkittyy, niin keväämmällä ja kesällä voi olla mukavampi olla etätöissä mökillä (saman kunnan alueella pysytään). Kesää odotellessa…

Author

8 Comments

  • Suvi M Reply

   Kiitti, ihana kuulla! 🙂 Katselin ainakin Jyskistä sellaista aika siroa vaaleaa puuta olevaa pöytää…

 1. Ihanan kevyttä ja ilmavaa, sopii hyvin tuohon päätyseinälle. Pikkuesineet ja kirjat hyllyillä tuovat sopivasti kodikkuutta ja lämpöä tilaan.

  • Suvi M Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Pienet esillepanot tuovat kyllä kodikkaampaa ilmettä. Ajan myötä hyllyyn varmasti kertyy muutakin kuin näin harkittuja esillepanoja. 😉

 2. Mistä tuo alimmassa kuvassa osittain näkyvä sänky on? Se näyttää myös tosi kivalta. Onko siinä alla muutama säilytyslaatikko?

  • Suvi M Reply

   Nämä yläkerran sängyt ovat Ikeasta. Niissä on kolme laatikkoa alla. On kyllä kätevää!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.