Kaupallinen brändilähettiläsyhteistyö: Philips Hue

Kevät tekee tuloaan ja on aika laittaa piha ja terassit kesäkuntoon. Meillä se tarkoittaa tänä vuonna myös pihavalaistuksen asentamista paikoilleen Villa Fregatissa. Valo on yksi olennaisimmista tunnelmanluojista ja haluamme, että se on huomioitu myös pihapiirissä. Pihapiirin ulkovalaistus hoituu kätevästi Philips Hue Outdoor -järjestelmällä.

Olemme hankkineet mökille Philips Hue -älyvalaistusjärjestelmän, johon saa kätevästi kytkettyä myös ulkovalaisimet

Vapaa-ajan kotimme Villa Fregatin pihapiiri on vielä hyvin keskeneräinen. Tarkoituksena olisi siistiä piha tänä kesänä ja ennen sitä on hyvä katsoa myös pihavalojen paikat kuntoon – näin saamme johdot nätisti naamioitua maastoon. Olemme hankkineet myös mökille Philips Hue -älyvalaistusjärjestelmän, jollainen meillä on kotonakin, ja siihen saa kätevästi kytkettyä myös ulkovalaisimet.

Uutena hankimme mökin pihapiiriin Philips Hue Outdoor -sarjan led-tekniikalla toimivia Lily-ulkospotteja sekä Lightstrip-valonauhan. Ulkospotit voi ruuvata terassiin kiinni, mutta niiden mukana tulee myös piikit, joiden avulla spotit voi upottaa maahan. Valonauhan hankimme viimeistelemään terassin tunnelmaa ja sen kiinnitimme terassin rappusen alle tuomaan epäsuoraa valoa.

Spottien avulla korostamme luontoa ja pihan parhaita paloja

Tyylikkäitä Lily Outdoor -spotteja ripottelin ympäri pihapiiriä. Spoteilla haluan valaista kauniita kiviä sekä upeita puita. Emme halua kohdentaa spotteja oleskelutiloihin, vaan mielummin korostaa niiden avulla luontoa ja pihan parhaita paloja. Meilä kasvaa terassin luona kaunis pihlaja, jonka haluan ehdottomasti valaista – se näyttää varmasti upealta, kun lehti on puussa. Terassin kulmaukseen on vielä tulossa istutusalue, johon nyt jo varasin paikan Hue Outdoor-spotille. Luultavasti joidenkin spottien paikat saattavat vielä hitusen muuttua, mutta onneksi valoja on helppo siirrellä varsinkin jos kiinnittää ne piikillä maahan.

Valon luoma tunnelma yksi tärkeä syy miksi pihavalaistukseen kannattaa panostaa

Paitsi, että pihavalaistus luo turvallisuutta ja auttaa näkemään pimeässä, on myös sen luoma tunnelma yksi tärkeistä syistä miksi pihavalaistukseen kannattaa panostaa. Mökillä vietämme paljon aikaa ulkona ja kaunis valaistus tekee tästä vieläkin miellyttävämpää. Kesäyöt ovat Suomessa valoisia, mutta pihalla oleskellaan jo myös ennen ja jälkeen vuoden valoisimman ajanjakson. Keväällä ulkovalaistus tekee pihalla oleskelusta paljon miellyttävämpää myös iltaisin, ja en malta odottaa kuinka ihanalta lämpimät elokuun hämärät illat tuntuvatkaan kauniissa tunnelmavalaistuksessa! Pihavalaistuksen ansiosta oleskeluaika pihapiirissä venyy niin keväällä kuin syksylläkin.

Meillä on mökin sisällä lähes kaikissa valaisimissa myös Philips Hue led-polttimot, joten koko mökin valoja (niin sisällä kuin ulkona) voi kätevästi ohjata kännykkäsovelluksen kautta ja ne kaikki toimivat yhdellä Hue Bridge -siltaboxilla. Voimme esimerkiksi asettaa valot menemään päälle, kun olemme saapumassa mökille tai voimme sammuttaa kaikki valot kätevästi kännykästä. Enää ei tarvitse miettiä muistettiinko sammuttaa kaikki valot mökiltä lähtiessä, sillä Hue huolehtii siitä. Philips Hue älyvalaistus on kyllä huippukätevä ja helppokäyttöinen systeemi!

Terassit ja oleskelualueet ovat meillä vielä vähän kesken, joten luultavasti hankimme vielä muutamia kohdevaloja ja lyhtyjä tarpeen mukaan. Nyt pihavalaistus alkaa kuitenkin olla hyvällä mallilla jo. Illalla istuimme paljussa ja kokeilimme erilaisia valaistuksia: myös Philips Hue ulkovalaisimissa toimii samat ominaisuudet kuin sisävalaisimissa ja polttimoissa, joista kirjoittelin aiemmin postauksessa Kodin valaistus kuntoon Philips Hue älyvalaistuksella. Vaihdoimme väreillä erilaisia tunnelmia (värimahdollisuuksia on jopa 16 miljoonaa) ja himmennyksiä sekä testasimme miten valot saa liikkumaan musiikin tahdissa. Toivottavasti voimme kesällä viettää mökin tupareita ystävien kanssa! Ainakin tunnelmavalaistus on nyt kohdillaan.

Author

3 Comments

    • Suvi M Reply

      Voi kiitos! <3 Kyllä, myös ulkovaloja saa himmennettyä ja niitä saa säädettyä eri väreihin tai valkoisen sävyihin. Se on ihan huippua!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.