Meillä alkoi kesäloma! Kyllä tätä on odotettu! Nyt pääsemme mökkeilemään sydämen kyllyydestä. Olen pikku hiljaa hionut Villa Fregatin sisustusta ja nyt kesällä päivitin sitä hiukan keveämmäksi. Kurkistetaan tarkemmin!

Pääosin sisustus mökillä säilyy toki melko samanlaisena ympäri vuoden, enkä muuttele täällä esillepanoja yhtä usein kuin kotona. Mutta tekstiileillä on olennainen vaikutus sisustukseen ja niitä muuttelemalla syntyy kivasti vaihtelua. Samoin kuin karsimalla. Kuka se sanoikaan, että paras sisustusvinkki on perusteellinen karsinta ja siivous…?

Kesällä kepeämpi sisustus tuntuu kivemmalta ja niinpä karsin tekstiileitä mökillä. Rullasin pois keittiön maton; se meni aina ihan myttyyn, kun kissat juoksivat iltavillissään. Betonilattia on niin ihana, että miksipä sitä edes peittää liikaa matoilla. Lisäksi karsin ruokailutilasta lampaantaljat pois tuoleista. Taljat ovat tosi ihanat ja pääsevät toki taas paikalleen syksyn tullen.

Olohuoneen puolella vaihdoin koristetyynyihin kepeät puuvillaiset päälliset. Näistä mustavalkoisista päällisistä kysytään usein: ne ovat alelöytö Blossomista, enkä usko että näitä saa enää. Lisäksi vaihdoin olohuoneen rahin: nahkainen Adean rahi* muutti yläkertaan ja Marimekon Unikko-kuosinen rahi muutti yläkerrasta alakertaan. Heti tuli paljon kesäisempi fiilis!

Olohuoneen sisustus on vielä hiukan keskeneräinen. Näiden kuvien ottamisen jälkeen olemme laittaneet sivutasoksi Doorien levyillä ja ovilla tuunatun Ikean Bestå-tason (joka muutti alakertaan yläkerrasta). InstaStories-seuraajat saivatkin siitä jo sneak peekkiä. Kirjoittelen siitä myöhemmin tarkemmin. En kuitenkaan malttanut olla postaamatta kuvaa jo Villa Fregatin IG-tilille, joten sieltä voi käydä kurkkaamassa.

Sohvan viereen, portaikon alle on ilmestynyt levysoitin. Mankku nikkaroi keittiön ylijäämäpaloista ja metalliputkista rullien päällä olevan hyllykön leyvsoittimelle ja LP-levyille. On tosi tunnelmallista kuunnella mökillä musiikkia vanhoilta levyiltä!

Olohuoneessa on myös uusi televisio: Samsungin tyylikäs The Serif, jonka ovat suunnitelleet ihailemani Bouroullecin veljekset. Katsomme mökillä iltaisin paljon leffoja koko perheen kesken (tästä kirjoittelin aiemmin), joten kunnon tv on ollut erinomainen hankinta.

Taulut täytyisi kiinnittää paikoilleen. Meillähän oli sohvan yllä pieni taulukokoelma, mutta koska olin kiinnittänyt taulut tarrakoukuilla, niin ne tippuivat alas. Kyllä pienen pieni naula on kaikista paras taulujen kiinnittämiseen!

Päätin kuitenkin vielä vaihtaa maalaukset, sillä nyt olen vaistomaisesti valinnut isäni Juhani Melenderin tauluista sellaisia, jotka ovat liian sävy-sävyyn sisustuksen kanssa. Olen poiminut ikkunankarmien sävyä ja konjakin sävyistä nahkaa ehkä liikaakin jo yksityiskohtiin ja nyt tarvitaan jotain kontrastia. Mutta sisustus elää ja katsotaan millaiseen settiin päädyn…

Olemme olleet erittäin tyytyväsiä huonekaluhankintoihin, joita tänne teimme. Adean Mr. Jones -sohva* on ollut ahkerassa käytössä ja se on erittäin mukava! Hakolan Noma-nojatuoli* on vakiinnuttanut paikkansa täältä olohuoneesta ja sen nahka on vuoden aikana patinoitunut kauniisti. Toki siihen on tullut muutama läikkä, mutta ne kuuluvat asiaan – olisi pikemminkin outoa jos nahka näyttäisi koko ajan kuin uudelta.

Ikkunaristikossa on tiheä hyttysverkko kiinni, joten kissat eivät pääse karkaamaan, vaikka ikkuna on auki

Sekalainen setti ruokapöydän tuoleja tuntuu edelleen myös kivalta ratkaisulta ja sopii Villa Fregatin sisustustyyliin. Zettel-valaisin toimii meillä myös ”vieraskirjana” ja sinne onkin tullut kivasti muistoja talteen. Täytyy vähän hillitä, ettei kirjaa sinne jokaista ensimmäistä merkkipaalua mökillä, jotta jää vieraiden teksteillekin lappuja – ja tulevien vuosien muistoille myös.

Elo mökillä on kyllä niin leppoisaa ja ihanaa! Meillä on jatkuvasti ikävä sinne! Pohjaratkaisu on osoittautunut toimivaksi ja ilmalämpöpumppu on ollut erinomainen hankinta – kesähelteillä meillä oli välillä liian kylmäkin. Keittiön sijoittaminen talon keskiosaan oli myös hyvä ratkaisu, sillä se jää sopivasti varjoon, niin että kokkailu on miellyttävää, eikä aurinko porota silmiin suurista ikkunoista. Vielä odotamme putkimiestä kytkemään lämminvesivaraaja paikoilleen. Sitten saisimme vihdoin vettä hanasta.

Nyt kun meillä alkoi loma, niin blogissa saattaa olla hiljaisempaa. Päivittelen fiiliksen mukaan, mutta päätavoitteeni lomalla on rentoutuminen ja joutenolo. Instagramin puolelle päivitän varmaan ahkerammin.

Toivottavasti saadaan aurinkoisia päiviä!

*tähdellä merkityt huonekalut saatu aikoinaan osana kaupallista yhteistyötä

Author

6 Comments

 1. Maria Niemi Reply

  Hei, mistä nuo keittiön työtason päällä olevat valaisimet ovat?

  • Suvi M Reply

   Ne ovat vanhat ns. A-lampan lamput…niitä ei enää taideta myydä missään.

 2. Palasin nyt vasta mökkiblogiisi, alun jälkeen, ja kuinka huiman kaunis ja ajaton siitä tulikaan!!❤

  Mutta mikä pisti silmään oli tuo naapurinne tekemä, kaikkea muuta kuin jatkuvan kasvun metsänharvennus?! Järkyttävä muutos???? Tiesittekö tonttia ostaessanne että tekee tuollaista tuhoa upeaan vanhaan rantametsään? Nämä metsänomistajat jotka kuvittelevat ahneuttaan voivansa tehdä luonnolle mitä tahansa, särkevät kyllä sydämen????

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos ja kiva, kun tulit takaisin. 🙂

   Emme tienneet etukäteen harvennuksesta mitään. Metsää pitää kyllä hoitaa ja kyseinen metsä oli jo todella tiheä. Nyt se on istutettu täyteen uusia puita, mutta tietysti meneee aikaa ennen kuin metsä kasvaa.

 3. Kiitos kauniista blogista! Mistä teidän Villan olohuoneen matto on?????

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! 🙂 Matto on Hobby Hallista…en tiedä saako noita enää. Ikeassa olen nähnyt vastaavia. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.