Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila & Babler

Tänä keväänä olemme tarttuneet maalisutiin kerran jos toisenkin! Nyt kun olemme niin paljon kotona, tuntuu erityisen kivalta, että saa pieniä fiksauksia tehtyä – kotona on hyvä olla. Viimeisimpänä maalitela heilui vapaa-ajan kodissamme Villa Fregatissa, jossa viimeistelimme makuuhuoneen uudella sävyllä. Hauduttelimme ideoita mökin makuuhuoneen sisustuksen viimeistelyyn melko pitkään, mutta nyt löytyi se oikea makuuhuoneen maalisävy sekä ratkaisu myös sängynpäätyyn.

Villa Fregatin makuuhuone ennen muutosta

Kuten olen teille aiemminkin kertonut, tavoitteenani on ollut luoda Villa Fregattiin omanlainen tyyli, josta välittyy ajaton skandinaavisuus ja kodikas rentous, modernia ja klassisempaa tyyliä yhdistelemällä. Kaikki mökin kipsilevypinnat maalattiin talon valmistuessa lämpimään taittavalla valkoisella Tikkurilan G503 Kalla sävyllä, josta kirjoittelinkin aiemmin postauksessa ”Valkoisen sävyn valinta”. Tarkoituksena alunperinkin oli keksiä alakerran makuuhuoneeseen jotain, millä huoneeseen tulisi kesämökin tunnelmaa Villa Fregatin tyyliin sopivalla tavalla. Vaihtoehtoina oli seinien tapetointi ja maalaus jollain sävyllä.

Onneksi annoimme ideoiden hautua, sillä ajan kanssa mielessä vahvistui idea sormipaneelilla toteutetusta sängynpäädystä sekä ihanasta makuuhuoneen maalisävystä, joka sopisi Villa Fregattiin. Idean tapetoinnista hylkäsimme, koska on parempi luottaa vuosien kokemukseen siitä, että joka kerta kun olemme jotain tapetoineet, on se seinä muutaman vuoden jälkeen kuitenkin maalattu jollain sävyllä. Meidän tyyliä on vain enemmän maalatut seinät, vaikka ihailenkin kovasti mitä upeimpia tapetteja.

Tarkoituksena oli keksiä makuuhuoneeseen jotain, millä saataisiin kesämökin tunnelmaa Villa Fregatin tyyliin

Villa Fregatin makuuhuoneen uudistus lähti käytännössä liikkeelle oikean maalisävyn valinnalla. Nyt halusimme löytää makuuhuoneeseen kauniin vihreänharmaan sävyn. Vihreä on aina ollut vähän inhokkivärini, mutta oikeassa sävyssä pidän siitä kovasti! Jälleen on todettava, että värisävyllä on suuri merkitys: onko se murrettu vai kirkas, lämmin vai kylmä.

Värisävyn valinnassa noudatin jälleen samaa kaavaa kuin aiemmin kodin makuuhuoneen ja ruokailutilan sävyjä valitessani: ensin valitsin mieluisia sävyjä Tikkurilan uudistuneesta Tunne Väri -kartasta useamman värilastun verran, kiinnitin ne seinään ja aloin karsia. On tärkeää tarkastella värilastuja siinä tilassa, jonka tulee maalaamaan, sillä valo vaikuttaa merkittävällä tavalla siihen miltä sävy näyttää. Tikkurilan värilastujen värisävyt on oikeasti maalattu värilastuihin, eikä niitä ole tuotettu painoteknisesti kortin pintaan, jolloin sävy toistuu värimallissa erittäin totuudenmukaisena. Tikkurilan verkkosivujen kautta saa tilattua myös A4-kokoisia värinäytepaloja jos kaipaa isompaa värimallia.

Kun värilastut olivat seinässä kiinni, lähdin karsimaan sävyjä. Ensin poistin kaikki liian tummat, sitten liian sinertävät ja lopuksi jäljelle jäikin enää kaksi sävyä: Tikkurilan V451 Oliivilehto ja H450 Lepo. Näiden kahden välillä pallottelin hetken ja päädyin lopulta valitsemaan sävyn H450 Lepo, koska se ei ole liian tumma, vaan se on juuri sellainen sopivan neutraali ja murrettu vihreä, jota olimme etsineetkin. Näin löytyi oikea makuuhuoneen maalisävy Villa Fregattiin!

Värisävyllä on suuri merkitys: onko se murrettu vai kirkas, lämmin vai kylmä

Mutta ennen kuin ryhdyimme maalauspuuhiin, Mankku nikkaroi sängynpäädyn valmiiksi. Suunnittelin mökin makuuhuoneeseen sängynpäädyn, joka ulottuu pienen makuuhuoneen seinästä seinään. Pääty toteutettiin sormipaneelista ja viimeisteltiin lipalla, johon voi kiinnittää esim. nipistinvalaisimen. Näin pieneen makuuhuoneeseen tulee myös enemmän laskutilaa, eikä erillisiä yöpöytiä tarvita. Voin kirjoittaa sängynpäädyn nikkaroimisesta vielä tarkemmin myöhemmin.

Kun sängynpääty oli nikkaroitu, maalasimme sen Tikkurilan Helmi 10 -kalustemaalilla samalla maalisävyllä kuin seinätkin. Kalustemaali sopii erinomaisesti puupaneelille ja pintaa on helppo pyyhkiä.

Sängynpäädyn maalaamisen jälkeen pääsimme seinien kimppuun. Tällä kertaa ei tarvinutkaan pakkeloida yhtään, koska viime kesänä valmistuneessa mökissä on pinnat vielä uudenveroiset. Ensiksi tietysti rajasimme katon- ja lattianrajan teipillä ja poistimme sähköpistokkeista rasiat. Katon rajaan sekä ikkunan ympärille jätimme yhden ohuen maalarinteipin levyisen kaistaleen valkoista maalipintaa viimeistelemään lopputulosta.

Sitten pääsimmekin maalaamaan. Maaliksi valitsimme tähänkin makuuhuoneeseen Tikkurilan uudistuneen Harmony-seinämaalin (jolla maalasimme aiemmin myös kodin makuuhuoneen uudella sävyllä). Pidän Harmony-maalista erityisesti siksi, että se tekee seinään kauniin sametinhimmeän pinnan. Täyshimmeä pinta, jossa värit toistuvat pehmeinä ja syvinä on todella upea! Harmony-maalipintaan ei myöskään tartu sormenjälkiä. Harmonya suositellaankin erityisesti olo- ja makuuhuoneisiin.

Uudistuneella Harmony-maalilla oli miellyttävä maalata, sillä maali levittyi tasaisesti ja peitti pinnan hyvin jo ensimmäiselläkin kerralla. Kaksi maalikerrosta riittää hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Maalasimme huoneesta kolme seinää; oviseinän jätimme valkoiseksi.

Pidämme kovasti lopputuloksesta! Makuuhuoneeseen tuli ihanasti huvilafiilistä Villa Fregattiin sopivalla tavalla ja makuuhuoneen maalisävy H450 Lepo on minusta valtavan kaunis. Sävy elää kauniisti valon mukana; sen huomaa näistäkin kuvista miten sävy toistuu eri tavoin eri seinillä ja kuvakulmissa. Sängynpäätykin onnistui kivasti, mutta sitä täytyy jossain välissä vähän fiksata, sillä paneelit tulivat vähän liian lähelle toisiaan. Hyvä se on näinkin – olen onnellinen, että Mankku niin mielellään toteuttaa sisustusideoitani. Tämäkin oli lopulta tosi nopea urakka: sängynpääty nikkaroitiin ja seinät maalattiin yhden lauantaipäivän aikana. Vielä muutamat taulut seinälle ja sitten alkaa olla täysin valmista.

Makuuhuoneeseen tuli ihanasti huvilafiilistä ja Lepo-sävy elää kauniisti valon mukana

Villa Fregatin makuuhuoneeseen valitsemamme vihreän sävy on sopivan hillitty ja murrettu, eikä se ole liian pastellinen. Pidän siitä, miten maalisävyn nimi ”Lepo” kuvastaa tunnelmaa, jonka se luo. Saamme varmasti nauttia levollisista unista tässä makuuhuoneessa jatkossa.


Lue myös muista maalausprojekteistamme:

Kauniin sävyn valinta kodin seinäpinnoille

Makuuhuoneen uusi valoisa ilme

Kodin harmoniset seinäsävyt

 

Author

6 Comments

 1. Tästä tuli aivan älyttömän kaunis, seinäsävy on niin ihanan pehmoinen ja heleä. Olet myös tosi kauniisti stailannut yksityiskohdat ja pääty on kiva.

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla, sikko! <3 Tykätään kyllä tosi paljon lopputuloksesta.

 2. Tosi kiva idea tuo sängynpääty! Olen pitkään haaveillut omaan kotiin samanlaista sängynpäätyä, kuin mikä teillä on kotona, se on niin hieno.

  • Suvi M Reply

   Mukava kuulla! 🙂 Tuollainen pääty, jossa on taso (kuten meillä kotonakin) on kyllä tosi kätevä, kun se toimii samalla pöytänä. Siihen saa kivasti kaikenlaisia kauniita juttuja esille.

 3. Oi, kuinka upea !
  Meillä valmistunut vapaa-ajan kodin makkari viime syksynä. Olen pallotellut eri vaihtoehtoja jo epätoivoon asti.
  Ja tässä se nyt on : sormipaneeli!

  Mielenkiinnolla odotan tarkempaa postausta tuosta sängynpäätyseinästä.
  Ja luojanlykky, minullakin on tuollainen Mister M kotona, joka toteuttaa, kun vaan osaan pyytää.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! 🙂 Mahtavaa, jos inspiroiduit tästä! Hienoa, että sieltäkin löytyy kätevä isäntä. 🙂
   Yritän ehtiä pian kirjoittamaan tarkemmat ohjeet, mutta tässä on monta muutakin blogijuttua työnalla…en siis uskalla luvata tarkemmin milloin tulee…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.