Vietimme ihanan viikonlopun mökillä. Laitoimme vähän joulutunnelmaa, mutta ennen kaikkea vietimme kiireetöntä aikaa perheen kanssa. Kuin pieni varaslähtö jouluun. Villa Fregatin joulusisustus ei hirmuisesti poikkea muusta kaudesta, mutta pienet jutut tuovat jouluilmettä.

Ihan ensimmäiseksi halusin tehdä kranssin ulko-oveen. Meidän mökkitien varrelta kaatui iso kuusi syysmyrskyissä, joten sen oksista riitti havuja askarteluihin. Koska olen hätäinen ja tavoittelin joka tapauksessa rentoa ilmettä kranssiin, niin otin vain sopia oksia ja kiinnitin ne rautalangalla yhteen. Minulla ei siis ollut mitään kranssipohjaa.

Kranssita tuli oikein kiva minusta! Sopivan luonnollinen ja Villa Fregatin tunnelmaan sopiva. Kiinnitimme sen oven viereen, sillä emme halunneet tehdä naulanreikää uuteen oveen. Sopii nätisti tuohonkin. Lisäksi kokosin havuja myös matoksi sisäänkäynnin eteen. Havukoristeilla saa kyllä ihanasti joulufiilistä!

Kaatuneen kuusen latvasta saimme täydellisen pikkukuusen mökin sisälle. Siinä oli vielä kävytkin jäljellä. Niin ihana! Koristeeksi laitoin myös muutaman Pentikin lasipallon, jotka sain viime jouluna.

Vahvimmin olohuoneruokailutilaan tulee joulutunnelmaa kattoparruun asetetusta valoköynnöksestä. Tämä köynnöshän oli meillä jo viime vuonna ja koska se on minusta niin kiva, niin tietysti halusin taas laittaa sen.

Ulkokäyttöön hankitutu Woodnotesin säkkituolit majailevat talvikaudella mökin sisällä. Yhtä hyvin ne sopivat tännekin! Alkuperäinen ideani oli viedä ne parvelle talveksi, mutta niille onkin enemmän käyttöä olohuoneessa, sillä tykkäämme viettää täällä leffailtoja koko perheen kesken. Niinpä siirsin Noma-nojatuolin yläkertaan, jotta sain paremmin tilaa säkkituoleille.

IKEA:n led-tuikut ovat niin näppäriä! Olen tuonut niitä tänne mökillekin ja sujautellut sinne tänne. Maljakot ovat nyt tyhjillään pääosin, mutta ehkäpä jouluna tuon tännekin kukkasia…

Ruokapöydän ääressä vietämme aikaa myös pelaten kortti- tai lautapelejä. Nyt korkkasimme ensimmäistä kertaa Alphabet-pelin, joka oli jäänyt vielä pakettiin aikaisemmalta joululta. Olipa tosi kiva peli koko perheen kesken!

Makuuhuoneeseen petasin pehmoiset pellavalakanat ja laitoin tunnelmaa led-valoista. Muita muutoksia en sinne tehnytkään, mutta jo nämä pienet jutut tuovat kivasti joulutunnelmaa. Bonden Livingin upeat tyynyt viimeistelevät vähän ryppyisemmänkin petauksen nätisti. Oikeasti laitoin peitot tahalleen vähän ryttyyn, sillä tavoittelin sellaista kutsuvaa ilmettä.

Mökillä tuntuu, että aika pysähtyy

Tietysti olisi voinut käyttää joulua edeltävän viikonlopun tehokkaasti kotona siivoten ja joulua järjestellen, mutta onneksi päätimme mennä mökille! Siellä tuntuu, että aika pysähtyy. Illalla sytytimme vielä Mankun tekemät jätkänkynttilät ja nautimme niiden tunnelmasta.

Nyt on akkuja ladattu viimeisiä joulukiireitä varten. Minulla on vielä jonkin verran töitä ennen täydellistä joululomaa ja kotikin pitäisi vielä joulusiivota, käydä kaupassa jne. Mutta asia kerrallaan ja kyllä se joulu tulee, vaikka koti ei olisikaan täydellisen siisti.

Tämän postauksen myötä toivotan sinulle oikein hyvää ja rentouttavaa joululomaa! Tänä vuonna se kannattaa viettää pienessä piirissä koronaturvallisuuden takaamiseksi. Blogi hiljenee nyt joulutauolle, mutta Instagramin puolella vielä tavataan!

Author

4 Comments

  1. Onko teillä kuinka pitkä välimatka kotoa mökille? Mietin miten karvakaverit viihtyy automatkan.

    • Suvi M Reply

      Meillä on puolentunnin matka. Se menee ihan mukavasti. Pehmis ei niin välitä automatkoista ja hänelle se on vaikeampaa, mutta Pörrö ei ole moksiskaan.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.