Terveisiä Stockholm Furniture & Light Fair messuilta, eli Tukholman huonekalumessuilta! Vietin messuilla kaksi päivää imien inspiraatiota ja nauttien upeasti kootuista messuosastoista ja esillepanoista. Ajattelin koota blogiin vielä tunnelmia ja ajatuksia messujen annista, vaikka Instagramin puolella pääsittekin jo mukaan kierrokselle.

Ilahduttavinta messuilla

Mukavinta oli huomata se, miten ajattoman sisustuksen arvostus on noussut entisestään ja trendien sykli on hidastunut. Messuilla oli monia tuttuja sisustustrendi-ilmöitä, jotka ovat olleet pinnalla jo useamman vuoden ajan.

Erittäin ilahduttavaa on myös se, miten vastuullisuus ja ekologisemmat vaihtoehdot ovat vahvasti esillä. Lähes jokaisella näytteilleasettajalla oli tähän teemaan liittyvää kerrottavaa.

Tässä on minusta tosi upeat väriyhdistelmät

Värit

Messuilla oli paljon värejä! Inspiroiduinkin ehkä eniten juuri erilaisista väriyhdistelmistä ja katselin seinäsävyjä ihastuneena. Värikäskin sisustus voi näyttää tosi rauhalliselta ja elegantilta.

Väreistä vahvasti esillä olivat erilaiset punaisen sävyt, aina tiilenpunaisesta koralliin ja vaaleanpunaiseen, siniset tehostevärit sekä keltaisen sävyt. Kiinnitin huomiota myös ruskeisiin seiniin.

Värien lisäksi näkyi edelleen todella paljon myös neutraalia värimaailmaa. Harmoonisia vaaleita sisustuksia, joissa huonekalujen materiaalit nousivat kauniisti esille.

Muodot

Pyöristetyt ja kaarevat muodot ovat tämän ajan juttu. Messuilla oli paljon kaarevia oviaukkoja, pyöreitä aukkoja ikäänkuin ikkunoina, mutta kaarevat muodot näkyivät vahvasti myös huonekaluissa ja valaisimissa. Riisipaperivalaisimia näkyi edelleen paljon ja monenlaisissa muodoissa.

Kotimaisen Adean uutuussohva ”Origami”

Materiaalit

Trendikkäin verhoilukangas on tällä hetkellä ehdottomasti röpelöinen buklee tai ”teddykangas”. Monelta brändiltä löytyy sohvia ja nojatuoleja, jotka on verhoiltu näillä materiaaleilla – useinmiten vaaleassa sävyssä.

Puu näkyi materiaalina myös vahvasti. Esillä oli sekä vaaleaa että tummaa puuta ja onkin vaikea määritellä kumpi olisi nyt enemmän pinnalla. Rottinkia näkyi ehkä aiempaa vähemmän. Terrazzo ja marmori ovat edelleen erittäin pinnalla.

Kasvit

Minusta tuntuu, että näin joka puolella ”risuja”! Erittäin yleistä oli, että maljakossa oli nupullisia magnolian oksia, mutta kiinnitin huomiota myös toisenlaisiin, kookkaisiin ”risuasetelmiin”. Ne näyttivät todella kauniilta etenkin neutraalin värisissä, luonnonläheisissä sisustuksissa.

Jonkin verran näkyi edelleen myös kuivakukkia, mutta viherkasveja oli minusta yllättävän vähän (tai sitten en kiinnittänyt niihin erityistä huomiota).

Veistoksellisuus

Veistokselliset esineet ja valaisimet näkyivät messuilla vahvasti. New Worksin osastolla ”veistokset” olivat kivenlohkareita ja ne näyttivät oikein kivoilta sisustusasetelmissa. Osaston oli suunnitellut Lotta Agatonin tiimi.

Reissu oli todella inspiroiva, vaikka mitään ”mullistavaa uutta” ei messuilla ollutkaan. Eniten sain ideoita liittyen väriyhdistelmiin ja sisustusasetelmiin. Olen jo pitkään odottanut, että maalaisimme meidän makuuhuoneen uudella sävyllä ja messuilla tuo into kasvoi uusiin svääreihin. Ehkäpä hiihtolomalla tartumme maalisutiin…

Mukavinta oli huomata se, miten ajattoman sisustuksen arvostus on noussut entisestään ja trendien sykli on hidastunut.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.