Kaupallinen brändilähettiläsyhteistyö: Philips Hue

Niin se kesäloma päättyi. Mutta eipä se mitään; minä pidän arjestakin. Vastapainot tuovat vaihtelua, eikä  lomakaan tuntuisi lomalta jos se olisi pysyvä olotila. Kuitenkin arkeen paluu saattaa tuntua loman jälkeen vähän tahmealta ja ajattelinkin kertoa omia vinkkejäni, miten teen arjestani astetta mukavampaa. Philips Hue -älyvalaistus tuo siihen aivan uuden ulottuvuuden!

Meillä oli ihana kesäloma! Mökkeilimme paljon, mutta ehdin myös järjestellä paikkoja kotona. Nyt kun meillä aikuisilla alkoi taas työt ja lapsilla koulu, haluan kiinnittää erityistä huomiota keittiön toimivuuteen. Keittiö on kodin hermokeskus arjessa: täältä ne arkiaamut alkavat aamiaisen merkeissä ja työpäivän jälkeen täytyisi heti jaksaa kokkailla perheelle ateriaa.

Olemme kokeneet keittiömme erittäin toimivaksi, mutta välillä olemme tehneet pieniä parannuksia esim. säilytykseen. Siivosimme muutaman laatikon ja teimme lisää tilaa kattiloille – pieni vaiva, josta on iloa arjessa. Lisäksi päätin, että yritän jaksaa pitää keittiön mahdollisimman siistinä ja tasot tyhjinä, jolloin siellä on paljon mukavampi toimia.

Keittiön valaistus parani huimasti Philips Huen avulla

Paras parannus keittiöömme oli kuitenkin valaistuksen päivittäminen! Kun rakensimme talomme vuonna 2010, halusin kotiin halogeenispotit, sillä pidin niiden lämpimästä valkoisesta sävystä. Siihen aikaan led-valot eivät olleet niin kehittyneitä ja vierastin kylmää valoa sekä räikeän olosia valolistoja. Teknologia on kehittynyt huimasti noista ajoista ja nyt kun otimme kotona käyttöön Philips Hue -älyvalaistuksen, päivitimme myös keittiön valaistuksen. Ja kuinka helposti se kävikään!

Keittiön valaistus päivitettiin vain kahden Philips Hue Lightstrips -valonauhan sekä siihen kiinnitettävien jatkopalojen avulla. Kiinnitimme valonauhat yläkaapistojen alle sekä yläpuolelle. Kaappien alle laitoimme valonauhaa koko matkalle; yläpuolelle vain keskiosaan. Valonauhat kiinnitetään kätevästi nauhassa olevalla teipillä ja sitten vain töpseli seinään. Philips Hue -kännykkäsovellus löytää uudet valolähteet ja näin valot ovat käyttövalmiita. Valonauha on todella ohutta, joten se piiloutuu kauniisti ja lopputulos on tyylikäs.

Voi kuinka suuri merkitys tällä päivityksellä olikaan! Meidän tyttö totesikin, että ihan kuin meillä olisi uusi keittiö. Keittiömme oli aiemmin vähän pimeä, sillä se sijoittuu talon varjoisalle puolelle ja luonnonvaloa tulee vain välitilan ikkunasta sekä sen verran, mitä olohuoneen suurista ikkunoista yltää talon tälle puolelle. Välitilassa olleet halogeenit ovat reistailleet aivan mahdottoman paljon, eikä niistä nytkään kaikki pala (poltin on ehjä, mutta niissä on jotain kosketusongelmaa).

Puhtaamman valkoinen värisävy

Enää ei tarvitse miettiä minkä sävyisä polttimoita ostaa, sillä Philips Huen avulla valon sävyä voi muuttaa

Philips Hue Lightstrips -valonauhat tuovat kaunista epäsuoraa valoa, jota voi säätää haluamallaan tavalla. Enää ei tarvitse miettiä ostaako lämpimän vai puhtaan valkoisen sävyisiä valolähteitä, sillä Philips Hue -sovelluksen avulla valon värilämpötilaa voi muuttaa todella helposti. Tai laittaa vaikka tunnelmaa eri väreistä. On mahtavaa miten kokkaillessa voi käyttää kirkkaampia valoasetuksia työskentelyn helpottamiseksi, ja taas sitten ruokaillessa säätää valon sävyä lämpimän tunnelmallisemmaksi ja juhlissa vaikka värikkäämmäksi.

Valot ovat myös himmennettäviä. Valon sävyn muuttaminen ja himmentäminen ovat minusta ehdottomasti Philips Hue -älyvalaistuksen parhaimpia puolia ja niitä käytämme eniten arjessa. Toki älyvalaistus mahdollistaa paljon muutakin, kuten olen aiemmin kertonutkin.

Valon sävyllä ja voimakkuudella on merkitystä myös hyvinvointiimme. Valon avulla voi tukea kehon sopeutumista vuorokausirytmiin ja juuri tätä ominaisuutta hyödynnän erityisesti arjen muutoksissa, kuten loman päättymisessä. Philips Hue -sovelluksesta voi valita valmiita asetuksia, kuten ”Virkisty”, ”Keskity” tai ”Rentoudu”. Arkiaamuisin napsautan keittiöön päälle ”Virkisty” asetuksen, jollon värin sävy muuttuu puhtaamman valkoisemmaksi ja auttaa aloittamaan aamun miellyttävästi. Illalla taas käytän ”Rentoudu” asetusta ja nukkumaanmenoajan lähestyessä valot alkavat itsestään himmentyä kunnes lopulta sammuvat. Aamulla taas ne herättävät itsestään lempeästi.

”Virkisty” asetus valoissa

Olemme asettaneet Philips Hue -polttimoita lähes kaikkiin kodin valaisimiin, mutta meiltä löytyy myös Philips Huen omia valaisimia, kuten tämä kuvissa näkyvä Wellness-pöytälamppu. Lasikupu antaa kauniin, pehmeän valon ja olenkin siirrellyt tätä valaisinta ympäri kotia aina sinne, missä kaipaan lisävaloa ja tunnelmaa. Se on ollut meillä olohuoneessa, kodinhoitohuoneessa, eteisessä ja nyt nostin sen keittiön hyllyn päälle. Pöytälampun mukana tulee Hue Dimmer switch -säädin, jolla valoa voi säätää. Itse asiassa meillä on tuollainen säädin kiinni jääkaapin ovessa (siinä on magneetti) ja usein säädämme siitä Hue-valoja, eli välttämättä ei aina tarvitse käyttää kännykkäsovellusta.

Jääkaapin ovessa on Philips Hue -valojen kaukosäädin magneettikiinnityksellä

Syksyn lähestyvä pimeys ei tunnu minusta enää yhtään niin vastenmieliseltä kuin joskus aiemmin, kun ajattelen, että pääsen silloin tunnelmoimaan kauniisti valaistussa kodissa. On aivan eri fiilis herätä lempeästi lisääntyvään valoon ja keitellä aamupuuroa virkistävän valon äärellä kuin puolipimeässä kodissa. Otan arjen ilolla vastaan!

Keittiön muutos toteutettiin näillä tuotteilla:

Lue myös: Kodin valaistus kuntoon Philips Hue -älyvalaistuksella

Author

12 Comments

 1. Onpa upea muutos! ???? Voiko yläkaappien päällä olevaa valonauhaa ja välitilassa olevaa valonauhaa säätää erikseen?

  • Suvi M Reply

   Mukava kuulla! 🙂 Kyllä niitä voi säätää erikseen kännykkäsovelluksesta.

 2. Hyvältä näyttää! Taidan testata tätä meidän mustaan keittiöön juurikin tuonne kaappien yläpuolelle!

  • Suvi M Reply

   Tosi ihana kuulla! 🙂 Tällainen epäsuora valo on niin kaunista ja vielä kun valon sävyä voi itse säätää.

 3. Vaikuttaa hyvältä. Saisiko kuvaa vielä, miten johdot asettuu siististi?

  • Suvi M Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Instagramin puolella profiilini kohokohdissa on videopätkät, mistä näkyy vähän miten johdot ovat. Eli ne ovat pistorasioissa välitilan sivuissa. Johto on valkoista ohutta, joten sen saa siististi.

 4. Moi,

  Me saadaan tästä toimiva ratkaisu meidän hyvinkin hämyisään kodinhoitohuoneeseen. Hyvät kuvat sinulla noista, mieskin innostui instan videon ja blogin kuvien perusteella.

  Mietittiin näitä myös lasten huoneisiin. Teinin tärkeä kysymys oli että saako valot vilkkumaan ja saako ne vaihtamaan väriä?

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Suosittelen kyllä lämpimästi Philips Hueta. Hmmm…tuosta vilkkumisesta en tiedä, mutta ainakin valot voi sykronoida tv:n tai tietokoneen kanssa, jolloin ne elää sen mukaan, mitä ruudulla tapahtuu (näytän tämän myöhemmin Instassa tarkemmin). Tai musiikin tahtiin saadaan valot elämään myös.

 5. Hei, olen nyt sinun innostamana kiinnostunut tästä lednauha-systeemistä, mutta en mistään löydä tietoa, että toimiiko nämä siis ollenkaan muuten kuin puhelinsovelluksella? Minusta tuntuu hirveen hankalalta, jos valoihin tarvis aina puhelimen. ????

  • Suvi M Reply

   Ei ole pakko olla puhelinta. 🙂 Meilläkin on jääkaapin ovessa (magneetilla kiinnittyvä) painike, josta valoja ohjataan: laitetaan päälle/pois, himmennetään ja valitaan eri sävyjä.

 6. Hei! Mietinnässä sama operaatio ja nyt pohdin laitoitko valonauhan listan sisälle vai suoraan?keittiökaapiin kiinni? Mietin sitä onko pistemäisen valo jotenkin hassun näköinen?

  • Suvi M Reply

   Valonauha on keittiönkaapistossa, siinä etureunassa kiinni. Näin se pistemäinen valo ei näy. Meillä ovet tulevat rungon yli, joten nauha jää ovien taakse piiloon, eikä pistemäiset valot näy alasuunnastakaan katsottaessa.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.