*postaus sisältää pr-lahjoja

Vaikka tämä loppuvuosi tuntuukin tosi kiireiseltä ja työtaakka jo vähän painaa harteilla, niin olen yrittänyt löytää joulumieltä ja laittaa joulua kotiin pikkuhiljaa. Sisustelu ja kotona puuhastelu on minun tapani rentoutua ja unohtaa muut kiireet. Viikonloppuna kotiin tuli taas pikkuisen lisää jouluilmettä muutamien ihanien juttujen myötä.

Pieni puuhastelu kotona rentouttaa

Vaikka joskus kyllä tuntuu, että mielummin vain käpertyisi peiton alle ja katsoisi Netflixiä, niin kyllä pieni puuhastelu kotona virkistää paljon tehokkaammin – ainakin minua! Lauantaiaamuna suuntasin ensimmäisenä lempikukkakauppaani Mari Havialle, mistä ostin taas täydennystä joulukukkiin. Torilta hain vielä joulukranssin ulko-oveen.

Ostin ensimmäistä kertaa mistelinoksia. Kuinka suloisia ne ovatkaan ja mikä ihana klassikko! Ripustin ensin mistelinoksat nopsasti vain makuuhuoneen peilin reunaan, johon ne sopivatkin ihan nätisti.

Viereisellä jakkaralla ovat ehkä joulukauden kauneimmat kynttilät Elma B mehiläisfarmilta. Mehiläisvahakynttilät ovat paitsi erityisen kauniita, mutta myös ekologisia: ne on valmistettu luonnonmukaisista ainesosista, eivät savua, eivätkä sisällä myrkyllisiä aineita tai allergeeneja. Tästä johtuen mehiläisvaha- ja soijakynttilät ovat hiilivapaita – ne tuottavat palaessaan ainoastaan sen määrän hiilidioksidia, mikä kynttilään on vahan valmistusvaiheessa sitoutunut (lähde: WWF). En ole vielä raaskinut polttaa näitä kynttilöitä, vaan säästelen niitä lähemmäksi joulua.

Mistelinoksa löysi sitten tiensä tähän oviaukkoon. Siihen se sopii täydellisesti, mutta miesväki hiukan valittelee, että pää osuu oksiin ovensuusta kävellessä. Pusuja odotellessa siis… 😉

Tarkkasilmäisimmät saattasivat jo huomata, että meillä on makuuhuoneessa uusi matto*! Se on upea Tikaun Pile-villamatto, jonka sain pr-lahjaksi Lokalilta. Tikau on yksi ehdottomista lempimerkeistäni ja tuo matto on valtavan ihana! Kerron siitä pian lisää muiden Lokal-ihanuuksien kera, kunhan toinen pakettini Lokalilta saapuu – Posti on joulukiireissään laittanut pakettini vähän poikkeavalle reitille, toivottavasti se saapuu pian! Lokalilla on Helsingin keskustassa Kansallissalissa upea joulukauppa, mutta onneksi myös verkkokauppa palvelee meitä kauempana asuvia – tsekatkaapas se jo ennen kuin kerron tästä lisää! Kuvissani näkyviä Elma B -kynttilöitä saa myös sieltä!

Tuntuu, että tänä vuonna eri brändien valikoimissa on mitä ihanimpia kynttilöitä! Löytyy kierrekynttiköitä, puusydämisiä kynttilöitä, jotka rätisevät palaessaan ja vaikka minkälaisia tuoksukynttilöitä. Nyt esittelen yhden lisää: sain pr-lahjaksi kotimaiselta SEES Companylta tuoksuttoman soijavahakynttilän*. Se on todella kaunis! Kannellisissa lasipurkeissa olevissa kynttilöissä on se hyvä puoli, että niitä voi myöhemmin käyttää rasioina. Tai vaikka valaa sinne itse uuden kynttilän.

Ruokapöydällä on jotain aivan uutta, mitä ei vielä saa kaupoista. Ihana Iittala lähetti minulle maistiaisen ensi vuoden uuttuuksistaan: Kartio-sarjan kaatimen* sekä lasit* upeassa tummanharmaassa sävyssä. Iittala täyttää ensi vuonna 140 vuotta ja julkaisee kokoelman, joka kuvastaa heidän muotoilufilosofiaa ja lasiosaamista. Kerron tästä varmasti lisää ensi vuoden aikana…

Ajattelin askarrella kranssin kunhan ehdin

Kukkakaupasta tarttui mukaan myös muita vihreitä oksia, joista ajattelin askarrella kranssin kunhan ehdin. Ostin myös uusia hyasintteja sekä jouluruusun. Edelliset hyasinttini ehtivät jo kupsahtaa, joten Nappula-kulhoon tuli taas tilaa. Nyt istutin siihen jouluruusun. Ympärille asettelin sammalta (sitäkin sai kukkakaupasta). Jouluruusukin sopii täydellisesti Nappula-kulhoon.

Jouluruusu seikkaili ruokapöydältä olohuoneeseen, mutta näiden kuvien ottamisen jälkeen olen siirtänyt sen vielä toiseen paikkaan, nimittäin sisustuskorokkeen päälle. Jouluruusu on myrkyllinen, joten en halua ottaa riskiä, että kisut menevät sitä näykkäisemään (vaikka meidän kissat eivät kylläkään välitä mistään kasveista; muutakuin kuivahtaneista). Myös mistelinoksan marjat ovat myrkyllisiä, joten sen kanssa täytyy olla myös tarkkana jos marjat tippuvat.

Minulla on vielä ensi viikko töitä ja sitten siirryn rentoon joulun viettoon. Joulunalusviikolla teen enää satunnaisia työjuttuja, mutta jos niitä ei lasketa, niin minulla on kahden viikon loma! Aivan ihanaa! Ja pianhan meille kotiutuu se Topi-kissakin! Aaaw….

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.