Olen joskus kuullut sanottavan, että sisustustyyli korreloi usein ihmisen pukeutumistyylin kanssa. Ainakin trendeissä on havaittavissa samoja suuntauksia niin sisustuksessa kuin pukeutumisessakin (esim. väreissä ja tyylisuunnissa). Nyt ajattelin raottaa ajatuksiani pukeutumistyylistäni ja siitä onko siinä havaittavissa samoja juttuja kuin sisustustyylissäni.

Kirjoittelin jonkin aikaa sitten sisustustyylini kulmakivistä. Kulmakiviksi nostin mm. taiteen, design-tuolit ja -valaisimet, pyöreät muodot ja sisustusasetelmat. Sisustusfilosofiani on luoda kokonaisuus, joka on modernin ajaton ja samalla rento ja kodikas. Samalla haluan kuitenkin, että sisustus on ajassa kiinni, eli tykkään soveltaa kotona myös sisustustrendejä, mutta ne näkyvät mielummin yksityiskohdissa kuin kiinteissä ratkaisuissa.

Samoja periaatteita sovellan selvästi myös pukeutumisessa. Tykkään pukeutua ajattomiin klassikoihin, mutta maustaa kokonaisuutta ripauksella trendikkyyttä. Haluan seurata aikaa, mutta välttää lyhytnäköisiä valintoja. Pukeutumisessa laukuilla ja kengillä on minulle samansuuntainen merkitys kuin designvalaisimilla ja -tuoleilla sisustamisessa. Pukeudun mieluummin rennosti kuin elegantisti.

Pukeutumisessa laukuilla ja kengillä on minulle samansuuntainen merkitys kuin designvalaisimilla ja -tuoleilla sisustamisessa

Laadukkaat laukut

Eniten satsaan pukeutumisessa laadukkaisiin laukkuihin. Nykyään ostan laukkuja melko harvoin, mutta varastoistani löytyy upeita Louis Vuittonin laukkuja, Celineä, Mulberryä, Miu Miu:ta ja Marimekkoa. Viimeisin hankintani on parin viikon takaa, kun ostin alennusmyynnistä kauan haaveilemani Marimekon Salli Lea -laukun. Se on todella ihana ja käytännöllinen! Laadukkaat laukut kestävät aikaa ja tuovat asuun kuin asuun hienostuneen viimeistelyn.

Farkut

Käytän farkkuja tosi usein ja varsinkin nyt tuntuu, että niiden avulla on helppo lisätä ajankohtaisuutta asuun. Farkkumuoti on taas mennyt väljempään suuntaan ja nyt trendikkäimpiä ovat leveämmät lahkeet. Niinpä olen päivittänyt farkkujani muutamalla uudella parilla. Toki käytän edelleen myös pillifarkkuja, etenkin mustina.

Kengät

Lempikenkäni ovat lenkkareita. Tokaisinkin hiljattain InstaStories -pätkässä, että miten totun taas nilkkurikauteen, kun nilkkurit tuntuvat liian hienoilta pitkän lenkkarikauden jälkeen. Lenkkarit tuovat sitä kaipaamaani rentoutta asuun ja nykyisin lenkkareita voi yhdistää niin hameisiin kuin skarpimpiinkin housuihin. Toki tykkään myös nilkkureista, mutta silloin se rento elementti pitää löytyä jostain muusta asun osasta.

Yläosat

Lempipaitani ovat rentoja paitapuseroita tai kietaisupaitoja. Marimekon silkkipaidat ovat ykkösvalintani silloin, kun pitää valita jotain edustavampaa päälle. Klassiset valkoiset t-paidat ovat vaatekaapin peruselementtejä samoin kuin valkoiset kauluspaidat. Mutta sitä aivan täydellistä valkoista kauluspaitaa metsästän edelleen. Ja kuten sisustuksessakin myös pukeutumisessa tykkään välillä pukeutua värikkäämmin ja välillä neutraalisti. Yleensä ne värikkäämmät jutut ovat juuri yläosia: paitoja tai mekkoja.

Talvisin pukeudun mieluiten neuleisiin. Niitä kaapistani löytyy useammassa eri sävyssä ja mallissa. Samsoe samsoen neuleet ovat lemppareitani.

Sama asu muuten, mutta takki ja kengät ovat erit

Tärkeää minulle pukeutumisessa on se, että vaatteet ovat sellaisia, joita on helppo yhdistellä keskenään, jolloin on mahdollista muodostaa mahdollisimman monta erilaista kombinaatiota. Myönnän, että minulla on aika paljon vaatteita, mutta pyrin koko ajan karsimaan vaatekaappiani. Satsaan laadukkaisiin ja pitkäaikaisiin valintoihin myös vaatteissa, mutta kaapista löytyy myös hyviä edullisia perusvaatteitakin paljon.

Kun aloitin ensimmäisen blogini vuonna 2008 kirjoittelin paljon tyylijutuista ja sisustus oli taka-alalla. Silloin ajattelin, että sisustamisesta ei riittäisi kirjoitettavaa tarpeeksi usein. Tuo ajatushan osoittautui täysin vääräksi ja nyt ajattelen oikeastaan päinvastoin. Myönnän, että jossain vaiheessa tuntui myös siltä, että pukeutumisesta kirjoittaminen tuntui liian kevyeltä aiheelta – sisustamiseen sai ehkä enemmän tietoperusteisempaa ajatusta taustalle.

Miksi kevyitä, usein naisten kiinnostuksen kohteita pidetään vähempiarvoisena, hömppänä? Suosittelen lämpimästi lukemaan Ylen Raisa Omaheimon artikkelin, jossa todetaan mm. näin:

”Tyttöys oli jotain, josta pitää päästää irti. Tärkeintä oli olla vakavasti otettava, älykäs, analyyttinen, kaikkia muita ominaisuuksia kuin niitä, joita tyttöyteen liitetään.”

Olen usein sanonut, että minä olen tyttö vielä mummonakin. Se kiteyttää monta ajatusta, jotka eivät välttämättä heti aukea kaikille – eikä tarvitsekaan, sillä tuo on minun oma mielentilani. Minä näen tyttöydessä vahvuutta ja voimaa. Minulle se ei ole koskaan edustanut heikkoutta, sillä luotan omiin vahvuuksiini ja siihen, että esimerkiksi työelämässä teot puhuvat puolestaan. Toki onni on se, että olen aina saanut työskennellä työpaikoissa, missä on reilu meininki.

Nyt tuntuu siltä, että olisi kiva taas laajentaa näkökulmaa ja höystää sisustuspostauksia ripauksella asukuvia silloin tällöin. Minua ei häiritse se, että kanavieni sisältö keskittyy kevyempiin aihepiireihin, sillä fiksut seuraajat ymmärtävät kyllä, että ihmisessä on monta eri puolta ja minulle somekanavani ovat kevyttä vastapainoa työelämän kiireisiin.

Onko sinun tyylissäsi yhtäläisyyksiä sisustamisen ja pukeutumisen välillä?

Author

12 Comments

 1. Ihanat nuo siniset farkut päälläsi, minkä merkkiset/malliset ne on?

  • Suvi M Reply

   Ne on Lindexistä! Juuri hiljattain ostin. Hmm…en kyllä valitettavasti enää muista mallin nimeä.

 2. Pia Lampola Reply

  Ihanat asut ja on todella kiva saada asuvinkkejä. Itselläni myös pukeutuminen yhtä simppeliä kuin sisutus kotona. Tykkään myös värittää omaa vaatekaappia mekoilla tai puseroilla. Kyllä saa ison muutoksen aikaiseksi pelkästää takin ja kenkien valinnalla. Ihana tuo pitkä takki ylläsi. Sitä ei taida olla mallistossa enää ????Kivaa syksyä sinulle.

  • Suvi M Reply

   Voi kuinka ihana kuulla! <3 Yritän välillä ujuttaa asukuvia sisustuskuvien sekaan - Instagramin Stooreissa ehkä enemmän vielä.

   Tuo Nanson Ylle-takki on kyllä tosi ihana! Ainakin harmaana sitä saa, mutta en tiedä saako näitä "vanhempia" värejä enää.

   Ihanaa syksyä sinnekin!

 3. Mielenkiintoinen ajatus!
  En ole pitkään aikaan ostanut mitään isoa ja uutta huonekalua tai valaisinta kotiin. Kotini päivittyy astioilla ja pienillä kipoilla, kulhoilla, viherkasveilla ja kukkaruukuilla. Joskus tyynynpäällisillä! ???? Mutta vaatekaapissa on suurempi heiluriliike sisään ja ulos. Sisustukseen en ole rahallisesti panostanut, sain kauniin kodin aikaan kierrätyslöydöin: Muurame-kalusteita ja vuoden vanha sohva tori.fista ja perintönä nojatuoli ja ruokaryhmä, yksi hyllykkö Jyskistä – siinäpä se. Vaatteita ja asusteita ostan enemmän uutena ja käytän tähän paljon enemmän rahaa kuin sisustukseen. Sisustajana olen hieman värikläämpi kuin pukeutujana.
  Mutta yhteistä molemmissa on materiaalien kerrostaminen ja luonnonkuidut! Samassa asussa saattaa olla villaa, nahkaa, silkkiä ja puuvillaa. Sohvallani sama materiaalilajitelma. ????

  • Suvi M Reply

   Aivan mahtavaa, että olet kierrätyslöydöin saanut aikaan kauniin kodin! Minäkin usein kyttäilen toria, mutta vain muutaman kerran on onnistanut.

   Kyllä minullakin taitaa vaatekaappiin tulla useammin uutta kuin kotiin. Vaikka yritänkin tehdä tosi harkiten hankintoja. Ja luonnonmateriaalit ovat minunkin suosikkeja – molemmissa, niin sisustuksessa kuin pukeutumisessakin. 🙂

 4. Ajatuksena mielenkiintoinen, yhteistä sisustuksella ja pukeutumisella olisi mielekkyys helppouteen ja mukavuuteen, mutta tarkkuus tiettyihin yksityiskohtiin. Pukeutumisessa se olisi esim. kengät, korut tai jokin väri ja sisustuksessa valaisin, liina tai jokin esine.

  • Suvi M Reply

   Jännä miten yhtäläisyyksiä voi kyllä löytää näiden väliltä. 🙂 Minulla juurikin kengät/laukut = valaisimet/tuolit.

 5. Klaarastiina Reply

  Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kirjoitus. Uskon, että sisustustyyli ja kodin sisustaminen kulkevat yleensä käsikädessä. Ihminen, jolle esteettiset asiat ovat tärkeitä ilmentää sitä varmasti omassa pukeutumisessaan ja kodissaan.
  Itse olen rahallisesti satsannut enemmän kotiin kuin omaan garderobiini. Tähän voisi kyllä tulla muutos. Haaveilen ensimmäisestä laatulaukusta.:)
  Linkittämäsi artikkeli sai pohtimaan omaa suhdetta tyttöyteen. Itse olen tykännyt pukeutua arkenakin mekkoihin ja hameisiin. Olen ajatellut, että naisena minulla on oikeus ja mahdollisuus ilmentää naiseuttani pukeutimisella. Ehkä se on omaa tyttöyttäni?
  Tosi kauniit kuvat sinusta. Hehkut!:)

  • Suvi M Reply

   Tosi mukava kuulla! Ja kaunis kiitos kehuista. 🙂

   Niinpä, jos pitää visuaalisista jutuista, niin se ulottuu monille elämän osa-alueille.

   Kyllä, olen täysin samaa mieltä, että naisilla on oikeus ja mahdollisuus ilmentää naiseutta pukeutumisella jos siltä tuntuu. Tyttöydessä on voimaa!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.